Low carb amandelmeel notentaart

Low carb amandelmeel notentaart

Een soort karamel-zeezout sensatie in een fijn notentaartje.
Low carb amandelmeel notentaart

Als het op een taart bakken aankomt dan maak ik graag iets wat zéker gaat lukken! Ik ben gewoon geen geduldige bakker die als het misgaat het hele proces nog een keer gaat herhalen. Nog een nadeel van bijvoorbeeld een pecan notentaart of andere soort taart is dat er super veel suiker in zit en dát gaan we in dit recept anders doen! Is hij compleet suikerloos? Nee dat niet maar we maken wel gebruik van iets meer natuurlijke zoetstoffen en laten het fruit ook voor zich spreken. En het deeg waarmee we deze notentaart vullen is koolhydraatarm. Nu niet gelijk de hélé low carb amandelmeel notentaart opeten, ik snap als je dat wél wilt, maar ook met dit soort baksels is en blijft het een traktatie.

Low carb amandelmeel notentaart
Van deze low carb pecan notentaart wil je toch een stukje proeven?
Low carb amandelmeel notentaart

Low carb amandelmeel notentaart

Een soort karamel-zeezout sensatie in een fijn notentaartje.
5 van 3 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: taart
Keuken: European
Trefwoord: noten, pecan, taart
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Porties: 1 taart
Auteur: Francine

Benodigdheden:

  • oven

Ingrediënten:

  • 250 gram amandelmeel
  • 2 eetlepels agavesiroop
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 1 ei
  • ½ tl zeezout

Voor de inhoud van de taart

  • 75 gram kokos suiker
  • 150 ml agavesiroop
  • 1 eetlepel maizena
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 100 gram pecan noten
  • 100 gram amandelen
  • ½ eetlepel zeetzout

fruit:

  • 6 bramen

En zo maak je het:

  • Verwarm je oven voor op 180 graden
  • Voor het deeg mix je de bovenste ingrediënten in een kom tot een deegbal. Deze voelt een beetje zompig aan. Neem je taart vorm erbij. Beboter de randen. Kies er ééntje waar je de bodem van omhoog kunt drukken, hierdoor komt straks de taart er makkelijk uit. Duw met je vingers het deeg netjes over de hele bodem en randjes.
  • Hak de noten fijn en mix ze in een kom.
  • Voeg de rest van de ingrediënten voor de vulling toe, behalve het zeezout, deze strooien we er als laatste op.
  • Klop met een lepel alles goed door elkaar tot een licht schuimende massa hebt, en alles echt goed met elkaar vermengd is.
  • Schep met een grote lepel de notenmix in de deegvorm. Ik hield wat vocht over en heb dat verder niet gebruikt. Het hangt dus ook een beetje van de grootte van je vorm af of echt alles erin past. Strooi het zeezout erop, en duw de bramen er een beetje tussen.
  • Bak de taart voor 35 minuten in de oven, mocht het te donker worden naar je zin kun je hem met wat bakpapier afdekken tijdens het bakken. Laat na het bakken afkoelen en duw hem dan van onder met je vingers voorzichtig uit de vorm.
  • Heerlijk Happen!
Wat vind je van dit recept?
Low carb amandelmeel notentaart
Heerlijk, als je hem nog een klein beetje warm serveert.

Low carb amandelmeel notentaart

Oh die suiker, wat zijn we er met zijn allen verslaafd aan en wat zit het toch in veel producten! Ook dit taartje is dus niet helemaal zonder suiker. Uiteindelijk blijft het een traktatie en kun je zo nu en dan best een stukje eten. Heel verleidelijk om daarna nog een stukje te pakken, maar dat moet je gewoon niet doen. Deze low carb amandelmeel notentaart kun je in folie verpakt een aantal dagen in de koelkast bewaren. Of doe net als ik en deel wat uit bij de buren. Maak er gelijk een “act of random kindness” van en verras met deze lekkere traktatie voor bij een kopje koffie.

Ben jij fan van low carb taartjes of recepten? Hier heb ik er nog een paar voor je:

Low carb amandelmeel notentaart
Heerlijk krokant randje bij deze notentaart.
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

7 gedachten over “Low carb amandelmeel notentaart”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept