De gedecoreerde Paastafel van 2020

De gedecoreerde Paastafel van 2020

Geschatte leestijd: 6 minuten

Mijn dinertjes hier thuis zijn onder andere een grote reden voor mijn foodbloggers carrière. Want lang voor die begon maakte ik vrij regelmatig lekkere diners en decoreerde dan de hele tafel. Met prachtig servies, verse bloemen, mooie tafelkleden en leuke accessoires. Maar nu zeker sinds deze carrière van blijvende aard is vind ik het ook leuk om jullie te inspireren. Want ik kan natuurlijk niet iedereen aan mijn tafel uitnodigen! Elk seizoen kent wel verschillende feestdagen waarbij je lekker kunt uitpakken. Een uitgebreide tafel met als thema de feestdag van dat moment. En aangezien Pasen iets is wat we graag vieren met uitgebreide ontbijtjes, lange brunches, of fijne diners met familie en vrienden maakte ik weer een mooie tafel: De gedecoreerde Paastafel van 2020 ! Hieronder eerst een paar mooie foto’s en daarna zal ik uitschrijven wat je nou allemaal nodig hebt.

De gedecoreerde Paastafel van 2020
De gedecoreerde Paastafel van 2020
Een schattig kuikentje tussen de plantjes verstopt.

Het idee, het begin van je tafel.

Natuurlijk moet je eerst een thema verzinnen. Nou dat was in dit geval duidelijk: Pasen! En als je dan aan pasen denkt dan denk ik persoonlijk aan pastelkleuren, groen gras, paaseieren, en bloemen uit een bolletje zoals tulpen, blauwe druifjes, en hyacinten. Maar niet te vergeten Paashazen, kuikentjes èn mooi servies. De ondergrond is het eerste waar je mee start. Kies je ervoor om je tafel met een kleed te dekken? Welke kleur wordt de ondergrond waar je op gaat doorborduren? Ik vond bij de Action een rol nep-gras.

En gelukkig ook nog eens precies de maat van onze tafel. Was dat niet het geval dan kun je hem vrij gemakkelijk op maat snijden. Omdat het natuurlijk een flinke oppervlakte groen is bedacht ik me dat het zeker leuk zou zijn om dan twee tafellopers over de tafel te leggen. In een mooie zacht gele kleur met gouden streepjes erop.

De gedecoreerde Paastafel van 2020

De gedecoreerde Paastafel van 2020: Het serviesgoed kiezen

Vanwege mijn passie voor koken, het foodbloggen en gewoon een lichte verzamelwoede bezit ik een nogal uitgebreide hoeveelheid servies. Natuurlijk zou je kunnen kijken wat je in je kast hebt en daar eventueel wat op aanvullen. Een mooi wit onderbord kan zeker prima gebruikt worden. Een fijn en goedkoop adres is veelal ook de tweedehandswinkel. Soms kun je hier prachtige sets kopen voor een prikkie, en als je het echt zat bent kun je het hier ook weer naar terugbrengen voor de volgende.

Wat kost dat dan een tafel zoals deze?

Wat de kosten betreft verschilt dat natuurlijk vreselijk per tafel, wat heb je al in huis? Wat moet je kopen, wat kun je eventueel uit je tuin halen? Ik had zelf nog niet zo heel veel Paasdeco in huis dus dit jaar moest ik iets meer investeren, deze tafel kostte mij met de bloemen rond de 75 euro. Is dat veel? Als ik een uitgebreide tafel als deze maak staat hij ook een paar weken zo in huis. Wat mij betreft dus de moeite waard! ( En volgend jaar heb ik dus al een groot deel in huis )

Een tafel als deze staat vaak een paar weken zo in de kamer.
Een ei hoort erbij, leuke eierhoudertjes dus ook!

De lijst van gebruikte decoraties:

 • Als ondergrond een rol nepgras :Action
 • De gele tafellopers :Action
 • Het serviesgoed: borden, kommen, bekers, eierdopjes: Action
 • Groene grasmatjes: Action
 • Kristallen wijnglazen: Blomus via de Appie
 • Bloemen/ plantjes: tuincentrum
 • Decoratie diertjes: Action
 • Verpakte choco eieren: Appie
 • Bestek: Sola
 • Glazenpotjes voor amaryllis: Action

De gedecoreerde Paastafel van 2020

Zo zie je dus dat bij deze tafel het merendeel bij de Action vandaan is gekomen. Ik ben níet door hun gesponsord maar heb alles zelf betaald. Moet je deze tafel nou precies zo maken? Nee hoor dit soort blogs zullen verschijnen puur ter inspiratie zodat jullie een idee hebben hoe ik het doe en helemaal je eigen draai eraan kunnen geven! Laat me weten in de reacties hieronder wat jullie ervan vinden, dat vind ik erg leuk!

Hele fijne Pasen met een prachtige tafel!

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

De gedecoreerde Paastafel van 2020

Start » Blog » De gedecoreerde Paastafel van 2020

2 gedachten over “De gedecoreerde Paastafel van 2020”

 1. Pingback: Paasstol popsicles gedipt in chocolade – Heerlijke Happen

 2. Pingback: Francine bij Orca Cool in Limburg - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *