Zeeuwse mosselen een lekkernij

Geschatte leestijd: 3 minuten

In juli afreizen naar Zeeland kan vaak maar één ding betekenen: er komt iets heel lekkers uit de zee! Ik mocht weer bij de opening van het mosselseizoen in Zeeland zijn en dat was een waar feestje. Voor het eerst hadden we flink regen maar dat mocht de pret niet drukken. In juli wordt het startschot gegeven voor de vangst van de bodemcultuurmosselen. De echte Zeeuwse mosselen een lekkernij voor vele! Toch wordt er dit jaar een campagne opgestart om meer jongeren aan de mossel te krijgen. Want hoewel een echt Zeeuws product, het meeste van deze lekkernij gaat zo hup de grens over naar onze Zuiderburen. Die weten er wel raad mee! mosselseizoen 2022

Zeeuwse mosselen een lekkernij
Op de boot de Oosterschelde op en de mosselen binnenhalen.

Yerseke, het startschot

Op naar Yerseke dus een prachtig vissersdorp vanwaar je al prachtige vergezichten over de zee hebt. De vissersboten die rustig in de haven lagen te wachten tot ze weer de schuimkoppen onder de buik kunnen voelen. Eenmaal aan boord gonst het al een beetje en is de sfeer opgewekt onder de vissers die met ons mee naar zee voeren om de eerste vangst uit de Oosterschelde te vissen. Voor wie de èchte zoute, zilte mossel zo rechtstreeks uit de zee wilde proeven werden ze direct voor je opengemaakt. Een fotomomentje kon natuurlijk niet ontbreken!

mosselseizoen
Als een echt Zeeuwsmeisje met de eerste vangst 2020.

Zeeuwse mosselen een lekkernij: de vangst

Dit jaar waren er toch wel wat zorgen zo ik later hoorde van Marinus Padmos, mosselvisser, met wie we tijdens de lunch aan tafel zaten. De mosselen hebben zijn massaal gestorven door een flinke schuimkraag op de Oosterschelde. Dit gebeurde al in mei 2019 en hierdoor is een flink deel van de voorraad voor dit seizoen verloren gegaan. De vangst dit jaar zijn dus wat kleinere maar toch wel goed gevulde mosselen. En dat bleek wel tijdens de lunch verzorgd door Thijs Meliefste, chefkok van restaurant Meliefste uit Wolphaartsdijk. Die toverde een waar kunstwerkje op tafel met mosselen van het mosselseizoen in Zeeland 2020.

Zeeuwse mosselen een lekkernij  mosselseizoen in Zeeland
De mossel-ceviche van Thijs Meliefste, een heerlijke starter van de lunch.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Zeeuwse mosselen een lekkernij

Zeeuwse mosselen een lekkernij

Een heerlijk basis recept voor fijne Zeeuwse mosselen.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 16 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Zeeuwse keuken
Trefwoord: lamsoor, mosselen, zeekraal
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 160kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 1,5 Kilo Zeeuwse mosselen
  • 1 ui
  • 100 gram zeekraal
  • 100 gram lamsoor
  • 3 stengels bleekselderij
  • gemalen zwarte peper
  • olijfolie

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Leeg de bak mosselen in je spoelbak en haal de kapotte mosselen eruit. De rest kun je straks koken.
  • Snijd de bleekselderij in dunne plakjes, maak de ui schoon en snijd door het midden en dan in halve ringen. Was de zeekraal en lamsoor.
  • Doe een eetlepel olie in de pan en bak kort de ui, bleekselderij, lamsoor en zeekraal. Vul dan aan met de mosselen en strooi er wat zwarte peper op.
  • Kook een vijftal minuten en schud de pan, als de schelpen openstaan kun je ze eten.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
Deze blog Zeeuwse mosselen een lekkernij is tot stand gekomen in samenwerking met Het Nederlands Mosselbureau.

Andere lekkere recepten met mosselen zoals deze Zeeuwse mosselen een lekkernij:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Blog » Zeeuwse mosselen een lekkernij

mosselseizoen 2022

11 gedachten over “Zeeuwse mosselen een lekkernij”

  1. Pingback: Influencer marketing en geld verdienen - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Knoflook mossel pasta met lamsoor - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Italiaanse mosselen met truffel linguine - Heerlijke Happen

  4. Bedankt voor het delen van dit leuke artikel en recept. Ik ga zelf ook graag naar Zeeland in de zomer en eet dan graag mosselen in de vele heerlijke restaurantjes daar. Dit recept ga ik zelf een keer uitproberen thuis!

  5. Pingback: Heerlijke Happen Nieuwsbrief juli 2021 - Heerlijke Happen

  6. Pingback: Persreis Yerseke en Schouwen Duiveland - Heerlijke Happen

  7. Pingback: Peruaanse conchitas a la Parmezana - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept