De vijf lekkerste en makkelijke wraps

Gebakken mosselen in groentewrap

Mosselen bijven voor sommige mensen moeilijke zeevruchtjes om te eten. Dé manier is om eens mosselen in paneermeel te bakken en er zo kennis mee te maken. Doordat de mossel dan redelijk onherkenbaar is en een lekker krokant jasje heeft zie je alleen dát nog maar. Je kunt ze dan gewoon zo als snack serveren met natuurlijk een heerlijk huisgemaakt sausje erbij, maar je kunt het ook een beetje extra aankleden. Zoals ik eigenlijk heb gedaan in dit recept van gebakken mosselen in groentewrap. Heerlijke goedgevulde wraps die tot de laatste hap verorberd worden. Mosselen seizoen

Gebakken mosselen in groentewrap
Deze gebakken mosselen in groentewrap zien er toch top uit?!

Gebakken mosselen in groentewrap

Wat is het nou precies die mossel? Het is een tweekleppig weekdier. Er zijn zowel zoetwater als zoutwater mosselen. De mossel kleeft zich vast omdat hij aanhechting nodig heeft. Anders zou hij maar over de bodem blijven rollen. Super handig is ook het feit dat hij een “filtervoeder” is. Ze hoeven alleen maar hun huisje te openen en door het water wat er dan instroomt filteren ze het voedsel eruit.

mosselen in paneermeel
Kleine krokante hapjes in een groente wrap.

Veel gehoorde reactie op mosselen is dat ze er een beetje eng of gekkigheid uitzien en daardoor niet gegeten worden. Mosselen in paneermeel zoals in deze gebakken mosselen in groentewrap bieden dus de ideale mogelijkheid ervan te genieten zonder naar het gekke weekdiertje te hoeven kijken.

Gebakken mosselen in groentewrap

Gebakken mosselen in groentewrap

Krokante mosseltjes in een heerlijke wrap.
5 van 8 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: avocado, knoflooksaus, mosselen, wrap
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 723kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 300 gram gekookte mosselen - ( alleen het vlees )
  • 4 groente wraps
  • 1 avocado
  • 1 handvol spinazie
  • 1 zakje salademix wortel/ui/ kool
  • zonnebloemolie ( of frituurpan)

Voor de saus heb je nodig:

Uit de voorraadkast voor de krokante mosselen

  • paneermeel
  • bloem
  • 2 eieren
  • 1 zakje mosselkruiden

En zo maak je het:

  • Zet drie bakjes klaar. In 1 bakje doe je de eieren en deze klop je los. De andere twee bakjes doe je een laagje bloem en een laagje paneermeel in. Het paneermeel breng je op smaak met het zakje mosselkruiden.
  • Dep de mosselen droog en haal ze eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste door het paneermeel. Leg ze op een schaal tot gebruik.
  • Verhit een laag zonnebloemolie in een pan of zet je frituurpan aan op 180 graden. Bak de mosselen in delen. Dus niet alles in één keer in de pan. Haal ze er met een schuimspaan uit als ze mooi goudbruin zijn en laat uitlekken op een keukenpapiertje.
  • Pers de knoflookteen in een kommetje en voeg de rest van de ingrediënten voor de saus toe. Klop tot een sausje. ( verse peterselie, bieslook, peper en zout naar smaak)
  • Vul de groentewrap eerst met wat spinazie blaadjes, salademix en wat stukjes gesneden avocado, druppel er wat saus op, dan de gebakken mosselen en dan nog wat saus.
  • Heerlijk Happen!
Je kunt zelf eerst de mosselen koken en uit de schelpen halen. Laat ze dan afkoelen voordat je ze verder verwerkt. Of je maakt het jezelf gemakkelijk en koopt een bakje al voorgekookte mosselen zonder de schelpen. 
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Gek op mosselen zoals in deze gebakken mosselen in groentewrap? Hier heb ik nog wat ideetjes voor je:

Gebakken mosselen in groentewrap
Ook heel lekker bij een feestje deze wraps.

Krijg je geen genoeg van mijn recepten? Snap ik hoor probeer deze dan eens:

gebakken mosselen recept seizoen

6 gedachten over “Gebakken mosselen in groentewrap”

  1. Pingback: Knoflook mossel pasta met lamsoor - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Gevulde tomaten met mossel salade - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Mosselen met zeekraal en lamsoren - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Amerikaanse rijk gevulde mossel chowder - Heerlijke Happen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept