De Paris Brest uit de keuken van Roos

De Paris Brest uit de keuken van Roos

Geschatte leestijd: 6 minuten

Voor het diner van chef Danny Jansen bij mij thuis nodigde ik een aantal bloggers uit en Roos was één van de gelukkige die erbij was. Nu wilde ze niet met lege handen aankomen en vroeg of ze iets lekkers mocht bakken. Ik riep gelijk dat ik dat géén probleem vond als ik het recept maar mocht hebben! En daar had Roos gelukkig weer geen problemen mee. Roos is een hobby bakster die de lekkerste dingen uit haar oven tovert en ik kan je zeker aanraden om eens een kijkje op haar site te nemen. Hier nu voor jullie het recept voor de Paris Brest uit de keuken van Roos. paris brest dessert

Een Paris-Brest is een heerlijk Frans dessert dat bestaat uit een ronde ring van deeg gevuld met crème patissière en versierd met amandelen. Dit gebak wordt beschouwd als een traditionele delicatesse in Frankrijk en is vernoemd naar de beroemde wielerwedstrijd, Paris-Brest-Paris.

De Paris Brest uit de keuken van Roos
De Paris Brest in een dessert uit de Franse keuken, mijn favoriete keuken!

Het deeg van de Paris-Brest heeft een zachte en luchtige textuur en de crème patissière vulling is romig en zoet. De amandelen bovenop voegen een knapperige textuur toe aan het geheel en geven het gebak een subtiele nootachtige smaak.

De naam van dit dessert verwijst naar de race tussen Parijs en Brest, die bekend staat om zijn uitdagende parcours en lange afstand. Het gebak is gemaakt om de deelnemers van deze race te voeden en te motiveren. Het is dan ook geen wonder dat het inmiddels een geliefd Frans gebak is geworden en wereldwijd bekend is geworden.

En zo maak je De Paris Brest uit de keuken van Roos:

Verwarm eerst je oven voor op 200 graden.

Neem een steelpan erbij en verwarm hierin de melk, water, het zout, en de roomboter tot de boter helemaal gesmolten is.

Haal de pan van het vuur en voeg de bloem toe, roer het geheel goed door en zet de pan terug op het vuur.

Verwarm tot de bloem gaar is, dit duurt ongeveer 2 minuten, blijf ondertussen wel goed roeren!

Voeg nu één voor één de eieren toe aan het soezendeeg. Roer na elk ei goed door. ( LET OP: na het toevoegen van een ei splitst het deeg zich in kleine stukjes, het wordt weer een geheel als je goed blijft roeren, dit kun je ook op een lage stand doen in een keukenmachine).

De Paris Brest uit de keuken van Roos
Rozemarijn in haar keuken, druk in de weer met soesjes!
De soezen maken voor de De Paris Brest uit de keuken van Roos:

Pak een vel bakpapier erbij en teken hier een aantal cirkels op. Gebruik bijvoorbeeld een bakring hiervoor. Draai daarna het bakpapier om anders komt de inkt van de pen op je soes te zitten.

Doe het deeg in een spuitzak met een ronde spuit-tip en spuit een mooi rondje om de getekende cirkels heen. Met je vinger en een beetje water strijk je de bovenkant van de soepen mooi glad.

Als laatste strooi je wat amandelschaafsel over de ringen en dan gaan ze de oven in. Bak ze voor 15 minuutjes op 220 graden, verlaag daarna de temperatuur naar 170 graden en bak ze dan nog 25 minuutjes.

Wanneer ze klaar zijn laat ze dan in de oven afkoelen met de deur op een kier zodat het vocht kan verdampen.

De vulling voor de soezen voor de De Paris Brest uit de keuken van Roos maak je zo:

Neem een schone steelpan erbij en doe hier de 50 ml water ende 45 gram suiker in. Laat de suiker helemaal oplossen. Voeg daarna de basilicumblaadjes toe en verwarm deze voor een minuutje mee. Daarna giet je alles in een maatbeker en pureer het met een staafmixer of in je keukenmachine. Je basilicumsiroop is nu klaar.

Doe de slagroom met de 75 gram suiker in een grote kom en klop het geheel stijf.

De Paris Brest uit de keuken van Roos
Een heerlijk dessert en wat een verfijnde toevoeging die basilicumsiroop!

