Frisse broccoli bloemkoolsoep

Frisse broccoli bloemkoolsoep

Geschatte leestijd: 3 minuten

Een soepje gaat er altijd wel in, en hier thuis de ideale methode om overgebleven groente weg te werken. Ik had bloemkool over van de avond ervoor, en in de groentelade lag een broccoli stronk die al geel aan het worden was. Alles even fijngehakt en in de pan ermee. Daarna heb je in no time een frisse broccoli bloemkoolsoep. Om de broccolisoep extra smaak te geven heb ik lavas blad gebruikt. Dit kruid heeft een hele frisse smaak en met wat druppeltjes chiliolie, een beetje tomatentapenade, wat verse lente ui en peper ziet het er ook nog eens heel erg appetijtelijk uit.

Frisse broccoli bloemkoolsoep

Frisse broccoli bloemkoolsoep

Zo zie je maar dat je met een paar ingrediënten een heel fijn soepje weet te maken. Zelf vries ik wat er overblijft altijd in, dat doe ik in vrieszakken die ik plat in de vriezer leg. zo kun je ze makkelijk stapelen en heb je veel meer ruimte in je vriezer. Handige tip voor eigenlijk alles wat je invriest! Wil je de soep extra romig maken dan kun je net voor het serveren er nog een scheutje room doorheen gieten.

broccolisoep

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Frisse broccoli bloemkoolsoep

Frisse broccoli bloemkoolsoep

Door gebruik van lavasblad maken we een lekkere fris kruidige soep.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 59 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Soep
Keuken: European
Trefwoord: bloemkool, broccoli, lavas kruiden, uien
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 500 gram broccoli
  • 350 gram bloemkool
  • 1 ui - gesnipperd
  • 1 teen knoflook
  • 2 bouillonblokjes
  • 2 el lavas blad

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Snijd de broccoli en bloemkool in roosjes, let op bij deze soep kun je ook de stronken gebruiken. Hak deze fijn.
  • Snipper de ui en de knoflook.
  • Pak een soeppan erbij en doe hier een scheutje olijfolie in en bak even de ui en knoflook, voeg dan de groenten en lavas blad toe en bak het geheel voor een minuutje of 5.
  • Voeg een liter water toe en de bouillonblokjes en breng aan de kook. Laat daarna rustig eventjes pruttelen tot de groente helemaal zacht is en pureer dan tot een mooie gladde soep met je staafmixer.
  • Maak de soep af met bijvoorbeeld wat chiliolie, lente-ui en tapenade. Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Of het nou warm of koud is een lekker soepje gaat er eigenlijk altijd wel in! Hieronder nog een aantal fijne soeprecepten waar je zeker ook van zult genieten.

Verse kippensoep zonder bouillonblokje

Kruidige Hollandse erwtensoep

Spicey miso noodle beef soep

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Frisse broccoli bloemkoolsoep Broccolisoep

Start » Recepten » Soep » Frisse broccoli bloemkoolsoep
4.94 from 59 votes (59 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept