Ierse runderstoof

Ierse runderstoof

Zoals jullie in de blog hebben kunnen lezen volgde ik een masterclass stoofvlees maken. Nou is voor de mensen die mij goed kennen het geen geheim dat ik van slowfood hou. En de excuses “ik heb geen tijd” is er één om gelijk aan de kant te schuiven. Iedereen heeft tijd om een heerlijke stoof te maken. En maak dan vooral eens deze Ierse runderstoof, want jongens wat is hij lekker zeg! Het recept is losjes gebaseerd op die van Gertjan Kiers en René Pluijm.  


Dit heb je nodig:

 • 400 gram halslappen bij je keurslager gekocht
 • een halve flespompoen
 • 2 banaansjalotten
 • bakvet
 • 400 ml huisgemaakte kalfjus
 • flinke scheut Jameson Irish Whiskey
 • 1 takje rozemarijn
 • peper/zout
 • 4 jeneverbessen
 • 2 blaadjes laurier
 • 2 tenen knoflook
Ierse runderstoof
Neem lekker de tijd!

En zo maak je de Ossobuco met gemolata:

-Zoals je in de ingrediëntenlijst kunt lezen is het belangrijk dat je kiest voor kwaliteit! Daarom koop je je vlees bij een goede slager en maak ik hier gebruik van huisgemaakte jus. 

-Snij eerst de halslappen in stukken van ongeveer 2 bij 2. Maak de sjalotten schoon en snij deze in kwarten. Ook de tenen knoflook maak je schoon en snij je door het midden. Verhit vervolgens een braadpan tot hij goed heet is en doe er dan het bakvet in. Braad de stukken vlees tot ze rondom mooi bruin zijn. Voeg de uien en alle specerijen en kruiden toe, ook de knoflook en breng op smaak met peper en zout. Daarna blus je het geheel af met een flinke scheut whiskey. Als laatste schenk je de jus erbij en dan kan het geheel op een sudderplaatje en zeker 2 tot 3 uur sudderen maar. 

Ierse runderstoof
Lekker bruin bakken die stukken halslap

-De pompoen maak je schoon door hem met een aardappelschiller te schillen en dan snij je hem in blokken. Ik heb de pompoen eerst roergebakken en pas het laatste half uur in de pan erbij gedaan want anders kook je hem tot snot. 

Ierse runderstoof

Ierse runderstoof
Gertjan zegt: “stoofvlees moet sudderen alsof het in een lekker warm bad ligt”

En dat was het alweer! Helemaal niet ingewikkeld en óók te bereiden als je fulltime werkt, het druk met kinderen hebt of andere hele belangrijke werkzaamheden hebt…. Nee alle gekheid op een stokje: Slow down een beetje geniet hier eens van … ik kan je oprecht beloven: Heerlijk Happen! 


5 gedachten over “Ierse runderstoof”

 1. Pingback: Een dag naar de Horecava - Heerlijke Happen

 2. Pingback: Natuurrund stoof uit de ecostoof - Heerlijke Happen

 3. Pingback: Kastanje champignonsoep met Irish beef - Heerlijke Happen

 4. Pingback: Homemade Irish soda bread - Heerlijke Happen

 5. Pingback: Huisgemaakte kruidenboter op drie manieren - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.