De Paris Brest uit de keuken van Roos

Om de soezen helemaal af te maken haal je ze uit de oven en snij je ze als een bagel horizontaal door het midden. smeer een beetje van de siroop aan de binnenkant van de soes

Doe de slagroom in een spuitzak en spuit een mooie dikke ring op de onderste helft van de soes. Leg her en der een verse framboos en druppel nog wat basilicumsiroop over de slagroom.

Dek hem af met de bovenste ring en bestrooi met een beetje poedersuiker en daarna: Heerlijk Happen!

Dank Roos voor je heerlijke soezen en het delen van je recept, ik vond het super leuk dat je erbij was!

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

De Paris Brest uit de keuken van Roos

Paris Brest

Voor het diner van chef Danny Jansen bij mij thuis nodigde ik een aantal bloggers uit en Roos was één van de gelukkige die erbij was. Nu wilde ze niet met lege handen aankomen en vroeg of ze iets lekkers mocht bakken. Ik riep gelijk dat ik dat géén probleem vond als ik het recept maar mocht hebben!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 20 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Nagerecht
Keuken: European
Trefwoord: slagroom
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 515kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 125 ml melk
  • 125 ml water
  • 5 gr zout
  • 100 gr ongezouten roomboter
  • 150 gr patentbloem
  • 5 eieren
  • amandelschaafsel - als decoratie

Voor de vulling heb je nodig:

  • 500 ml slagroom
  • 100 gram verse frambozen
  • 20 gram basilicumblaadjes
  • 75 gr kristalsuiker
  • 50 ml water

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Verwarm eerst je oven voor op 200 graden.
  • Neem een steelpan erbij en verwarm hierin de melk, water, het zout, en de roomboter tot de boter helemaal gesmolten is.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de bloem toe, roer het geheel goed door en zet de pan terug op het vuur.
  • Verwarm tot de bloem gaar is, dit duurt ongeveer 2 minuten, blijf ondertussen wel goed roeren!
  • Voeg nu één voor één de eieren toe aan het soezendeeg. Roer na elk ei goed door. ( LET OP: na het toevoegen van een ei splitst het deeg zich in kleine stukjes, het wordt weer een geheel als je goed blijft roeren, dit kun je ook op een lage stand doen in een keukenmachine).

De soezen maken:

  • Pak een vel bakpapier erbij en teken hier een aantal cirkels op. Gebruik bijvoorbeeld een bakring hiervoor. Draai daarna het bakpapier om anders komt de inkt van de pen op je soes te zitten.
  • Doe het deeg in een spuitzak met een ronde spuit-tip en spuit een mooi rondje om de getekende cirkels heen. Met je vinger en een beetje water strijk je de bovenkant van de soepen mooi glad.
  • Als laatste strooi je wat amandelschaafsel over de ringen en dan gaan ze de oven in. Bak ze voor 15 minuutjes op 220 graden, verlaag daarna de temperatuur naar 170 graden en bak ze dan nog 25 minuutjes.
  • Wanneer ze klaar zijn laat ze dan in de oven afkoelen met de deur op een kier zodat het vocht kan verdampen.

De vulling voor de soezen maak je zo:

  • Neem een schone steelpan erbij en doe hier de 50 ml water ende 45 gram suiker in. Laat de suiker helemaal oplossen. Voeg daarna de basilicumblaadjes toe en verwarm deze voor een minuutje mee. Daarna giet je alles in een maatbeker en pureer het met een staafmixer of in je keukenmachine. Je basilicumsiroop is nu klaar.
  • Doe de slagroom met de 75 gram suiker in een grote kom en klop het geheel stijf.
  • Om de soezen helemaal af te maken haal je ze uit de oven en snij je ze als een bagel horizontaal door het midden. smeer een beetje van de siroop aan de binnenkant van de soes
  • Doe de slagroom in een spuitzak en spuit een mooie dikke ring op de onderste helft van de soes. Leg her en der een verse framboos en druppel nog wat basilicumsiroop over de slagroom.
  • Dek hem af met de bovenste ring en bestrooi met een beetje poedersuiker
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals De Paris Brest uit de keuken van Roos? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

paris brest dessert

Start » Koek en taart » De Paris Brest uit de keuken van Roos

5 gedachten over “De Paris Brest uit de keuken van Roos”

  1. Pingback: Creepy eye Halloweentoetje met mascarpone - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Bloemkoolsoep met roze garnaaltjes - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Knapperige Kaasuienkruier vers gemaakt - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Pizzakrans met serrano rozen en mozzarella - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept