Ierse runderstoof

Ierse runderstoof met halslappen en pompoen

Geschatte leestijd: 4 minuten

Zoals jullie in de blog hebben kunnen lezen volgde ik een masterclass stoofvlees maken. Nou is voor de mensen die mij goed kennen het geen geheim dat ik van slowfood hou. En de excuses “ik heb geen tijd” is er één om gelijk aan de kant te schuiven. Iedereen heeft tijd om een heerlijke stoof te maken. En maak dan vooral eens deze Ierse runderstoof, want jongens wat is hij lekker zeg! Het recept is losjes gebaseerd op die van Gertjan Kiers en René Pluijm.   runderstoofpot runderstoof recept

Ierse runderstoof
Neem lekker de tijd!

En zo maak je de Ierse runderstoof::

-Zoals je in de ingrediëntenlijst kunt lezen is het belangrijk dat je kiest voor kwaliteit! Daarom koop je je vlees bij een goede slager en maak ik hier gebruik van huisgemaakte jus.  runderstooflappen

-Snij eerst de halslappen in stukken van ongeveer 2 bij 2. Maak de sjalotten schoon en snij deze in kwarten. Ook de tenen knoflook maak je schoon en snij je door het midden. Verhit vervolgens een braadpan tot hij goed heet is en doe er dan het bakvet in. Braad de stukken vlees tot ze rondom mooi bruin zijn.

Ierse runderstoof
Lekker bruin bakken die stukken halslap

Voeg de uien en alle specerijen en kruiden toe, ook de knoflook en breng op smaak met peper en zout. Daarna blus je het geheel af met een flinke scheut whiskey. Als laatste schenk je de jus erbij en dan kan het geheel op een sudderplaatje en zeker 2 tot 3 uur sudderen maar. 

-De pompoen maak je schoon door hem met een aardappelschiller te schillen en dan snij je hem in blokken. Ik heb de pompoen eerst roergebakken en pas het laatste half uur in de pan erbij gedaan want anders kook je hem tot snot.  runderstoofpot runderstooflappen

Ierse runderstoof

Ierse runderstoof runderstoofpot
Gertjan zegt: “stoofvlees moet sudderen alsof het in een lekker warm bad ligt”

En dat was het alweer! Helemaal niet ingewikkeld en óók te bereiden als je fulltime werkt, het druk met kinderen hebt of andere hele belangrijke werkzaamheden hebt…. Nee alle gekheid op een stokje: Slow down een beetje geniet hier eens van …

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Ierse runderstoof

Ierse runderstoof

Zoals jullie in de blog hebben kunnen lezen volgde ik een masterclass stoofvlees maken. Nou is voor de mensen die mij goed kennen het geen geheim dat ik van slowfood hou.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 27 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Iers
Trefwoord: stoof
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 3 uur
Totale tijd: 3 uur 10 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 293kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

 • 400 gram halslappen - bij je keurslager gekocht
 • 1/2 flespompoen
 • 2 banaansjalotten
 • bakvet
 • 400 ml huisgemaakte kalfjus
 • flinke scheut Jameson Irish Whiskey
 • 1 takje rozemarijn
 • peper
 • 4 jeneverbessen
 • 2 blaadjes laurier
 • 2 tenen knoflook
 • zout

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

 • Zoals je in de ingrediëntenlijst kunt lezen is het belangrijk dat je kiest voor kwaliteit! Daarom koop je je vlees bij een goede slager en maak ik hier gebruik van huisgemaakte jus.
 • Snij eerst de halslappen in stukken van ongeveer 2 bij 2. Maak de sjalotten schoon en snij deze in kwarten. Ook de tenen knoflook maak je schoon en snij je door het midden. Verhit vervolgens een braadpan tot hij goed heet is en doe er dan het bakvet in. Braad de stukken vlees tot ze rondom mooi bruin zijn. Voeg de uien en alle specerijen en kruiden toe, ook de knoflook en breng op smaak met peper en zout. Daarna blus je het geheel af met een flinke scheut whiskey. Als laatste schenk je de jus erbij en dan kan het geheel op een sudderplaatje en zeker 2 tot 3 uur sudderen maar.
 • De pompoen maak je schoon door hem met een aardappelschiller te schillen en dan snij je hem in blokken. Ik heb de pompoen eerst roergebakken en pas het laatste half uur in de pan erbij gedaan want anders kook je hem tot snot.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Vindt je bovenstaand recept lekker? Probeer dan ook eens onderstaande recepten:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

runderstoofpot runderstoof recept runderstooflappen

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Ierse runderstoof met halslappen en pompoen

9 gedachten over “Ierse runderstoof met halslappen en pompoen”

 1. Pingback: Runderstoof in pittige mosterdsaus - Heerlijke Happen

 2. Pingback: Stifado een heerlijk Grieks eenpansgerecht - Heerlijke Happen

 3. Pingback: Twee sterren St Patricksday - Heerlijke Happen

 4. Pingback: St Patricksday Walking Lunch in het Amstel hotel - Heerlijke Happen

 5. Pingback: Huisgemaakt Iers soda roggebrood - Heerlijke Happen

 6. Pingback: Kastanje champignonsoep met Irish beef - Heerlijke Happen

 7. Pingback: Wit pan gebakken soda bread - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept