Noedelsoep met edamame boontjes

Noedelsoep met edamame boontjes

Noedelsoep met edamame boontjes

Nu ik sinds kort ambassadeur voor Bonduelle ben, ben ik natuurlijk allerlei recepten aan het verzinnen met boontjes en andere lekkere groenten. Wat mij betreft ook altijd lekker om de boontjes met verse groenten te mengen. Zo krijg je een heerlijke uitgebalanceerde maaltijd. Groot voordeel is ook dat je zo zeker de dagelijkse hoeveelheid van groenten binnenkrijgt. We duiken deze keer de oosterse keuken in en gaan aan de slag met van die lekkere dikke Udon-noedels en sojaboontjes. Deze noedelsoep met edamame boontjes werd hier thuis goedgekeurd met een dikke duim omhoog!

Voor twee heerlijke kommen heb je nodig:

  • Noedelsoep met edamame boontjes1 blikje edamame boontjes
  • 150 gram kipfilet
  • 5 spices specerijen
  • peper/zout
  • 1 pak udon noedels
  • 1 stronk paksoi
  • 500 ml  kippenboullion
  • gebakken uitjes
  • wokolie
  • soja saus
  • 1 grote wortel

En zo maak je het:

-Snij eerst de kipfilet in dunne reepjes, strooi er wat 5spices specerijen, peper en zout overheen en laat het even 10 minuten marineren.

-Snij de paksoi en de schoongemaakte wortel in dunne reepjes.

-Pak daarna een koekenpan erbij en doe hierin wat wokolie, bak de kipfiletreepjes mooi goudbruin. Voeg vervolgens de paksoi en wortelreepjes toe en bak deze even mee.

-In een pannetje kook je water en los hierin de kippenboulliontablet op.

-Giet dan de bouillon bij het vlees en de groente en laat het geheel even doorkoken.

-Neem de kommen erbij en doe hierin de Udon noedels. Deze zijn al kant en klaar in de verpakking dus daar hoef je niks meer mee te doen.

-Schep dan in beide kommen de bouillon met de kipreepjes en groenten en doe een scheutje sojasaus erbij.

Noedelsoep met edamame boontjes

Noedelsoep met edamame boontjes

 

-Maak als laatste het blikje edamame boontjes open en verdeel het over de twee kommen, garneer de soep met een paar schepjes gebakken uitjes: Heerlijk Happen

(Of slurpen zoals ze in China doen, zeker als je met stokjes gaat eten 😉 )