Edamame clafoutis met geitenkaas

Edamame clafoutis met geitenkaas

Edamame clafoutis met geitenkaas

Wil je een lekker luchtig voorgerechtje maken? Probeer dan eens deze edamame clafoutis met geitenkaas. Het is zo gemaakt en hoeft niet al te lang in de oven. Daarna heb je een heerlijk luchtig gerechtje met volop smaak. De combinatie met de boontjes en de geitenkaas is erg lekker. Wist je dat een clafoutis eigenlijk een zoet gebakje is? Meestal met heerlijke rode kersen. In dat geval eet je het meestal als dessert. Zoals jullie wel weten ben ik echt fan van Frankrijk en de Franse keuken. We maken nu dus een leuke variant op een welbekend recept. De clafoutis komt uit de regio Limousin in midden-Frankrijk. En daar tref je dus ook wel de welbekende Franse Limousin runderen aan. Die hele grote mooie roodbruine runderen die daar over de weilanden lopen. En dan nu snel de keuken in om deze heerlijke hartige hapjes te maken!

Dit heb je nodig voor 4 clafoutis:

  • 2 blikjes edamame boontjes
  • 1 bosje krulpeterselie fijngehaktEdamame clafoutis met geitenkaas
  • 3 eieren
  • 2 afgestreken eetlepels bloem
  • 1 bakje geitenkaasbolletjes
  • pijnboompitjes
  • selderijzout/ peper
  • 200 ml kookroom

En zo maak je ze:

-Verwarm je oven voor op 200 graden.

-Neem eerst de blikjes edamame erbij, doe ze in een vergiet en spoel ze af met koud water. Laat ze dan even uitlekken in het vergiet.

-Pak een grote kom erbij en breek hierin de eieren, al roerend met een garde voeg je de bloem toe en mix je het tot een glad beslag.

-Schenk hier dan het kookroom bij en breng het op smaak met het selderijzout en peper. Mix het geheel werderom door elkaar.

-Voeg daarna de geitenkaasballetjes en de edamamaboontjes toe, en de fijngehakte peterselie. Schep het door het beslag heen.

-Pak dan je bakjes erbij en schep de vier bakjes vol met de mix.Edamame clafoutis met geitenkaas

-Zet de bakjes op een bakplaat en strooi als laatste wat pijnboompitjes op de mix. Schuif de plaat in het midden van de oven en bak de clafoutis in 25/30 minuten gaar.

Haal ten slotte de bakjes uit de oven : Heerlijk Happen