Peruaanse pisco sour goudbes cocktail

Peruaanse Pisco sour goudbes cocktail

Geschatte leestijd: 4 minuten

Hola! Que viva el Pisco!  Ik ben Mariela van ProefPeru en ik ben er weer met een nieuwe blog over Peru. Deze keer ga ik jullie vertellen over “Pisco” de geest van Peru. Pisco is het nationale drankje in Peru en heeft zelfs zijn eigen werelddag. Op de vierde zondag van juli vieren we Pisco -dag. Deze drank is een soort brandy of gedistilleerde druivenwijn die 35%-48% procent alcohol kan bereiken. Deze Peruaanse Pisco sour goudbes cocktail is dus voor de Heerlijke Happen fans van 18+. pisco sour recept

De kleipotten waar de Pisco in zit.

Een stukje geschiedenis:

In 1551 werden de eerste wijnstokken van de Canarische Eilanden en Zuid-Spanje naar Peru gebracht. Met de bedoeling om in de nieuwe koloniën wijn te maken. Afgezien van de productie van wijn, besloten men deze ook te destilleren. De meeste wijnstokken die naar Peru zijn gebracht, werden geplant in de vruchtbare valleien van Ica, heel dicht bij de huidige stad Pisco. Daar woonden de etnische groep “Piskos”, die onder andere kleipotten (botijas) maakten, waarin ze hun maïslikeurdranken fermenteerden.

De Spanjaarden besloten dezelfde “botijas” te gebruiken om het gebrande druivenwater in op te slaan, welke ze begonnen te distilleren en de naam “Pisco” kreeg. Het woord “Pisco” is afkomstig uit de Quechua woorden Pisku, Pisccu, Phishgo, wat vogel betekent. Dat komt omdat deze vogel veel voorkwam bij die plaats. Tegenwoordig kun je een training over Pisco volgen bij Peru trade (The Trade Commission of Peru) en je kunt zelfs een Pisco specialist worden.

Peruaanse Pisco sour goudbes cocktail

Pisco leren drinken

Sinds ik de wettelijke leeftijd had bereikt om te drinken, zijn mijn favoriete cocktails altijd Pisco Sour en de algarrobina cocktail geweest. Ik was zo opgewonden toen ik het de eerste keer probeerde. Eindelijk kon ik de beroemde drank zelf proberen die ik overal zag. Op mijn 18e verjaardag vroeg ik mijn moeder om mijn vrienden uit te nodigen en ons te leren hoe we Pisco Sour en algarrobina cocktail moesten bereiden. Zij raadt altijd aan om “un poquito de Pisco” (een klein beetje Pisco) erin te doen of anders kun je nogal snel dronken worden.

Peruaanse pisco sour goudbes cocktail

 Tegenwoordig vind je geweldige creaties met Pisco en dat zelfs wereldwijd. Eén van de creaties die ik met jullie wil delen is “Aguaymanto sour”, die echt heerlijk is. Aguaymanto is een fruit uit de Andes die een bitterzoete smaak heeft. Ze zijn oranje van kleur en staan bekend als een superfood. Hier in Nederland bekend onder de naam goudbes of physalis. Probeer het te maken en geniet er van!

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Peruaanse pisco sour goudbes cocktail

Peruaanse pisco sour goudbes cocktail

Deze cocktail kon natuurlijk niet ontbreken! Een Peruaanse klassieker met een prachtige goud-gele kleur.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 25 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Drankjes
Keuken: Peruaanse
Trefwoord: ei, goudbes, limoen, pisco
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 15kcal
Auteur: Mariëla Aldana van de Haar
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

 • 120 ml goudbes sap - zie notities
 • 2 el goudbes jam of kristalsuiker - zie notities
 • 30 ml limoensap
 • 90 ml Pisco
 • 1 eiwit
 • 5 ijsklontjes
 • ½ tl amargo chucho bitter - zie notities

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

 • Giet de Pisco, aguaymanto sap, aguaymando jam of suiker, limoensap, en eiwit in een blender of shaker samen met de ijs blokjes. Schud het mengsel 8-10 seconden. Serveer in een koud cocktail glas. En versier met een paar druppels amargo chucho bitter.
Aguaymanto sap: Koop bij de supermarkt of groothandel  goudbessen. (Physalis)  Met een beetje water mix je het in een blender op high speed tot je een sap krijgt. Eventueel even door een fijne zeef halen. 
Aguaymanto jam je kunt bij Mariëla op de website vinden.
Amargo chucho bitter is een complexe, goed uitgebalanceerde mix van meer dan 30 verschillende schillen, kruiden, wortels, schors en bloemen uit Peru. Het wordt zowel in de keuken als in cocktails gebruikt. Je kunt deze flesjes online bestellen. 
 
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Deze blog ” Peruaanse pisco sour goudbes cocktail ” is een bijdrage van gast foodie Mariëla van Proef Peru. Haar jam en bijvoorbeeld aij amarillo koop je op haar website.

Ben jij ook zo nieuwsgierig naar deze kleurrijke en smaakvolle keuken? We maakten al een aantal hele lekkere gerechtjes:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Drankjes » Peruaanse Pisco sour goudbes cocktail

pisco sour recept

6 gedachten over “Peruaanse Pisco sour goudbes cocktail”

 1. Pingback: Zoete wortel perziksap cocktails - Heerlijke Happen

 2. Pingback: Barraquito Canarische koffie cocktail - Heerlijke Happen

 3. Pingback: Cranberry grapefruit tijm mocktail - Heerlijke Happen

 4. Pingback: Passievrucht grapefruit munt mocktail - Heerlijke Happen

 5. Pingback: Passievrucht mojito recept - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept