Pistache en amandelen granola

Pistache en amandelen granola

Een heerlijke crunchy huisgemaakte granola, we slaan het op in leuke glazen potten.
Pistache en amandelen granola

Als je man zegt “dit vaker maken, veel lekkerder dan de supermarkt”… Ok dan gaan we dat voortaan doen! Een granola recept is dus zo gemaakt en jij bepaalt wat erin zit! In dit geval dus een pistache en amandelen granola. Natuurlijk zit er nog veel meer in hoor, maar ik heb even de hoofdingrediënten benoemd. Het bakken van dit ontbijt goedje neemt je nog geen kwartier in beslag. Wat je uit de oven haalt geurt lekker, is geheel zonder gekke toevoegingen en kun je een paar weken bewaren. Mijn samenwerking met KoRo komt hier goed van pas want zij leveren de producten in bulk. Wat betekent grote zakken en heel fijn te gebruiken voor een granola recept als deze.

granola recept
Ideaal voor een fijn ontbijtje met wat magere yoghurt erbij.
Pistache en amandelen granola

Pistache en amandelen granola

Een heerlijke crunchy huisgemaakte granola, we slaan het op in leuke glazen potten.
5 van 9 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Ontbijt
Keuken: European
Trefwoord: amandelen, granola, kokos, pistache
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 18 minuten
Totale tijd: 23 minuten
Porties: 2 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

glazen potten

Ingrediënten: 

  • 100 gram gepelde pistache noten
  • 100 gram blanke amandelen
  • 100 gram havermout vlokken
  • 100 gram zaden mix - ( pompoen, lijnzaad, zonnebloem, chia zaad )
  • 50 gram kokosvlokken
  • 1 el kaneelpoeder
  • 2 el ahornsiroop
  • 75 ml olijfolie
  • 1 el kokosbloesemsuiker
  • 1 eiwit
  • ½ eetlepel zeezout

En zo maak je het:

  • Verhit je oven voor op 170 graden en leg een vel bakpapier op een bakblik.
  • Neem een kom erbij en doe hier alle noten, zaden en andere droge ingrediënten in. Mix het geheel goed.
  • Mix in een kommetje het eiwit, siroop, en de olijfolie en meng dit door de kom met alle droge ingrediënten. Schep op de bakplaat en bak het geheel in ongeveer 18 minuten goudbruin. Houd het wel een beetje in de gaten, niet elke oven is gelijk!
  • Laat na het bakken goed afkoelen en schep het dan in de glazen potten of tupperware bak.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
granola recept
Een lekker voorraadje in potten bewaren.

Pistache en amandelen granola

Een granola recept als deze pistache en amandelen granola heb je dus binnen 20 minuutjes in een bakje zitten. Het voordeel van het zelf maken is dat je ook zelf bepaalt hoeveel of welke soorten suiker je gebruikt. De supermarkt soorten vind ik vaak veel te zoet. Ik heb gebruik gemaakt van ahornsiroop en een eetlepel kokosbloesemsuiker. Deze geeft een beetje een karamel smaakje aan je granola. Het is wel in je supermarkt te krijgen. Maar koop je het in bulk dan is het zeker goedkoper. De pistachenoot die we gebruiken komt van origine uit Azië. Tegenwoordig ook volop gekweekt in Europa. De bomen kunnen wel tot 10 meter hoog worden. Wist je dat deze nootjes het laagste aantal calorieën per nootje hebben? Een heel gezond nootje dus, ze zorgen voor een beter immuunsysteem en een lager cholesterol.

Pistache en amandelen granola

5 gedachten over “Pistache en amandelen granola”

  1. Wil deze graag gaan maken. Lijkt me een topper. Maar Kokosbloesemsuiker kan ik hier niet direct krijgen. Wat zou ik voor vervanger kunnen gebruiken? Rietsuiker?

    1. Hi Erica, dat zou inderdaad kunnen, kokosbloesemsuiker heeft wel een specifieke smaak. Kijk anders eens online bij bijv KoRo of bij een gezondheidswinkel. Je kunt het ook bij de AH kopen. Veel plezier met het maken! gr Francine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept