De onverwachte kip wrap met guacamole

Geschatte leestijd: 3 minuten

Soms maak je ineens iets wat je van te voren helemaal niet had bedacht. Zo ook met deze wrap, in de auto terug van de sauna vroeg mijn man wat we eigenlijk gingen eten thuis. Ik had geen zin in de Mac en bedacht me dat ik thuis nog wraps had liggen. Nu heb ik deze standaard wel in de lade liggen. Maar ik had ook nog een koelkast vol met restjes groente, fruit en kipshoarma. wraps met kip

En zo kwam ik tot ” de onverwachte kip wrap”. Even snel van niets iets maken doe ik meestal niet omdat ik mijn boodschappenlijst en weekmenu op zondag klaar heb. Op maandag doe ik dan de boodschappen en kook ik vrij gestructureerd van mijn lijst. Maar weggooien van restjes is zonde en doe ik ook niet graag. En zo leegde ik dus eventjes mijn koelkast en aten we deze heerlijke wraps!

De onverwachte kip wrap

En zo maak je de De onverwachte kip wrap:

-Snipper de witte ui en laat de maïskorrels eventjes uitlekken. Pak dan je koekenpan erbij en doe hier wat olijfolie in. Fruit de gesnipperde ui en voeg de mais toe. Daarna de kipshoarma-stukjes en laat het geheel op laag vuur opwarmen.

-Om de guacamole te maken snipper  je eerst de rode ui, snij je de tomaat in stukjes en pers je de knoflookteen. Doe dit allemaal in een kom en voeg hier de avocado’s aan toe. Prak met een vork tot alles helemaal gemengd is en breng het dan op smaak met zout, peper, de piri-piri en voeg het citroensap toe.

-In de magnetron verwarm je in 20 seconde de wraps. Besmeer deze vervolgens met de knoflook-bonensaus en schep hier de kip-mix op. Doe er een beetje rucola op en daarna schep je er een paar lekkere klodders guacamole op.

De onverwachte kip wrap

De onverwachte kip wrap

Als laatste garneer je de wrap met wat geraspte kaas en vouw en rol je hem dicht.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

De overwachte kip wrap

De onverwachte kip wrap

heb ik deze standaard wel in de lade liggen. Maar ik had ook nog een koelkast vol met restjes groente, fruit en kipshoarma. En zo kwam ik tot ” de onverwachte kip wrap”.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 39 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: wrap
Voorbereidingstijd: 11 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 41 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 572kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

 • 1 bakje kipshoarma
 • 4 tortilla wraps
 • 1 witte ui
 • 1 blikje mais
 • Lee Kum Kee knoflook-bonen saus
 • geraspte kaas
 • paar handjes rucola

Voor de easy guacamole heb je nodig:

 • 2 avocado’s
 • 1/2 citroen - sap van halve
 • 1 tomaat
 • 1 rode ui
 • peper
 • 1 snufje piri-piri
 • 1 teen knoflook - geperst
 • zout

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

 • Snipper de witte ui en laat de maïskorrels eventjes uitlekken. Pak dan je koekenpan erbij en doe hier wat olijfolie in. Fruit de gesnipperde ui en voeg de mais toe. Daarna de kipshoarma-stukjes en laat het geheel op laag vuur opwarmen.
 • Om de guacamole te maken snipper je eerst de rode ui, snij je de tomaat in stukjes en pers je de knoflookteen. Doe dit allemaal in een kom en voeg hier de avocado’s aan toe. Prak met een vork tot alles helemaal gemengd is en breng het dan op smaak met zout, peper, de piri-piri en voeg het citroensap toe.
 • In de magnetron verwarm je in 20 seconde de wraps. Besmeer deze vervolgens met de knoflook-bonensaus en schep hier de kip-mix op. Doe er een beetje rucola op en daarna schep je er een paar lekkere klodders guacamole op.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals De onverwachte kip wrap? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » De onverwachte kip wrap met guacamole

4 gedachten over “De onverwachte kip wrap met guacamole”

 1. Pingback: Week 47 weekvlog Heerlijke Happen - Heerlijke Happen

 2. Pingback: Homemade tonijnsalade in een omelet - Heerlijke Happen

 3. Pingback: Cleaneating courgette met kalkoendij - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept