Avocado pestosalade met mozzarella

Avocado pestosalade met mozzarella

Inmiddels staan er al best wat recepten op mijn site met pesto erin. Het gewoon zo lekker en ook makkelijk zelf gemaakt. En met het lekkere weer van de laatste tijd gaat een salade er altijd wel in. Ik keek in mijn groentelade en haalde daar een avocado uit die precies goed was! Altijd een spannend momentje wanneer je daar je mes in zet. En dan het glorieuze moment als hij open is en de pit niet al te groot blijkt te zijn. Natuurlijk het mooie groene vruchtvlees wat je er makkelijk uit kunt scheppen…. Yummi in één woord! Aan tafel dus met deze heerlijke avocado pestosalade met mozzarella.

Avocado pestosalade met mozzarella
Een heerlijke salade voor de lunch.

Avocado pestosalade met mozzarella

Een heerlijke salade met avocado en huigemaakte pesto.
Bereidingstijd15 min
Gang: Salade
Keuken: European
Trefwoord: avocado, mozzarella, tomaat
Porties: 4 personen
Auteur: Francine

Ingrediënten

  • 4 avocado's
  • 1 bakje mini mozzarella's
  • 1 bakje cherry tomaatjes
  • 1 zak veldsla
  • 1 komkommer
  • verse basilicumblaadjes
  • peper
  • 1 bakje pesto (liefst huisgemaakt)

Instructies

  • Als je dit recept gaat maken met huisgemaakte pesto doe dat dan als eerste. Op mijn website vind je een lekkere recept voor huisgemaakte pesto.
  • Met een scherp mes snij je rondom de avocado in, met een draaiende beweging splits je de twee helften. Haal de pit uit de avocado. ( Om ervoor te zorgen dat het vlees niet bruin wordt kun je er wat citroensap overheen druppelen.)
  • Neem de borden erbij en leg hier een laagje veldsla op. Leg daar de avocado helften op.
  • Snij de tomaatjes door nhet midden en doe ze in een kom. Voeg daar de mozzarella balletjes aan toe. De komkommer snij je in kleine blokjes en ook deze kunnen in de kom erbij. Schep als laatste de pesto erbij en mix het geheel goed zodat er overal een laagje pesto komt te zitten.
  • Schep de pesto-groentemix op en in de avocado's en garneer met wat verse basilicumblaadjes.
  • Heerlijk Happen!

Avocado pestosalade met mozzarella

De avocado komt uit Centraal Amerika. De boom kan wel tot 20 meter hoog worden. Hier in de winkels in Nederland zie je eigenlijk altijd kleine vruchten maar een avocado kan we tot 20 cm groot worden en tot ruim 2 kilo per stuk wegen! Hij staat bekend om zijn gezonde vetten die en gunstige werking hebben op je cholesterolgehalte. Meest bekende gerechtje met de avocado is toch wel guacamole en ook zeker een favoriet van mijzelf!

Avocado pestosalade met mozzarella

Zin in een andere salade? Nou daar heb ik er genoeg van! Probeer eens een van deze:

De pesto uit dit recept.

Natuurlijk kun je tegenwoordig je pesto in de supermarkt kopen maar dat wil ik je toch graag afraden! Laatst nog was er een programma op tv die de herkomst van producten onderzocht. En toen bleek toch wel dat in de fabriek er allerlei producten gebruikt werden die je in een echte authentieke pesto niet zult vinden. Als je op deze link klikt kom je bij mijn huisgemaakte pesto’s terecht. Ik heb een rode èn een groene voor je gemaakt.

Avocado pestosalade met mozzarella
Heerlijk zachte bolletjes mozzarella erbij.
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!