De gehaktballen van Jools

De gehaktballen van Jools

Hoe moeilijk ze soms ook kan zijn met eten het blijft een nieuwsgierig kind die van mij. En zo wil ze gelukkig steeds meer proberen en roept ze niet gelijk meer bij alles : “dat vind ik vies” zonder het ooit geproefd te hebben. Iets waar ze al jaren gek op is zijn gehaktballen. En die draait ze dan graag zelf. De gehaktballen van Jools kunnen dus ook niet op mijn website ontbreken! En ze heeft er ook nog een kleine verrassing in verstopt die ze nóg lekkerder maken… lees snel mee

Dit heb je nodig:

  • 500 gram half om half gehakt
  • 1 bol mozzarella
  • 2 el pizzakruiden
  • 50 / 60 gram paneermeel
  • zout/ peper
  • croma (of soortgelijk vet)
  • 1 ei
De gehaktballen van Jools
Jools kneedt het gehakt.

En zo maak je het:

-We beginnen eerst met het pakken van een grote kom. Doe hier het gehakt, de pizzakruiden, het paneermeel en het ei in. Voeg naar smaak zout en peper toe.

-Vervolgens kneed je het gehakt tot het een mooie bal is. Als het nog te nat naar je zin is kun je altijd wat paneermeel erbij doen.

De ballen draaien

-Snij de mozzarella bol in kleine blokjes van 2 bij 2 centimeter. Pak elke keer een bolletje gehakt dat je handpalm kan vullen. Pak dan het blokje mozzarella erbij en vouw het gehakt er omheen. Zorg dat het gehakt goed eromheen is gekneed. Herhaal tot al het gehakt op is.

De gehaktballen van Jools
Alle ballen verzamelen.

-Neem een koekenpan erbij en verwarm deze goed, voeg dan wat croma toe en wanneer de belletjes weg zijn leg je de ballen in het vet. Ik “rol” de ballen altijd door met één hand de pan te bewegen. Dan laat je ze op rustig vuur rondom helemaal mooi bruin bakken.

De gehaktballen van Jools
De gehaktballen van Jools
En dan smullen geblazen!

Het kan best zijn dat er her en der wat mozzarella uit de ballen is gelekt, dat geeft niks. Serveer lekker met een gebakken aardappeltje en Jools haar favoriete groente: spruitjes…. Maar bij een lekkere pasta misstaan ze ook zeker niet: Heerlijk Happen!

2 gedachten over “De gehaktballen van Jools”

  1. Pingback: Woensdag dat is gehaktbrood dag - Heerlijke Happen

  2. Pingback: St Patricksday shamrock pastry - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *