Geschatte leestijd: 3 minuten
Edamame clafoutis met geitenkaas
Wil je een lekker luchtig voorgerechtje maken? Probeer dan eens deze edamame clafoutis met geitenkaas. Het is zo gemaakt en hoeft niet al te lang in de oven. Daarna heb je een heerlijk luchtig gerechtje met volop smaak. De combinatie met de boontjes en de geitenkaas is erg lekker. Wist je dat een clafoutis eigenlijk een zoet gebakje is? Meestal met heerlijke rode kersen. In dat geval eet je het meestal als dessert. Zoals jullie wel weten ben ik echt fan van Frankrijk en de Franse keuken. Ik heb een heerlijk clafoutis recept gemaakt dat hartig is in plaats van zoet.
We maken nu dus een leuke variant op een welbekend recept. De clafoutis komt uit de regio Limousin in midden-Frankrijk. En daar tref je dus ook wel de welbekende Franse Limousin runderen aan. Die hele grote mooie roodbruine runderen die daar over de weilanden lopen. En dan nu snel de keuken in om deze heerlijke hartige hapjes te maken!
Dit heb je nodig voor 4 Edamame clafoutis met geitenkaas:
2 blikjes edamame boontjes
1 bosje krulpeterselie fijngehakt
3 eieren
2 afgestreken eetlepels bloem
1 bakje geitenkaasbolletjes
selderijzout/ peper
200 ml kookroom
En zo maak je de Edamame clafoutis met geitenkaas:
-Verwarm je oven voor op 200 graden.
-Neem eerst de blikjes edamame erbij, doe ze in een vergiet en spoel ze af met koud water. Laat ze dan even uitlekken in het vergiet.
-Pak een grote kom erbij en breek hierin de eieren, al roerend met een garde voeg je de bloem toe en mix je het tot een glad beslag.
-Schenk hier dan het kookroom bij en breng het op smaak met het selderijzout en peper. Mix het geheel werderom door elkaar.
-Voeg daarna de geitenkaasballetjes en de edamamaboontjes toe, en de fijngehakte peterselie. Schep het door het beslag heen.
-Pak dan je bakjes erbij en schep de vier bakjes vol met de mix.
-Zet de bakjes op een bakplaat en strooi als laatste wat pijnboompitjes op de mix. Schuif de plaat in het midden van de oven en bak de clafoutis in 25/30 minuten gaar.
Edamame clafoutis met geitenkaas
Haal ten slotte de bakjes uit de oven
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Edamame clafoutis met geitenkaas
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 2 blikjes edamame boontjes
- 1 bosje verse krulpeterselie - fijngehakt
- 3 eieren
- 2 eetlepels bloem
- 1 bakje geitenkaasbolletjes
- pijnboompitjes
- selderijzout
- peper
- 200 ml kookroom
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op 200 graden.
- Neem eerst de blikjes edamame erbij, doe ze in een vergiet en spoel ze af met koud water. Laat ze dan even uitlekken in het vergiet.
- Pak een grote kom erbij en breek hierin de eieren, al roerend met een garde voeg je de bloem toe en mix je het tot een glad beslag.
- Schenk hier dan het kookroom bij en breng het op smaak met het selderijzout en peper. Mix het geheel werderom door elkaar.
- Voeg daarna de geitenkaasballetjes en de edamamaboontjes toe, en de fijngehakte peterselie. Schep het door het beslag heen.
- Pak dan je bakjes erbij en schep de vier bakjes vol met de mix.Edamame clafoutis met geitenkaas
- Zet de bakjes op een bakplaat en strooi als laatste wat pijnboompitjes op de mix. Schuif de plaat in het midden van de oven en bak de clafoutis in 25/30 minuten gaar.
Wil je meer recepten uitproberen zoals Edamame clafoutis met geitenkaas? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
clafoutis recept hartig
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
clafoutis hartig
Zou je edamame clafoutis ook met amandelmeel kunnen maken?
Hi ik denk dat dat wel kan hoor, laat je me weten of het gelukt is? Gr Francine