Geschatte leestijd: 4 minuten
Een leuke snack voor een feestje of gewoon om lekker in het weekend te snoepen is natuurlijk een frikandelbroodje, ook erg leuk om met kinderen te maken, ze zullen er zeker van smullen! Onderstaand recept is voor 4 personen. Je kunt de hoeveelheden natuurlijk eenvoudig aanpassen als je feestje wat groter is. Curry of ketchup beide zijn heerlijk bij dit broodje. Een frikandelbroodje opwarmen is heel eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is het broodje in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius leggen en het gedurende 10 tot 15 minuten opwarmen. Zorg ervoor dat het broodje niet te lang in de oven blijft, anders kan het uitdrogen.
De frikandel is een populaire snack in Nederland en wordt vaak geserveerd in snackbars. De precieze oorsprong van de frikandel is niet bekend, maar het wordt algemeen aangenomen dat het ontstond in de jaren 50 of 60 van de 20e eeuw. De frikandel is gemaakt van een mengsel van vlees en specerijen en wordt meestal gebakken of gefrituurd. Het wordt meestal gegeten in een broodje of als onderdeel van een snackmenu, samen met andere items zoals patat en mayonaise.
Dit is hoe je het frikandelbroodje maakt:
-Verwarm je oven voor op 200 graden.
-Snijd / hak de frikandellen voorzichtig over de lengte door het midden
-Laat de 4 plakjes bladerdeeg rustig ontdooien en snij deze ook door het midden in acht gelijke delen.
-Leg de frikandel op het halve plakje en smeer er wat saus naar keuze op, de randjes kun je een beetje nat maken met water. Je kunt voor de afwisseling natuurlijk ook verschillende versies maken door te vastmeren met de saus.
-Dek het bladerdeeg met het stukje frikandel af met de andere helft van het bladerdeeg en met een vork druk je de randjes goed aan. Daarna kerf je met een mes wat streepjes op de bovenkant van het frikandelbroodje.
-Leg de broodjes op een met bakpapier bekleed bakblik en zet in de reeds opgewarmde oven. Bak ze ongeveer 15 minuutjes tot ze mooi goudbruin zijn en dan : Héérlijk happen!
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Frikandelbroodje
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 2 frikandellen
- 4 plakjes bladerdeeg
- currysaus of bbqsaus
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op 200 graden.
- Snijd / hak de frikandellen door het midden.
- Laat de 4 plakjes bladerdeeg ontdooien en snijd deze ook door het midden.
- Leg de frikandel op het halve plakje en smeer er wat saus op, de randjes kun je een beetje nat maken met water.
- Dek het af met de andere helft van het bladerdeeg en met een vork druk je de randjes goed aan. Daarna kerf je met een mes wat streepjes op de bovenkant.
- Leg de broodjes op een met bakpapier bekleed bakblik en zet in de oven voor ongeveer 15 minuutjes tot ze mooi goudbruin zijn.
- Heerlijk Happen!
Wil je meer recepten uitproberen zoals het frikandelbroodje? Kijk dan eens naar onderstaande recepten:
Een regenboog pizza van bladerdeeg.
Of een fijne tortilla bowl met guacamole.
Bij het ontbijt een lekker apple-pie rolletje met mascarpone slagroom.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
frikandelbroodje opwarmen
altijd lekker 🙂
Gemaakt en echt lekker!