Huisgemaakte gesuikerde donuts

Huisgemaakte gesuikerde donuts

Geschatte leestijd: 3 minuten

Wat is nou leuker dan samen met je kind iets lekkers maken in de keuken en het daarna zelf kunnen opeten? Eigenlijk nog niet eens zo heel lang geleden ontdekte mijn dochter dat donuts wel een lekkere snack zijn. Heel voorzichtig begon ze gewoon met de normale versie en nu langzaamaan wil ze telkens wel een ander smaakje proeven. Je kent ze wel van die etalages vól met kleurtjes en donuts in elke smaak denkbaar. Het ziet er altijd super vrolijk uit, instant happiness zullen we maar zeggen.

Huisgemaakte gesuikerde donuts
Suikeren, in de chocolade dippen, verzin het maar, je kunt ze met alles versieren.

Ik weet dat donuts niet het meest gezonde tussendoortje zijn, want er zit veel suiker in het deeg en ook in de glazuur die er bovenop komt. Maar ik vind dat je af en toe best wel iets lekkers mag eten, als je verder maar gezond en gevarieerd eet. Jools is dol op donuts en ze was dan ook heel blij toen ze voor haar verjaardag een speciaal apparaat kreeg om zelf donuts te maken. Het apparaat is van onze vriend Luuk, die net als wij een echte foodie is. Hij houdt van lekker koken en bakken en hij weet altijd de leukste recepten te vinden. Jools heeft meteen het apparaat uitgeprobeerd en ze heeft heerlijke gesuikerde donuts gemaakt. Ze waren zo lekker dat we ze allemaal snel opgegeten hebben. Ik ben trots op Jools dat ze zo goed kan bakken en ik vind het leuk dat ze plezier heeft in het maken van donuts.

Huisgemaakte gesuikerde donuts
De chocolade donuts vielen ook goed in de smaak!

Huisgemaakte gesuikerde donuts

Als je dan denkt “eureka” er was één chef die de donut heeft uitgevonden kom je bedrogen uit. Er zijn meerdere verhalen van mensen die claimen de donut bedacht te hebben. De vroegste beschrijving is in een Engels kookboek van rond 1803. Maar er gaan ook goede verhalen de ronde dat het afgeleid is van de oer-Hollandse oliebol. Zowel die Engelsen als de Nederlanders zijn rond dezelfde tijd richting Amerika gegaan en hebben zich daar gevestigd dus tja helemaal zeker gaan we het dus nooit weten…

Huisgemaakte gesuikerde donuts
Geen ingewikkeld proces als je dus een apparaat gebruikt!

Heb je nou geen donutapparaat dan kun je ze ook bakken in donut-vormen in de oven. Die kun je online bestellen of in een bakwinkel wel kopen.

Huisgemaakte gesuikerde donuts

Huisgemaakte gesuikerde donuts

Easy bake recept met een fantastisch resultaat.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 29 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Tussendoortje
Keuken: European
Trefwoord: chocolade, donuts, suiker
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 28 mini donuts
calorieën: 370kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

donut-maker

Ingrediënten:

 • 125 gr bloem
 • 200 gr suiker
 • 60 ml zonnebloemolie
 • 2 eieren
 • 1 tl bakpoeder
 • 1 tl vanille essence
 • 125 ml karnemelk
 • ½ tl zout
 • bakspray - ( bijv DrOetker)

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

 • Neem een kom erbij en doe hier eerst de eieren, olie, de karnemelk, de vanille essence, het zout en bakpoeder en de suiker in en meng het geheel met een mixer tot een beslag. Voeg dan de bloem toe en meng tot het geheel mooi op is genomen. Dan is je beslag al klaar.
 • Zet het donutapparaat aan en laat goed heet worden! Spray beide helften in met wat bakspray en schep met een theelepel de vormpjes vol. Doe het apparaat dicht en bak in 5 minuutjes de donuts gaar.
 • Wip ze er met een mesje voorzichtig uit en spray elke keer opnieuw in met de bakspray. We konden in totaal 3 keer alle vormpjes vullen met deze hoeveelheid beslag.
 • Gelijk na het bakken suiker je de donuts, zo blijft de suiker er mooi op plakken. Natuurlijk kun je ook chocolade smelten voor een lekker chocolaagje.
 • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Zin in andere lekkere baksels zoals Huisgemaakte gesuikerde donuts? Kan hoor, hier heb je nog een paar ideetjes:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Koek en taart » Huisgemaakte gesuikerde donuts

2 gedachten over “Huisgemaakte gesuikerde donuts”

 1. Pingback: Basisrecept voor heerlijke oliebollen - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept