Een heerlijke gevulde camembert

Geschatte leestijd: 3 minuten

Ik ben dol op lekkere Franse kaas en ik wil jullie daarom graag een heerlijk recept laten proeven met camembert uit de oven of van de BBQ. Camembert is een zachte, romige kaas die gemaakt wordt van koemelk. Het heeft een witte korst en een lichtgele binnenkant. Camembert komt oorspronkelijk uit Normandië, een regio in het noordwesten van Frankrijk.  Het is een van de bekendste Franse kazen en het heeft een beschermde oorsprongsbenaming. Dat betekent dat alleen de camembert die volgens bepaalde regels in Normandië wordt gemaakt, zo mag heten. We gaan er vandaag een heerlijke gevulde camembert van maken.

Een heerlijke gevulde camembert

Camembert is lekker om zo op te eten, maar je kunt er ook veel leuke en lekkere gerechten mee maken. Een van mijn favorieten is gevulde camembert. Dit is een warm voorgerecht of een borrelhapje dat heel makkelijk te maken is. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en je kunt het in de oven of op de barbecue bereiden. Het resultaat is een smeuïge, gesmolten kaas met een zoete en knapperige vulling. 

Een heerlijke gevulde camembert

Een heerlijke gevulde camembert

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht. Deze camembert kun je makkelijk verpakt een aantal dagen bewaren in je koelkast.

Heerlijke kaas en wijn voor Valentijn

Een heerlijke gevulde camembert

Drink er een fijn wijntje bij en Valentijn kan niet meer stuk.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 29 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Borrelhapje
Keuken: European
Trefwoord: camembert, cranberry, pecannoten, peterselie
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 496kcal
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

  • 1 camembert
  • 50 gram gedroogde cranberry's
  • 15 pecannoten
  • 3 eetlepels mascarpone
  • 5 verse peterselie takjes
  • zout
  • peper

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Rooster kort de noten in een koekenpan.
  • Neem je keukenmachine erbij en doe hier de pecannoten, cranberry's, peterselieblaadjes, mascarpone en een beetje peper en zout in. Mix het geheel kort door elkaar, tot het brokkelig maar wel smeerbaar is.
  • Snijd de camembert door het midden, doe dit als hij heel koud is, anders krijg je je mes er niet meer doorheen.
  • Smeer hem in met het mengsel en leg dan de andere helft er weer op. Laat even opstijven in de koelkast.
  • Serveer bij een lekkere borrelplank met een fijn wijntje erbij.
  • Heerlijk Happen!
Fris tintje aan je vulling geven? Voeg dan een theelepel citroenzeste toe van een biologische citroen. 
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Vindt je bovenstaand recept lekker? Probeer dan ook eens onderstaande recepten:

Een heerlijke Camembert quiche met broccoli die je echt een keer geprobeerd moet hebben.

Nog een camembert uit de oven deze Camembert in krokant bladerdeeg jasje

Of een heerlijk visje uit de oven? Probeer dan eens deze Zalm uit de oven met een feta korstje

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Een heerlijke gevulde camembert

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Een heerlijke gevulde camembert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept