Geschatte leestijd: 5 minuten
Als je op zoek bent naar een leuke manier om je zaterdagmiddag door te brengen, waarom probeer je dan niet deze garnalen samosa’s van filodeeg? Samosa is een populair gerecht uit de Indiase keuken en staat bekend om zijn heerlijke kruidige smaken en aroma’s. Met dit recept kun je de samosa’s zelf maken en ook nog eens variëren met de vulling. Filodeeghapjes samosa samosas recept
In dit recept wordt er gebruik gemaakt van garnalen, wat zorgt voor een heerlijke smaak en textuur. Maar je kunt natuurlijk ook variëren met andere ingrediënten, afhankelijk van jouw smaakvoorkeuren. En wees gewaarschuwd, de samosa’s zijn zo lekker dat de bordjes in no time leeg zijn! Het is daarom slim om een flinke voorraad te maken, zodat je er langer van kunt genieten.
Ga aan de slag met dit recept en maak jouw feestje extra gezellig en smakelijk. En wie weet ontdek je wel een nieuwe favoriete snack!
En zo maak je de Garnalen samosa van filodeeg:
We beginnen met het filodeeg. Laat deze rustig ontdooien. Leg daarna een vochtige theedoek over de vellen heen zodat ze niet uitdrogen
De vellen filodeeg snij je met een scherp mes over de lengte in 3 repen.
Maak de paprika schoon en snij in hele kleine blokjes, het lente uitje in ringetjes. Neem een koekenpan erbij en doe hier wat wokolie in. Breek de 3 eieren in de pan en roer tot je een roerei hebt. Voeg hier de paprika, sojaboontjes, lente ui, in stukjes gesneden gamba’s, en fijngesneden knoflook aan toe. Breng op smaak met peper, zout en een theelepel sambal. Zet het vuur uit en laat staan tot we de samosa’s samosas gaan vullen.
Neem telkens 1 voor 1 een reep filodeeg erbij. Besmeer deze met een beetje wokolie. Waarom wokolie? Deze heeft een lekkere smaak en voegt net wat extra’s toe aan het gerechtje.
Schep 1 el op het velletje en vouw er dan een driehoekje van. Volg de hele strook tot het deeg op is en je inhoud mooi in een opgevouwen driehoekje zit. Herhaal dit tot de hele koekenpan leeg is.
Garnalen samosa van filodeeg: De samosa’s bakken:
Verhit een wokpan en doe hier een halve fles arachide olie in. Begin met bakken als de olie een beetje begint te walmen. Hou wel de temperatuur in de gaten want anders bakken ze te snel. Bak de samosa’s per 4 of 5 in de pan en schep ze met een schuimspaan op een stukje keukenpapier om even uit te laten lekken.
Garnalen samosa van filodeeg
Serveer de samosa’s samosas filodeeghapjes op een bordje met een schijfje limoen en een scheutje loempiasaus. Let op je eet er nog net je vingers niet bij op.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Garnalen samosa van filodeeg
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- We beginnen met het filodeeg. Laat deze rustig ontdooien. Leg daarna een vochtige theedoek over de vellen heen zodat ze niet uitdrogen
- De vellen filodeeg snij je met een scherp mes over de lengte in 3 repen.
De vulling voor de samosa’s.
- Maak de paprika schoon en snij in hele kleine blokjes, het lente uitje in ringetjes. Neem een koekenpan erbij en doe hier wat wokolie in. Breek de 3 eieren in de pan en roer tot je een roerei hebt. Voeg hier de paprika, sojaboontjes, lente ui, in stukjes gesneden gamba’s, en fijngesneden knoflook aan toe. Breng op smaak met peper, zout en een theelepel sambal. Zet het vuur uit en laat staan tot we de samosa’s gaan vullen.
- Schep 1 el op het deeg en vouw er dan driehoekjes van.
- Neem telkens 1 voor 1 een reep filodeeg erbij. Besmeer deze met een beetje wokolie. Waarom wokolie? Deze heeft een lekkere smaak en voegt net wat extra’s toe aan het gerechtje.
- Maak een flinke hoeveelheid want ze zijn zo op!
- Schep 1 el op het velletje en vouw er dan een driehoekje van. Volg de hele strook tot het deeg op is en je inhoud mooi in een opgevouwen driehoekje zit. Herhaal dit tot de hele koekenpan leeg is.
De samosa’s bakken:
- Verhit een wokpan en doe hier een halve fles arachide olie in. Begin met bakken als de olie een beetje begint te walmen. Hou wel de temperatuur in de gaten want anders bakken ze te snel. Bak de samosa’s per 4 of 5 in de pan en schep ze met een schuimspaan op een stukje keukenpapier om even uit te laten lekken.
Wil je meer recepten uitproberen zoals Garnalen samosa van filodeeg? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Filodeeg hapje met feta dip en sesampitjes
Filodeeg zalmpakketje met zeekraal
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
filodeeghapjes samosas filodeeghapjes samosa recept
Komend weekend maar eens proberen.