Geschatte leestijd: 6 minuten
Mosselen bijven voor sommige mensen moeilijke zeevruchtjes om te eten. Dé manier is om eens mosselen in paneermeel te bakken en er zo kennis mee te maken. Doordat de mossel dan redelijk onherkenbaar is en een lekker krokant jasje heeft zie je alleen dát nog maar. Je kunt ze dan gewoon zo als snack serveren met natuurlijk een heerlijk huisgemaakt sausje erbij, maar je kunt het ook een beetje extra aankleden. Zoals ik eigenlijk heb gedaan in dit recept van gebakken mosselen in groentewrap. Heerlijke goedgevulde wraps die tot de laatste hap verorberd worden. Mosselen seizoen
Gebakken mosselen in groentewrap
Wat is het nou precies die mossel? Het is een tweekleppig weekdier. Er zijn zowel zoetwater als zoutwater mosselen. De mossel kleeft zich vast omdat hij aanhechting nodig heeft. Anders zou hij maar over de bodem blijven rollen. Super handig is ook het feit dat hij een “filtervoeder” is. Ze hoeven alleen maar hun huisje te openen en door het water wat er dan instroomt filteren ze het voedsel eruit.
Veel gehoorde reactie op mosselen is dat ze er een beetje eng of gekkigheid uitzien en daardoor niet gegeten worden. Mosselen in paneermeel zoals in deze gebakken mosselen in groentewrap bieden dus de ideale mogelijkheid ervan te genieten zonder naar het gekke weekdiertje te hoeven kijken.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Gebakken mosselen in groentewrap
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 300 gram gekookte mosselen - ( alleen het vlees )
- 4 groente wraps
- 1 avocado
- 1 handvol spinazie
- 1 zakje salademix wortel/ui/ kool
- zonnebloemolie ( of frituurpan)
Voor de saus heb je nodig:
- 3 eetlepels mayonaise
- 4 eetlepels yoghurt
- 1 teen knoflook
- bieslook
- peterselie
- zout
- peper
Uit de voorraadkast voor de krokante mosselen
- paneermeel
- bloem
- 2 eieren
- 1 zakje mosselkruiden
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Zet drie bakjes klaar. In 1 bakje doe je de eieren en deze klop je los. De andere twee bakjes doe je een laagje bloem en een laagje paneermeel in. Het paneermeel breng je op smaak met het zakje mosselkruiden.
- Dep de mosselen droog en haal ze eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste door het paneermeel. Leg ze op een schaal tot gebruik.
- Verhit een laag zonnebloemolie in een pan of zet je frituurpan aan op 180 graden. Bak de mosselen in delen. Dus niet alles in één keer in de pan. Haal ze er met een schuimspaan uit als ze mooi goudbruin zijn en laat uitlekken op een keukenpapiertje.
- Pers de knoflookteen in een kommetje en voeg de rest van de ingrediënten voor de saus toe. Klop tot een sausje. ( verse peterselie, bieslook, peper en zout naar smaak)
- Vul de groentewrap eerst met wat spinazie blaadjes, salademix en wat stukjes gesneden avocado, druppel er wat saus op, dan de gebakken mosselen en dan nog wat saus.
- Heerlijk Happen!
Gek op mosselen zoals in deze gebakken mosselen in groentewrap? Hier heb ik nog wat ideetjes voor je:
- Zoals deze mosselen met zeekraal en lamsoren.
- Maar ook deze knoflook mossel pasta met lamsoor.
- En een topper is deze linguine aglio olio met mosseltjes.
Krijg je geen genoeg van mijn recepten? Snap ik hoor probeer deze dan eens:
- Wat je uit Brabant haalt is lekker! Lees maar eens hier.
- Gek op venkel? Dan wil je deze ovenschotel zeker maken.
- Frankrijk-lover net als ik? Franse stoofpot met krieltjes!
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
gebakken mosselen recept seizoen
Echt lekkere mosselen.
Mosselen gaan er bij mij altijd wel in 🙂