Gevulde paprika ringen met gehakt

Geschatte leestijd: 3 minuten

In veel van mijn recepten vindt je paprika’s en ook uien terug. Lekkere makkelijke groenten die op vele manieren te gebruiken zijn. Hier in de buurt staan ook kilometers kassen waar paprika’s verbouwd worden. Soms staat er dan een klein kraampje langs de weg met zakken verse paprika’s. Dan kun je twee euro in een bakje doen en op weg met je verse paprika’s. Deze keer had ik een waar overschot in mijn koelkast liggen vandaar deze gevulde paprika ringen. Een makkelijke manier om er vanaf te komen zonder voedsel te verspillen! gevulde paprika met gehakt

gevulde paprika ringen

-Neem de paprika’s erbij en snij van de bovenkant en een stuk van de onderkant eraf. Leg deze apart. Haal de zaadjes en de witte randen uit de paprika en snij er 3 ringen van.

-Pak een grote kom erbij, daarna snipper je de ui, hak je de overgebleven paprika onder-en bovenkanten in blokjes, en snipper je de knoflooktenen. Doe dit allemaal in de kom en voeg hier vervolgens het gehakt, het ei, het paneermeel en het halve zakje parmezaanse kaas aan toe. Dit geheel kneed je goed door elkaar.

-Neem nu je paprika ringen erbij en vul ze met het gehaktmengsel, even voorzichtig maar goed aandrukken.( Leg de ringen op een bakpapier op een snijplank dan kun je ze makkelijk er weer afhalen)

Gevulde paprika ringen

-Pak een koekenpan erbij en doe hier wat olijfolie in, bak de ringen aan beide zijdes ongeveer 2 minuten, daarna doe je de ringen in een grote ovenschaal. Met een lepel schep je op elke ring wat tomatenblokjes en garneer je ze met wat parmezaanse kaas.

-Zet in een voorverwarmde oven op 200 graden. Ze moeten ongeveer 30 minuten in de oven tot de bovenkant mooi gekleurd is.

-En ten slotte haal je de schaal uit de oven, neem een spatel erbij om de ringen op je bord te leggen, het kan zijn dat de ring wat los zit om het gehakt.

Gevulde paprika ringen

En ten slotte wanneer je ze op de borden hebt liggen garneer je de ringen met wat kappertjes en een beetje geraspte kaas, serveer met een lekkere rode wijn: Heerlijk happen!

Dit gerechtje is ook zeker een leuk Kerst voorgerechtje als je een Italiaans georiënteerd menu gaat serveren.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Gevulde paprika ringen

Gevulde paprika ringen

In veel van mijn recepten vindt je paprika’s en ook uien terug. Lekkere makkelijke groenten die op vele manieren te gebruiken zijn.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 13 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: paprika
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 441kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

  • 4 gekleurde paprika’s - rood/geel/oranje/groen
  • 1 ui
  • 500 gram gehakt
  • 1 ei
  • 75 gram gekruid paneermeel
  • 3 eetlepels Italiaanse kruiden
  • 1 zakje geraspte parmezaanse kaas
  • 4 knoflooktenen
  • olijfolie
  • 1 blik tomatenblokjes
  • kappertjes voor de garnering
  • vers gehakte peterselie voor de garnering

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Neem de paprika’s erbij en snij van de bovenkant en een stuk van de onderkant eraf. Leg deze apart. Haal de zaadjes en de witte randen uit de paprika en snij er 3 ringen van.
  • Pak een grote kom erbij, daarna snipper je de ui, hak je de overgebleven paprika onder-en bovenkanten in blokjes, en snipper je de knoflooktenen. Doe dit allemaal in de kom en voeg hier vervolgens het gehakt, het ei, het paneermeel en het halve zakje parmezaanse kaas aan toe. Dit geheel kneed je goed door elkaar.
  • Neem nu je paprika ringen erbij en vul ze met het gehaktmengsel, even voorzichtig maar goed aandrukken.( Leg de ringen op een bakpapier op een snijplank dan kun je ze makkelijk er weer afhalen)
  • Pak een koekenpan erbij en doe hier wat olijfolie in, bak de ringen aan beide zijdes ongeveer 2 minuten, daarna doe je de ringen in een grote ovenschaal. Met een lepel schep je op elke ring wat tomatenblokjes en garneer je ze met wat parmezaanse kaas.gevulde paprika ringen
  • Zet in een voorverwarmde oven op 200 graden. Ze moeten ongeveer 30 minuten in de oven tot de bovenkant mooi gekleurd is.
  • En ten slotte haal je de schaal uit de oven, neem een spatel erbij om de ringen op je bord te leggen, het kan zijn dat de ring wat los zit om het gehakt.
  • En ten slotte wanneer je ze op de borden hebt liggen garneer je de ringen met wat kappertjes en een beetje geraspte kaas, serveer met een lekkere rode wijn: Heerlijk happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals de Gevulde paprika ringen? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Gevulde paprika ringen met gehakt

gevulde paprika met gehakt

9 gedachten over “Gevulde paprika ringen met gehakt”

  1. Pingback: Pittige paprika pompoensoep met verse tijm - Heerlijke Happen

  2. Pingback: De Paris Brest uit de keuken van Roos - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept