Estimated reading time: 4 minuten
Het heerlijk avondje is bijna gekomen en zeker ook met dé Sinterklaas taart. Of je nu nog wel of niet in de Sint gelooft, een stukje taart gaat er wel in! Hier deel ik met jullie het recept voor dé Sinterklaas taart! Maak hem een dag van te voren dan kun je op 5 december lekker cadeautjes uitpakken. Zo genieten jullie met z’n allen van deze bijzondere avond met veel vreugde. Vergeet later niet een stukje opzij te zetten voor de Sint 😉
En zo maak je de taart:
-We beginnen als eerste met de ganache voor de taart. (Dat is een soort chocolade boter die je over de taart smeert om alle figuurtjes en pepernoten op te plakken.)
Neem vervolgens een grote kom erbij en breek 200 gram pure chocolade en de 150 gram melkchocolade in stukken in de kom. In een steelpannetje verwarm je de slagroom tot het kookpunt. Daarna giet je het bij de chocolade brokken en al roerend laat je deze smelten. Roer het geheel tot een zachte chocolade massa.Vervolgens neem je een mixer erbij en klop je het tot een redelijk stevige massa op. Zet dit dan opzij en laat op kamertemperatuur verder opstijven. sinterklaas recepten
Verwarm je oven voor op 175 graden
-Neem intussen een grote kom erbij en zeef hierin het bakmeel, het cacaopoeder en het zout.
Neem een andere pan erbij en hierin doe je de basterdsuiker, 100 gram pure chocolade, en 100 ml kokend water. Voeg het blikje gecondenseerde melk toe en op een laag vuur roer je dit door tot een mooie egale massa.
-Bekleed de bodem van je springvorm (doorsnee 20 cm) met bakpapier en beboter de rand.
-Neem nu de kom met het bakmeel erbij en giet hierin de egale chocolade-massa en mix dit door tot een glad beslag. Giet dit in je springvorm en zet voor 55 minuten in de oven.
-Als de taart gaar is haal je hem uit de oven en vervolgens laat je hem met de rand eromheen eerst 30 minuten afkoelen. Daarna haal je de rand eraf en laat je hem nog eens een uur afkoelen.
-Je kunt de taart eerst door het midden snijden en beide helften met de ganache bestrijken. Maar dat hoeft niet persé. Met een spatel bestrijk je de hele taart met een mooie laag en pak hierna het strooigoed erop. sinterklaas recepten
Dé Sinterklaas taart:
Ten slotte pak je het Sintfiguur erbij en zet je deze op de top van de taart! Wie zoet is krijgt lekkers dus de liefste uit het gezin krijgt het eerste stuk
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Dé Sinterklaas taart
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 225 gram zelfrijzend bakmeel
- 4 eetlepels cacaopoeder
- 175 gram witte basterdsuiker
- 100 gram roomboter
- 1 mespuntje zout
- 100 gram pure chocolade
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 2 eieren
Voor de ganache heb je nodig:
- 200 gram pure chocolade
- 150 gram melkchocolade
- 250 ml slagroom - 35% vet
Strooigoed om te versieren:
- 1 zak kruidnoten
- 1 zak chocolade kruidnoten
- 1 zak strooigoed
- 1 Sinterklaas figuur
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- We beginnen als eerste met de ganache voor de taart. Dat is een soort chocoladeboter die je over de taart smeert om alle figuurtjes en pepernoten op te plakken.
- Neem een grote kom en breek hierin 200 gram pure chocolade en de 150 gram melkchocolade in stukken.
- In een steelpannetje verwarm je de slagroom tot het kookpunt. Daarna giet je het bij de chocolade brokken en al roerend laat je deze smelten. Roer het geheel tot een zachte chocolade massa.
- Vervolgens neem je een mixer erbij en klop het tot een redelijk stevige massa op. Zet dit dan opzij en laat op kamertemperatuur verder opstijven.
- Verwarm je oven voor op 175 graden.
- Neem een grote kom erbij en zeef hierin het bakmeel, het cacaopoeder en het zout.
- Neem een andere pan erbij en hierin doe je de basterdsuiker, 100 gram pure chocolade, en 100 ml kokend water. Voeg het blikje gecondenseerde melk toe en op een laag vuur roer je dit door tot een mooie egale massa.
- Bekleed een springvorm met bakpapier en beboter de rand.
- Neem nu de kom met het bakmeel erbij en giet hierin de egale chocolade massa en mix dit door tot het een glad beslag is. Giet dit in je springvorm en zet voor 55 minuten in de oven.
- Als de taart gaar is haal je hem uit de oven en vervolgens laat je hem met de rand eromheen eerst 30 minuten afkoelen. Daarna haal je de rand eraf en laat je hem nog eens een uur afkoelen.
- Je kunt de taart eerst door het midden snijden en beide helften met de ganache bestrijken. Maar dat hoeft niet persé. Met een spatel bestrijk je de hele taart met een mooie laag ganache en plak hierna het strooigoed erop.
- Als laatste de Sint-pop erop en dan: Heerlijk Happen!
Heerlijke Happen heeft meer! Bekijk ook eens onderstaande recepten en artikelen.
Slagroomtoetje voor de Sint met mascarpone
Garnalen pesto pasta met tuinkers
Gebakken mosselen in groentewrap
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
sinterklaas taart recept recepten
RT @HeerlijkeHappen: Dé #Sinterklaas taart
Voor de Keuken Kampioen mocht ik weer een leuk filmpje maken. Want het heerlijk avondje is bijna…
RT @HeerlijkeHappen: Dé #Sinterklaas taart
Voor de Keuken Kampioen mocht ik weer een leuk filmpje maken. Want het heerlijk avondje is bijna…
Kom maar op met die Sinterklaas taart
Lekker zeg!