December de overheerlijke feestmaand

December de overheerlijke feestmaand

In December de "overheerlijke" feestmaand snoepen we graag pepernoten! Deze iets gezondere versie is zeker niet minder lekker!

Ieder jaar neem ik mijzelf weer voor: dit jaar geen feestmaand voor mij in december. Natuurlijk wel volop gezelligheid, maar geen 31 dagen lang vol met eten. Om vervolgens 1 januari uit elkaar te ploffen en een lange kille januari in te gaan vol met restricties en te veel sapjes en soepjes. Zo had ik ook voor 2020 een plan voor het begin van de feestmaand. Geen mega lekkere spuitletters, kruidnootjes en speculaasjes. Alleen rond pakjesavond wat lekkers en dan weer vol aan de healthy stuff. Nou… de maand is nog niet eens begonnen en er zijn al 4 letters, een zak pepernoten en een pak roomboter speculaasjes doorheen…. En zo start dus December de overheerlijke feestmaand! Ook gaan we gezondere pepernoten bakken,

December de overheerlijke feestmaand

Heb jij ooit iemand gehoord die op december is begonnen met een nieuwe leefstijl of dieet? Het past niet bij december. Je krijgt geen groentepakket van Sinterklaas of een doos supplementen van de Kerstman. Chocoladeletters, kerstkransjes, oliebollen en champagne, dat is wat bij december hoort. Een dieet in december is als een je lichaam in een spijkerbroek begin januari, dat past gewoon simpelweg niet. Dit jaar is helemaal zo’n gek jaar. We worden zelfs beperkt in met wie de feestdagen kunnen doorbrengen.

Wat dan wel in “December de overheerlijke feestmaand”

Je zult zien dat die lege plekken worden opgevuld door heerlijk eten. Want oma’s kalkoen zal heus niet geen kilo lichter zijn dit jaar. Eten is onze troost deze maand, na een lang ellendig jaar vol maatregelen, eenzaamheid en verdriet. Uit alle straten en hoeken worden ons gelukkig door de horeca genoeg mogelijkheden geboden vol fantastisch gevulde feestdagen-boxen. Weet je wat het is met deze feestmaand? Vergelijk het met een goed avondje doorhalen: het is de kater dubbel en dwars waard, als het een avond was vol onvergetelijk herinneringen. Make it a december to rembember. Als kater januari dan voor de deur staat, help ik je op weg met weer fit worden!

gezondere pepernoten bakken

Gezondere pepernoten van Lobke

In December de "overheerlijke" feestmaand snoepen we graag pepernoten! Deze iets gezondere versie is zeker niet minder lekker!
5 van 15 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Tussendoortje
Keuken: European
Trefwoord: kruidnoten, pepernoten
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 personen
calorieën:
Auteur: Lobke Snippe

Benodigdheden:

Ingrediënten: 

 • 150 gram havermeel
 • 50 gram amandelmeel
 • 1 ei
 • 75 gram gesmolten roomboter
 • 1 el speculaaskruiden
 • 10 ml vloeibare zoetstof

En zo maak je het:

 • Verwarm je oven voor op 170 graden.
 • Meng alle ingrediënten door elkaar en kneed er een stevig deegje van.
 • Maak vervolgens kleine balletjes en druk deze plat. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal dit tot het deeg op is.
 • Schuif de bakplaat voor 18-20 minuten de oven in en laat vervolgens de pepernoten even afkoelen.
 • Heerlijk Happen!
Ze zijn goed te bewaren in luchtdichte bak.
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
December de overheerlijke feestmaand
Make it a December to remember!
Deze blog “December de overheerlijke feestmaand” is een bijdrage van onze gast foodie Lobke Snippe van The Kickstartkitchen volg haar hier op Instagram.

Gezondere pepernoten bakken

7 gedachten over “December de overheerlijke feestmaand”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept