Geschatte leestijd: 3 minuten
Gegrepen door de charme van een zonovergoten Italiaans terrasje waar ik genoot van een heerlijke Chardonnay, wil ik jullie een stukje van mijn ervaring meegeven. Hoe? Door het delen van een authentiek recept dat onmiskenbaar de sfeer van Italië in je eigen keuken brengt: Gegratineerde mosselen, ofwel “Cozze gratinate alla Pugliese”. Voor een unieke draai aan dit klassieke gerecht kiezen we voor de beste Zeeuwse mosselen. Deze fusion van Italiaanse flair en Zeeuwse kwaliteit zorgt voor een heerlijk avontuur dat je vakantie sferen zal brengen .
Zeeuwse mosselen zijn befaamd om hun superieure kwaliteit en smaak. Die reputatie danken ze aan de voedzame wateren van de Oosterschelde en het Waddengebied, waar helder zeewater zorgt voor een optimale leefomgeving. De mosselen voeden zich met natuurlijk plankton, wat resulteert in een ziltig, romig smaakprofiel. De strenge duurzaamheidsnormen en seizoensgebonden vangst maken deze mosselen niet alleen een heerlijke maar ook een verantwoorde keuze.
Cozze gratinate alla Pugliese: Gegratineerde Mosselen
Cozze gratinate alla Pugliese, oftewel mosselen uit Puglia, is echt iets voor fijnproevers. Dit gerecht combineert de verse, zilte smaak van mosselen met een krokant gegratineerd laagje van paneermeel, knoflook en kruiden. Het resultaat is verrassend en een echte aanrader. Geserveerd met een glas koele Chardonnay en je waant jezelf aan de Italiaanse kust.
Hieronder het volledige recept met ingrediënten voor deze maaltijd. Veel plezier met het maken van onderstaand gerecht . Mijn tip drink er een heerlijke chardonnay bij.
Gegratineerde mosselen: Cozze gratinate alla Pugliese
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 kilo Zeeuwse mosselen
- 2 eetlepels verse gehakte peterselie
- 3 eetlepels broodkruim
- 2 tenen knoflook - fijn gehakt
- 3 eetlepels Italiaanse olijfolie
- 1 citroen
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm de grill in je oven voor op 200 graden.
- Maak een kruim van het broodkruim, de peterselie, de knoflook, peper en wat zout.
- Steek de mosselen rauw open met een aardappelschilmesje ( de bovenkant mag weg ) en leg ze in een ovenschaal / op de bakplaat.
- Verdeel het mengsel over de mosseltjes.
- Schuif de schaal / bakplaat in de oven. De mosselen zijn goed als ze een beetje bruin zijn aan de bovenkant. Serveer met wat partjes citroen.
- Heerlijk Happen!
Wil je meer recepten proberen zoals bovenstaande Cozze gratinate alla Pugliese: Gegratineerde Mosselen? Kijk dan ook eens bij onderstaande recepten. Laat mij in de comments weten wat je er van vindt?
Knoflookboter mosselen uit de oven
Gevulde zeeuwse mosselen – het lekkerste mosselen recept
Mosselen met zeekraal en lamsoren
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Cozze gratinate alla Pugliese Gegratineerde mosselen