Ossobuco op Milanese wijze met gremolata

Ossobuco op Milanese wijze met gremolata

Geschatte leestijd: 5 minuten

Laatst plaatste ik een recept van ossobuco op geheel eigen wijze, maar er is natuurlijk ook een “originele” ossobuco. Dit is een recept wat zijn origine vindt in Milaan. Het is een klassiek gerecht van kalfsschenkels die langzaam worden gestoofd in een bouillon met witte wijn, groenten en kruiden. Heel vaak krijg je een ossobuco geserveerd met tomatensaus maar in dit recept hoort deze eigenlijk niet thuis. De ossobuco wordt namelijk afgemaakt met een gremolata, een mengsel van peterselie, citroenrasp en knoflook dat voor een frisse smaak zorgt in deze ossobuco milanese.

Veelal hoor je er ook nog de risotto alla Milanese bij te eten, een romige rijst met saffraan, maar je kunt ook een lekker stuk grof brood erbij serveren om de saus mee op te deppen. Geen ingewikkeld recept deze ossobuco op Milanese wijze met gremolata, het heeft alleen wat tijd nodig. Gestoofd vlees vraagt nou eenmaal om veel liefde en dat zet je niet binnen een half uurtje op tafel.

Ossobuco op Milanese wijze met gremolata
Een heerlijk stoofgerecht.

En zo maak je de Ossobuco op Milanese wijze met gremolata:

Zoals ik al in het andere recept schreef is het heel belangrijk om voor kwaliteit te kiezen. Hierdoor is dit geen goedkoop recept, maar zeker wel de moeite waard om hier voor te kiezen.

We beginnen met de groenten, schrap de wortel schoon en snij de bleekselderij en ui in kleine stukjes.

vlees paneren
Haal de schenkels eerst door de bloem met zout en peper.

Neem de schenkels voor de Ossobuco met gemolata erbij en haal deze door een schaal gevuld met bloem. Je kunt de bloem al wat op smaak brengen door hier zout en peper doorheen te doen.

Neem een koekenpan met een hoge rand erbij en doe hier eerst een laagje olijfolie in. Verhit de olie en voeg daarna de roomboter toe. Bak de schenkels aan beide zijdes mooi goudbruin en leg ze op een bordje apart. Daarna kun je in het vet de groenten fruiten. Leg dan de schenkels in de pan erbij.

vlees  garend in de pan
Zorg dat het merg in het bot blijft zitten tijdens het draaien.

De schenkels stoven

Blus dus schenkels niet met koude wijn af! Verwarm de wijn in een pannetje. Schenk deze dan bij het vlees en groente. Laat het heel even inkoken, daarna voeg je de (warme) bouillon toe. Laat daarna het vlees sudderen voor twee uur tot het lekker zacht is. Je kunt het vlees draaien maar zorg er wel voor dat het merg in het bot blijft zitten.

De gremolata voor de Ossobuco maken

Tijdens het stoven maak je de gremolata, dit is een heerlijk geurend kruidenmengsel wat je serveert bij de ossobuco. Doe alle ingrediënten van de gremolata in een keukenmachine en meng alles tot een korrelig mengsel. ( de schil moet je voorzichtig met een mesje van de citroen snijden deze kun je daarna nog gewoon persen)

Ossobuco op Milanese wijze met gremolata

Ossobuco met gremolata
Heerlijk met een lekker glaasje wijn erbij genieten!

En dan is hij klaar je echte originele ossobuco op Milanese wijze. Serveer met de gremolata erop en een heerlijke risotto of een fijn stuk oerbrood

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Ossobuco op Milanese wijze met gremolata

Ossobuco op Milanese wijze met gremolata

Laatst plaatste ik een recept van ossobuco op geheel eigen wijze, maar er is natuurlijk ook een “originele” ossobuco. Dit is een recept wat zijn origine vindt in Milaan.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 19 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: kalfsschenkel
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 2 uur
Porties: 2 personen
calorieën: 529kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 2 kalfsschenkels - van goede kwaliteit
  • 1/2 liter witte wijn
  • 1/2 liter huisgemaakte bouillon
  • 1 grote witte ui
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 winter wortel
  • olijfolie
  • roomboter
  • bloem
  • zout
  • peper

Voor de gemolata heb je nodig:

  • 2 tenen knoflook
  • 1 citroen - de schil van een biologische onbespoten
  • 6 takjes verse platte peterselie

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • We beginnen met de groenten, schrap de wortel schoon en snij de bleekselderij en ui in kleine stukjes.

Het vlees paneren

  • Haal de schenkels eerst door de bloem met zout en peper.
  • Neem de schenkels erbij en haal deze door een schaal gevuld met bloem. Je kunt de bloem al wat op smaak brengen door hier zout en peper doorheen te doen.
  • Neem een koekenpan met een hoge rand erbij en doe hier eerst een laagje olijfolie in. Verhit de olie en voeg daarna de roomboter toe. Bak de schenkels aan beide zijdes mooi goudbruin en leg ze op een bordje apart. Daarna kun je in het vet de groenten fruiten. Leg dan de schenkels in de pan erbij.

De schenkels stoven

  • Blus dus schenkels niet met koude wijn af! Verwarm de wijn in een pannetje. Schenk deze dan bij het vlees en groente. Laat het heel even inkoken, daarna voeg je de (warme) bouillon toe. Laat daarna het vlees sudderen voor twee uur tot het lekker zacht is. Je kunt het vlees draaien maar zorg er wel voor dat het merg in het bot blijft zitten.

De gremolata maken

  • Tijdens het stoven maak je de gremolata, dit is een heerlijk geurend kruidenmengsel wat je serveert bij de ossobuco. Doe alle ingrediënten van de gremolata in een keukenmachine en meng alles tot een korrelig mengsel. ( de schil moet je voorzichtig met een mesje van de citroen snijden deze kun je daarna nog gewoon persen)
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Meer recepten zoals Ossobuco op Milanese wijze met gremolata? Kijk dan eens op onderstaande pagina’s

Salade met kip en blauwaderkaas

Pappardelle met gamba en zwarte knoflook

Citroen aardappeltjes en roomchampignons

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Ossobuco op Milanese wijze met gremolata

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Ossobuco op Milanese wijze met gremolata

7 gedachten over “Ossobuco op Milanese wijze met gremolata”

  1. Pingback: Shepards pie met knolselderij en gehakt - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Crispy sushi torentjes met avocado - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Ossobuco op geheel eigen wijze - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept