Geitenkaasballetjes voor de paasbrunch

Geitenkaasballetjes voor de paasbrunch

Geitenkaasballetjes voor de paasbrunch

Dit jaar valt eerste paasdag op 1 april. Nee het is geen grapje. Natuurijk een moment om lekker met de familie rond de tafel te gaan zitten en bijvoorbeeld te genieten van een lekkere brunch met paasbroodjes. Samen eitjes in de tuin zoeken. Ook lekker en makkelijk zijn deze geitenkaasballetjes voor de paasbrunch. Het leuke aan dit receptje is dat je er naar lieve lust op kunt variëren. Je hoeft alleen maar de balletjes te rollen en daarna rol je ze door een topping naar keuze.Het staat natuurlijk super vrolijk en leuk op tafel deze balletjes. Ik zal voor elk balletje een kleine beschrijving van de ingrediënten geven.

Geitenkaasballetjes voor de paasbrunch

Voor 12 balletjes heb je nodig:

  • 2 plakken zachte geitenkaas van de versafdeling.
  • 12 zoute stokjes
  • 12 bieslookstengels voor de strikjes

Balletje 1 :

  1. zongedroogde tomaatjes
  2. groene olijven

Hak de olijven en de zongedroogde tomaatjes fijn en rol vervolgens het balletje eroverheen. Voorzichtig een beetje aandrukken op het balletje en steek er als laatste het stokje in.

Balletje 2 :

  1. handje gedroogde cranberry’s
  2. handje vol macademia nootjes
  3. verse tijm takjes

Ook hier hak je weer alle ingrediënten fijn en rol je het balletje erdoor, maak voorzichtig het strikje van de bieslookstengel als het stokje al in het balletje geprikt is. Je kunt best redelijk wat tijm blaadjes erbij doen, dit smaakt namelijk erg lekker met de geitenkaas.

Balletje 3 :

  1. gehakte amandelen
  2. gehakte pistachenoten

Je kunt wanneer je de noten gehakt hebt ze nog even kort roosteren in een koekenpan. Rol ook deze balletjes door de gehakte nootjes en klaar zijn ze! Natuurlijk kun je zelf nog allerlei andere manieren verzinnen om de balletjes smaak te geven. Zo kun je bijvoorbeeld ook de geitenkaas om een druif heen rollen! Mogelijkheden genoeg.

Geitenkaasballetjes voor de paasbrunch

Geitenkaasballetjes voor de paasbrunch

En zo makkelijk is het dus om een leuk receptje op de paasbrunchtafel erbij te zetten: Heerlijk happen!

 

 

Facebook Comments

Reacties

Reacties