Geschatte leestijd: 4 minuten
Oh la la… niets Franser dan de Madeleine! De afgelopen jaren heb ik er op vakantie heel wat van verorberd. Gek genoeg eet ik ze thuis zelden tot nooit. Het is echt een vakantie-dingetje geworden. Nu moet ik ook zeggen dat je de lekkerste natuurlijk versgebakken bij de bakker haalt. Als we in Aix-en-Provence zijn staat een bezoekje aan Christoph’s sowieso op de agenda! Daar koop je ze in grote dozen en worden ze recht voor je neus afgebakken. Tijdens de “franse weken” hier op Heerlijke Happen kan dit Franse Madeleines cake recept natuurlijk niet ontbreken, zodat we thuis toch een keer met dit madeleine recept aan de slag kunnen.
Franse Madeleines cake recept
Wist jij dat een Madeleine 28 gram hoort te wegen? Natuurlijk smaken ze echt niet minder hoor als het er iets boven of iets onder zou zitten… Het Franse Madeleines cake recept is super makkelijk en zo gemaakt. Sterker nog ik denk dat je de meeste ingrediënten wel in huis hebt.
Ook met dit Franse Madeleines cake recept valt een hoop te variëren hoor. Dat doen ze in Frankrijk namelijk ook. Je kunt ze daar bij de bakker ook in allerlei smaken en kleuren kopen! Zo heb je ze in amandelsmaak, met chocolade, sinaasappel en andere diverse smaken.
Zelfs een niet zo ervaren bakster ( ik kook liever dan ik bak) als ik krijg ze perfect uit de oven dus dat moet jou ook lukken. Koop wel een stalen bakvorm. Ik probeerde ze ook in mijn siliconenvorm en dat werd niks. Een soort platte ufo’tjes zonder het bolle buikje erop….
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Franse Madeleines cake recept
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 3 eieren
- 200 gram bloem
- 150 gram kristalsuiker
- 100 gram roomboter - gesmolten en iets afgekoeld
- 1 citroen
- 8 gram bakpoeder
- 1 tl vanille essence
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Met je microplane rasp je de schil van de citroen, de zeste van een halve citroen is genoeg. Pers hem uit, ook hier is het sap van een halve citroen voldoende.
- Pak je keukenmixer erbij en doe de eieren met de suiker in de kom en klop tot het een bijna wit mengsel is geworden.
- Giet de gesmolten maar niet meer hete boter erbij, de zeste, het citroensap, het bakpoeder, vanille essence, en de bloem voeg je rustig schuddend erbij. Draai tot een mooi glad deeg.
- Schep het deeg in je spuitzak en leg hem weg in de koelkast voor een uur.
- Vet de Madeleine vorm in en bebloem hem.
- Verwarm je oven voor op 200 graden.
- Spuit in elk vormpje een beetje deeg, maar niet té vol. Het deeg zet uit tijdens het bakken.
- Bak de Madeleines in een kleine 8 minuutjes mooi goudbruin. Laat daarna even afkoelen en strooi er naar wens nog wat poedersuiker op.
- Heerlijk Happen!
Heerlijk hè die Franse keuken? Probeer deze dan ook nog maar eens:
Of deze fijne Franse brosse zoute koekjes, die zijn om je vingers bij af te likken.
Zomers toetje met Franse abrikoos
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
madeleine recept