Kookworkshop Surinaamse bami

Kookworkshop Surinaamse bami

Geschatte leestijd: 5 minuten

We gaan even een paar jaar terug in de tijd… Om precies te zijn een kleine 20 jaar. De toen 18 jarige Francine betrekt haar eerste appartementje in de grote stad. En na wat verhuizingen binnen Rotterdam woon ik uiteindelijk in Rotterdam-West. Op de Nieuwe Binnenweg tussen de toko’s, Surinaamse en Antilliaanse eet-tentjes en hier leer ik de bami eten. Koken deed ik zelf nog niet zo veel dat kwam pas jaren later. En hier gelijk ook de reden om juist nu deze kookworkshop Surinaamse bami te geven. Want zo lekker als ik hem daar at lukte het me niet om dit thuis ook te doen! Tijd om een pro te vragen mij dit te leren!

Kookworkshop Surinaamse bami

Op zoek naar een èchte pro 

En zo ontstond dus het idee om een èchte Surinaamse te vragen om mij deze bami te leren maken. Maar waarom aan mij alleen? Ik ken inmiddels genoeg andere foodies die ook graag koken. Bij mij thuis kan ik geen grote groep huisvesten dus was het eerste punt een geschikte locatie te vinden.

Gelukkig heb ik goede contacten bij de Keuken Kampioen. Zij stelden een showroom met fijne keuken aan mij beschikbaar. Via een oproep op Facebook kwam ik uiteindelijk bij Jennifer terecht. Ik stuurde haar een berichtje en toen was het afwachten of zij hier ook zin in zou hebben.

Kookworkshop Surinaamse bami
De enige echte Jeniffer!

Surinaams koken met Jen 

Gelukkig was ook Jennifer gelijk heel enthousiast! Een heerlijke Surinaamse dames is Jen, precies zoals je haar verwacht. Heel hartelijk, een chef die kookt op gevoel en een vrouw bij wie je je gelijk op je gemakt voelt. En bezige bij die ze is: met een kookboek helemaal onder eigen beheer uitgegeven die inmiddels al de 5e druk ingaat! Wil je nog veel meer over Jen te weten komen neem dan eens hier een kijkje op haar site.

De workshop 

Kookworkshop Surinaamse bami

Natuurlijk moest er daarna nog genoeg geregeld worden om ervoor te zorgen dat het event ook daadwerkelijk kon plaatsvinden. We planden een datum en ik nodigde 12 enthousiaste foodbloggers uit om deel te nemen aan de workshop. En op 9 december was het zover. Iedereen druppelde binnen en na een leuke voorstelronde waarin iedereen ook zijn plannen voor het nieuwe jaar deelde gingen we met z’n allen aan de slag. Er moest natuurlijk wel gekookt worden! Jen had haar lieve moeder Yvette meegenomen. En die assisteerde ons bij het maken van het zuurgoed. Bij een Surinaamse bami kan natuurlijk wat zuurgoed niet ontbreken!

Kook op gevoel dat zegt Jennifer en voeg kruiden toe precies zoals jij het lekker vindt

De bami

In groepjes van drie hebben we alle onderdelen van het bami koken klaar gemaakt. Het maken van het zuurgoed, het marineren van de kip en het draaien en bakken van de bami in de wok. Zo vulden we allemaal een heerlijke bak die mee naar huis genomen kon worden. Natuurlijk was er genoeg om ook met z’n allen nog eventjes een hapje te eten en de gezellige middag af te sluiten. Niemand ging met lege handen naar huis want er stond voor iedereen ook nog een leuke goodiebag klaar. 

Foobloggers

Kook workshop Surinaamse bami

Het was een heerlijke dag en een zeer geslaagde workshop. Samen met de Keuken Kampioen hebben we besloten dat we dit zeker nog een keer gaan doen! Graag wil ik hier alle deelnemers nog eens bedanken voor hun enthousiasme en vooral Jennifer en Yvette voor een hele gezellige middag! Het recept voor deze heerlijke bami verschijnt binnenkort hier op de site.

Wil je meer lezen zoals kookworkshop Surinaamse bami? Kijk dan eens naar onderstaande artikelen

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Blog » Kookworkshop Surinaamse bami

3 gedachten over “Kookworkshop Surinaamse bami”

  1. Pingback: De vijf lekkerste pasta recepten - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Koken op de Himalaya zoutsteen - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Week 28 weekvlog Heerlijke Happen - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *