Romaine salade met tahin dressing

Romaine salade met tahin dressing

Geschatte leestijd: 3 minuten

Met deze salade ben je bijna op weg naar een Ceasar salade. Echter maken we net even een andere dressing en houden we hem heel basic. Soms heb je ook gewoon niet meer nodig dan dat! Pure smaken en verder weinig opsmuk. Zo zou deze Romaine salade met tahin dressing ook prima als side dish bij een diner passen. Of wat dacht je van gewoon lekker in de zomer bij een BBQ. De mogelijkheden zijn eindeloos. Een heerlijke salade met romaine sla.

Romaine salade met tahin dressing

De tahin in deze dressing geeft weer net even een andere smaak aan je salade dan de dressing van een ceasar salade. Je hoeft trouwens niet alles te gebruiken, we willen niet dat de blaadjes sla verdrinken in dressing! Dat overkwam me een keer tijdens een lunch op de piste in Frankrijk. En dan vergaat je toch echt de lust om hem verder op te eten…. Overdaad schaadt zeg maar! Je kunt de dressing gewoon een aantal dagen bewaren in de koelkast in een afgesloten potje.

Romaine salade met tahin dressing

De croutons zijn lekker crispy en passen perfect bij deze salade. Als kaas hebben we Pecorino gebruikt, deze is iets zouter van smaak dan de gewone Parmezaan. Eet je beperkt zout kies dan dus voor de gewone Parmezaanse kaas.

Romaine salade met tahin dressing

Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!

Romaine salade met tahin dressing

Romaine salade met tahin dressing

Een basis salade met heerlijke frisse dressing erbij.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 39 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: lunch
Keuken: European
Trefwoord: citroen, romaine sla, tahin, zuurdesem stokbrood
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 288kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 2 kropjes romaine sla
  • 1 klein zuurdesem stokbrood
  • 1 el olijfolie
  • 50 gram Pecorino
  • knoflookpoeder

Voor de dressing:

  • 2 tl tahin
  • 1 citroen - uitgeperst
  • 60 ml yoghurt
  • zout
  • peper
  • 2 el olijfolie
  • 2 takjes munt - de blaadjes hiervan
  • 1 teentje knoflook
  • 50 ml water

En zo maak je het:

  • Doe alle ingrediënten voor de dressing in je (kleine) keukenmachine of blender. Draai tot je een mooie gladde dressing krijgt en zet apart tot gebruik.
  • Haal de blaadjes van de romaine sla los en maak ze goed schoon onder de kraan. Draai droog in je slacentrifuge of in een schone theedoek.
  • Doe de blaadjes in een kom en schenk wat dressing erover, hussel goed zodat alle blaadjes een klein laagje dressing hebben.
  • Verwarm je oven voor op 215 graden.
  • Snijd het zuurdesem stokbroodje in kleine blokjes en leg op een bakblik. Schenk er wat olijfolie over en hussel. Breng op smaak met peper, zout, en wat knoflookpoeder. Bak in de oven af voor een minuut of 8 tot de blokjes mooi goudbruin zijn.
  • Leg de blaadjes sla op een bord en brokkel de Pecorino erover en strooi de croutons erop. Druppel nog wat extra dressing erop en serveer.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Salades, ik ben er dol op! Wil je nog eens wat anders proberen, maak dan eens deze:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » bijgerechten » Romaine salade met tahin dressing

salade met romaine sla

1 gedachte over “Romaine salade met tahin dressing”

  1. Pingback: Asperge aardappelsalade met avocado dressing - Heerlijke Happen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept