Edamame clafoutis met geitenkaas

Estimated reading time: 3 minuten

Wil je een lekker luchtig voorgerechtje maken dat nét even anders is? Probeer dan eens deze hartige edamame clafoutis met geitenkaas. Een verrassende twist op de klassieke Franse clafoutis, die normaal gesproken zoet is met fruit zoals kersen. Deze hartige variant combineert de frisse smaak van edamame boontjes perfect met romige geitenkaas. Het is eenvoudig te maken, staat relatief snel op tafel en levert een heerlijk luchtig gerechtje vol smaak op. Perfect als uniek voorgerecht of lichte lunch

Edamame clafoutis met geitenkaas

Zoals jullie wel weten ben ik echt fan van Frankrijk en de Franse keuken. Ik heb een heerlijk clafoutis recept gemaakt dat hartig is in plaats van zoet. De clafoutis komt uit de regio Limousin in midden-Frankrijk. En daar tref je dus ook wel de welbekende Franse Limousin runderen aan. Die hele grote mooie roodbruine runderen die daar over de weilanden lopen. En dan nu snel de keuken in om deze heerlijke hartige hapjes te maken!

Recept: Hartige Clafoutis met Edamame en Geitenkaas

Hartige Clafoutis met Edamame en Geitenkaas

Stap-voor-stap Bereiding van het recept

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Edamame clafoutis met geitenkaas

Edamame clafoutis met geitenkaas

Wil je een lekker luchtig voorgerechtje maken? Probeer dan eens deze edamame clafoutis met geitenkaas. Het is zo gemaakt en hoeft niet al te lang in de oven.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 15 reacties
Print Pin
Beoordeel recept
Gang: lunch, voorgerecht
Keuken: Frans, fusion
Trefwoord: clafoutis, edamame, geitenkaas, hartige clafoutis, makkelijk, ovenrecept, vegetarisch, voorgerecht
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Servings: 4 personen
Author: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 2 blikjes edamame boontjes
  • 1 bosje verse krulpeterselie - fijngehakt
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 bakje geitenkaasbolletjes
  • pijnboompitjes
  • selderijzout
  • peper
  • 200 ml kookroom

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Verwarm je oven voor op 200 graden.
  • Neem eerst de blikjes edamame erbij, doe ze in een vergiet en spoel ze af met koud water. Laat ze dan even uitlekken in het vergiet.
  • Pak een grote kom erbij en breek hierin de eieren, al roerend met een garde voeg je de bloem toe en mix je het tot een glad beslag.
  • Schenk hier dan het kookroom bij en breng het op smaak met het selderijzout en peper. Mix het geheel werderom door elkaar.
  • Voeg daarna de geitenkaasballetjes en de edamamaboontjes toe, en de fijngehakte peterselie. Schep het door het beslag heen.
  • Pak dan je bakjes erbij en schep de vier bakjes vol met de mix.Edamame clafoutis met geitenkaas
  • Zet de bakjes op een bakplaat en strooi als laatste wat pijnboompitjes op de mix. Schuif de plaat in het midden van de oven en bak de clafoutis in 25/30 minuten gaar.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Edamame clafoutis met geitenkaas? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

clafoutis recept hartig

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

clafoutis hartig

Start » Recepten » Voorgerechten » Edamame clafoutis met geitenkaas

2 gedachten over “Edamame clafoutis met geitenkaas”

4.87 from 15 votes (14 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept