Avocado pestosalade met mozzarella

Avocado pestosalade met mozzarella

Avocado pestosalade met mozzarella

Inmiddels staan er al best wat recepten op mijn site met pesto erin. Het gewoon zo lekker en ook makkelijk zelf gemaakt. En met het lekkere weer van de laatste tijd gaat een salade er altijd wel in. Ik keek in mijn groentelade en haalde daar een avocado uit die precies goed was! Altijd een spannend momentje wanneer je daar je mes in zet. En dan het glorieuze moment als hij open is en de pit niet al te groot blijkt te zijn. Natuurlijk het mooie groene vruchtvlees wat je er makkelijk uit kunt scheppen…. Yummi in één woord! Aan tafel dus met deze heerlijke avocado pestosalade met mozzarella.

Een lekkere salade om te delen:

  • 1 rijpe avocado
  • een bakje mini mozzarella balletjes
  • cherrytomaatjes
  • veldsla
  • komkommer
  • verse basilicum
  • een bakje pesto
  • vers gemalen peper

En zo maak je het:

Allereerst ik heb in dit recept bij de ingrediënten niet aangegeven hoeveel je precies moet nemen omdat je dit het beste zelf kunt bepalen. Eet je met twee of drie? Wellicht wil je meer tomaat of mozzarella… Lekker zelf bepalen dus dit is gewoon een heerlijk basisrecept!

-Maak in je keukenmachine een verse pesto. Heb je daar geen zin in? Koop dan gewoon lekker een bakje pesto in de supermarkt bij de versafdeling. Maar ervaring leert als je eenmaal zelf pesto gemaakt hebt je vaak niet anders meer wilt.

-Neem een scherp mes en snij rondom de avocado in, met een draaiende beweging splits je de twee helften en haal je de pit eruit.

-Leg op een bord wat veldsla en leg daar de avocado helften op.

-Snij de tomaatjes door het midden en doe ze samen met wat mozzarella bolletjes in een kom. Snij de komkommer of een deel daarvan in hele kleine blokjes. Ook deze gaan in de kom erbij. Doe al laatste de pesto erbij en mix het lekker door elkaar.

-Snij een aantal blaadjes verse basilicum in smalle reepjes en garneer daar de salade mee. Breng het geheel op smaak met wat vers gemalen peper.

Avocado pestosalade met mozzarellaAvocado pestosalade met mozzarella

Serveer ten slotte de salade met een lekker fris glas fruitwater of wellicht met een wijntje: Heerlijk Happen!