Gepofte quinoa chocolade Madeleines

Gepofte quinoa chocolade Madeleines

Met maar vier ingrediënten maak je een super lekker tussendoortje!
Gepofte quinoa chocolade Madeleines

Als een kind zo blij kan ik worden van mooie websites met allerhande fijne producten. Lekker je mandje volgooien en met van alles om nieuwe recepten te maken en gerechtjes mee te bedenken. Quinoa eten wij hier niet heel vaak. Als we het doen dan vaak in een salade verwerkt bijvoorbeeld. Maar je kunt ook gepofte quinoa kopen. Dit zie je vaak op mooie ontbijtschaaltjes voorbijkomen. Of als topping op een smoothiebowl. Maar je kunt er dus ook heel goed deze gepofte quinoa chocolade Madeleines mee maken. Een heerlijke choco snackje dat als je het eenmaal gemaakt hebt gewoon in de koelkast kunt bewaren. Overigens denk ik niet dat ze heel lang blijven liggen…. Want daar zijn ze veel te lekker voor!

Gepofte quinoa chocolade Madeleines
Dit is een combi van twee soorten chocolade, puur en melkchocolade.
Gepofte quinoa chocolade Madeleines

Gepofte quinoa chocolade Madeleines

Met maar vier ingrediënten maak je een super lekker tussendoortje!
5 van 7 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Tussendoortje
Keuken: European
Trefwoord: chocolade, pindakaas, quinoa
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Porties: 4 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

pan
Madeleine bakvorm

Ingrediënten: 

  • 40 gram gepofte quinoa
  • 100 gram melkchocolade
  • 100 gram pure chocolade
  • 2 eetlepels pindakaas

En zo maak je het:

  • Neem een kom erbij die in een pan past. Breek de chocolade in blokjes en voeg samen met de pindakaas in de kom. Roer "au bain marie" tot de chocolade helemaal is gesmolten.
  • Schep de gepofte quinoa in de kom erbij en roer helemaal door de gesmolten chocolade.
  • Met een eetlepel schep je de choco-mix in de Madeleine vormpjes en zet dan in de koelkast om op te laten stijven.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
madeleine recept
Prachtig gestold in de koelkast, haast bonbonnetjes!

Gepofte quinoa chocolade Madeleines

Dit Madeleine recept van gepofte quinoa chocolade Madeleines is een mooi basisrecept. Want als je even in je keukenkastjes kijkt kun je hier eindeloos mee variëren. Wat denk je van nootjes, gepofte rijst, roze of witte chocolade en bijvoorbeeld gedroogde vruchtjes? Zomaar een paar ingrediënten die je al in je kasten hebt liggen. Of smelt bijvoorbeeld wat fudge! Je vult dan eerst de Madeleine vorm met een beetje van deze gepofte quinoa mix. En dan een laagje gesmolten fudge, om deze dan weer af te dekken met een laagje quinoa-mix. Zoals je leest, gewoon een heel fijn receptje waar je echt alle kant mee uit kunt. Of dip de Madeleines nadat ze gestold zijn in bijvoorbeeld witte chocolade. Laat dat dan weer opstijven.

Andere lekkere recepten met chocolade? Probeer dan deze maar eens:

Je kunt met dit recept volop variëren natuurlijk!

Andere (hartige) inspiratie met quinoa:

1 gedachte over “Gepofte quinoa chocolade Madeleines”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept