Geschatte leestijd: 3 minuten
In mijn vriezer ligt altijd wel een doosje bevroren cranberry’s. Deze zijn tegenwoordig het hele jaar rond te krijgen en niet alleen een Kerst product. Ook ken je het sap wellicht als middeltje om blaasontsteking te vermijden maar dat is helaas niet waar. Wel heeft het een bepaalde bittere smaak waar niet iedereen van houdt. We voegen dus niet té veel toe in deze cranberry grapefruit tijm Dry january mocktail.
Mocktails zijn non-alcoholische drankjes die de complexiteit en het creatieve aspect van cocktails behouden, perfect voor diegenen die genieten van gemixte dranken zonder de roes. De zoetigheid in dit mocktail recept komt van de tijmsiroop die je heel gemakkelijk zelf kunt maken. Daar zal ik later nog een recept voor maken. Mocht je deze siroop niet gemakkelijk vinden in de winkel dan kun je als alternatief ook honing gebruiken. De smaak van tijm zorgt hier voor een verrassende twist, net zoals in veel klassieke cocktails waar kruiden vaak essentiële smaakmakers zijn.
Cranberry grapefruit tijm mocktail
Aan tijm, en cranberry’s worden dus best wat geneeskrachtige eigenschappen toegewezen. Tijm is goed voor de spijsvertering en tijmhoning is goed voor een zere keel. Tijm bevat de stof thymol, die goed is voor de luchtwegen. Puur cranberrysap is behoorlijk zuur, eigenlijk wordt er altijd wel wat zoetstof aan toegevoegd om het voor mensen drinkbaar te maken. Ik probeer het zelf altijd zo ongezoet mogelijk te kopen.
Ik hou zelf wel van zuur, maar je kunt altijd wat extra siroop of honing toevoegen. Dit mocktail recept kun je best goed voorbereiden. Als je de glaasjes van te voren van het suikerrandje hebt voorzien kun je de glazen daarna in de koelkast bewaren. Zo kost het nu later nauwelijks moeite en tijd om het kaar te maken.
Cranberry grapefruit tijm mocktail
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 grapefruit
- 4 el tijm siroop - ( mag ook honing zijn ) + extra voor de randjes
- 4 el cranberry's - uit het vriesvak / vriesdoosje
- 8 el crushed ijsklontjes
- 2 blikjes grapefruit tonic - van Spa
- verse takjes tijm
- 50 gram kristalsuiker
- 200 ml cranberrysap
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Snijd de grapefruit door het midden en snijd er één plak af voor decoratie. Pers de grapefruit verder uit en bewaar het sap.
- Neem twee schoteltjes erbij en schep op 1 schoteltje de suiker, en op het andere wat tijmsiroop of tijm-honing. Draai de randjes van de glazen eerst door de siroop, daarna door de suiker, zo krijg je een mooi decoratief randje.
- Schep met een lepel in elk glaasje een lepel tijmsiroop ( of honing ) en laat daar de bevroren cranberry's op vallen. Vul verder aan met 2 eetlepels crushed ijs per glas.
- Verdeel het grapefruitsap over de glazen, het cranberrysap en vul de glazen af met de tonic. Maak af met een takje tijm en een schijfje grapefruit en serveer!
- Cheers!
Heerlijke Happen is niet alleen happen, maar ook drankjes! Hier heb ik nog een paar suggesties voor je:
Bijvoorbeeld deze huisgemaakte lavendelhoning icetea.
Of deze Peruaanse pisco sour, die bevat wel alcohol.
Altijd al eens zelf druivensap willen maken? Dat kan vrij gemakkelijk hoor.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
dry january