Geschatte leestijd: 3 minuten
Natuurlijk maak ik heel veel smoothies, maar deze frambozen chia zaad pudding is ook een heel fijn ontbijtje. Het is zó gemaakt en je kunt het wel tot twee dagen in de koelkast laten staan. In principe kun je allerlei fruit hiervoor gebruiken. Je hoeft het alleen maar te pureren en samen te voegen met de Chia zaadjes. Let op deze nemen heel veel vocht op, je hebt er dus ook echt niet super veel van nodig!
Frambozen chia zaad pudding
Die kleine Chia zaadjes kunnen wel tot 12x hun eigen volume een vocht opnemen! Er ontstaat dan een soort gel-achtig laagje om de zaadjes. Vandaar dat we dus ook over pudding spreken, want dat heeft er wel wat van weg. Hoewel hier in Europa nog helemaal niet zo bekend worden deze zaadjes in Zuid America al sinds de Azteken gekweekt en gebruikt. Pas de laatste jaren zijn ze enorm in populariteit toegenomen.
Om een persoonlijk en verfrissend ontbijt samen te stellen, kun je experimenteren met verschillende fruitcombinaties. Naast het basisidee kun je ook mango puree, of aardbeien gebruiken
Door creatief te zijn met deze ingrediënten, creëer je een ontbijt dat compleet afgestemd is op jouw smaak. Durf te mixen en matchen met verscheidene toppings zoals noten, zaden, of zelfs een snufje kaneel voor een extra smaak sensatie
Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!
Frambozen chia zaad pudding
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 250 gram frambozen - uit vriesdoosje vriesvak
- 4 el chia zaad
- 200 gram kokosyoghurt
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Doe de bevroren frambozen in een steelpannetje en voeg een beetje water toe. Breng het fruit langzaam aan de kook en laat ontdooien. Met een houtsen lepel duw je de vruchten uit elkaar tot een soort frambozen mousse.
- Schep de frambozen in twee glaasjes en voeg hier per glas 2 el Chia zaad aan toe. Even goed roeren en dan in de koelkast zetten. Het zaad gaat al het vocht uit de frambozen opnemen en vormt zo een "pudding".
- De volgende dag schep je 100 ml kokos yoghurt op de pudding en serveer.
- Heerlijk Happen!
Andere fijne ontbijtjes maken? Hier heb ik nog een paar ideetjes voor je:
Wat dacht je van deze witlof eiersalade met bieslook op een lekkere cracker?
Of deze huisgemaakte rode bessen jam met fijne specerijen?
En maak ook eens je eigen huisgemaakte noten granola met dit recept.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!