Geschatte leestijd: 3 minuten
Pasen is een tijd om te genieten van lekker eten en gezelligheid met je gezin. En wat is er nu leuker dan samen een heerlijke Paastaart te bakken en te versieren? Deze Paastaart is de perfecte traktatie om te delen met je dierbaren. Maar eigenlijk is het het nog veel leuker om hem ook samen te maken. Zeker omdat het eigenlijk helemaal geen ingewikkeld recept is. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en je kunt je creativiteit de vrije loop laten. taart pasen recept
De basis van deze Paastaart is een knapperige zanddeegkoek die je makkelijk zelf kunt maken of kant-en-klaar kunt kopen. Daar bovenop komt een dikke laag van romige mascarpone slagroom die je zoet of fris kunt maken naar smaak. Hier thuis zag mijn dochter het gelijk al helemaal voor zich, lekker snoepen en proeven tijdens het bakken, en dan zelf de bolletjes slagroom maken met een spuitzak. Om de Paastaart helemaal af te maken, kun je hem versieren met paaseitjes, chocolade, fruit of wat je maar wilt. Met Pasen mag je stiekem nog wel een extra gebakje snoepen, want deze Paastaart is zo lekker dat je er geen genoeg van krijgt.
De perfecte Paastaart om te delen
In deze roerige tijden waarin we afstand moeten houden, het Corona-virus de wereld heeft overgenomen en we letterlijk aan huis gekluisterd zijn vieren we op een hele andere manier Pasen. Het is en blijft voor mij eigenlijk een familiefeest dat gevierd wordt met het gezin.
Lekker een ontbijtje, late brunch of een Paastaart als toetje na een fijn diner. Alle benodigdheden kun je kopen bij jouw supermarkt in de buurt. Tip haal je boodschappen tijdig in huis want in de supermarkt is het momenteel drukker dan normaal. Met het maken van deze taart ben je wel even een middagje bezig, maar dat is alleen maar gezellig. En het resultaat is verbluffend mooi èn lekker!
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
De perfecte Paastaart om te delen
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 300 gr tarwebloem
- 200 gr roomboter - koude blokjes
- 75 gr amandelmeel
- 75 gr poedersuiker
- 2 gr zout
- 1 tl vanille essence
- 1 ei - losgeklopt
Voor de slagroommix heb je nodig:
- 150 gr poedersuiker
- 400 gr mascarpone
- 400 ml slagroom - ongeslagen
- 1 zakje klopfix
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Knip een paashaas uit een stuk karton, trek dit over op een stuk bakpapier. Dit is je mal voor de verschillende paashazen. Ik heb er 3 gemaakt.
- Pak je keukenmachine erbij en doe hier eerst de bloem, poedersuiker, amandelmeel en boterblokjes in. Mix dit tot je een korrelig deeg krijgt. Voeg daarna het losgeklopte ei met de vanille en het zout toe. Zet de mixer weer aan en dan zul je zien dat er al snel een mooie deegbal ontstaat.
- Neem een stuk vershoudfolie erbij en leg hier de deegbal op. Vouw hem dicht en leg het voor een uur in de koelkast. Voor deze Paashazen heb ik in totaal twee deegballen nodig gehad. Je maakt dan dus 2x deze hoeveelheden opnieuw.
- Na het uur haal je de bal uit de koelkast en leg je hem op een bakpapier. Met de deegroller rol je het deeg uit tot een halve cm dikte. Leg vervolgens je Paashaas-mal op het deeg en snij met een mesje de vorm eruit. Wat overblijft kun je natuurlijk weer gebruiken. Als je al je Paashazen hebt gemaakt leg je ze op bijvoorbeeld een snijplank weer voor een half uur in de koelkast tot ze weer stijf zijn! Dat is erg belangrijk dus zeker niet overslaan.
- Verwarm je oven voor op 180 graden.
- Pak 1 Paashaas uit de koelkast en leg deze voorzichtig op een bakblik. ( Je haas ligt dus al op het juiste bakpapier in de koelkast, zo voorkom je dat hij breekt. ) Bak hem voor ongeveer 12 tot 14 minuten in de oven. De randen mogen een beetje bruin zijn en het midden mooi goudbruin. Haal uit de oven en laat op het blik helemaal koud worden. Daarna kun je heel voorzichtig met 2 spatels of messen de Paashaas eraf tillen. Herhaal dit proces tot al je hazen gebakken en afgekoeld zijn.
- Terwijl de hazen bakken kun je natuurlijk je slagroommix maken. Doe eerst de mascarpone met de poedersuiker in je kom en mix op lage snelheid tot de mascarpone helemaal zacht is geworden. Voeg daarna de slagroom en klopfix toe en begin op lage snelheid deze te mixen. Dan kun je de snelheid verhogen om er een lekkere stevige mix van te maken. Schep in grote spuitzakken en leg deze dan in de koelkast tot gebruik. ( Voor deze hazen had ik twee keer de hoeveelheid ingrediënten nodig)
- Zijn al je Paashazen afgekoeld leg ze dan op een groot bord of dienblad waar ze mooi op kunnen blijven liggen. Neem de spuitzak erbij en spuit op de onderste laag mooie toefjes van gelijke grootte. Dan leg je héél voorzichtig de tweede haas erop en herhaal je dit proces nog een keer. En dan kan het leuke gedeelte beginnen! De decoratie. Ik koos voor bloemetjes, chocolaatjes en paaseitjes.
- Heerlijk Happen!
Andere lekkere recepten zoals de perfecte Paastaart om te delen die je kunt maken voor een Paasbrunch of diner? Probeer eens een van deze:
- Wil jij weten hoe je de perfecte Paastafel decoreert? Lees dan deze blog maar eens.
- Deze wittekool salade met druiven en rozijntjes is erg lekker.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
taart pasen recept
Dat hebt ge mooi gemaakt Francine.
Het blijft lekker, een taart met veel Slagroom!
Wij zijn er dol op, maar niet te vaak hè