Stoofpot sukadelappen met kastanjechampignons

Stoofpot sukadelappen met kastanjechampignons

Een heerlijk Hollands stoofpotje.
Stoofpot sukadelappen met kastanjechampignons

Altijd wanneer de herfst in aantocht is krijg ik fijne ideetjes voor een stoofpot recept. Het past wat mij betreft perfect bij het seizoen en een stoofpotje maken is wellicht wel dé makkelijkste manier van koken! Gewoon aanbraden, aanvullen en verder niks! Ja een paar uur wachten terwijl je ondertussen al je andere werk kunt afmaken. Deze stoofpot sukadelappen met kastanjechampignons viel hier thuis zeker in de smaak. Het vlees was super zacht en viel bij het prikken bijna helemaal uit elkaar. En naast het feit dat je een fijn gerecht hebt kun je met het overgebleven vocht een heerlijke rijke jus maken. We hoeven dus niks te verspillen.

Stoofpot sukadelappen met kastanjechampignons
Ik ben super blij met mijn mooie paarse stoofpan van Le Creuset.
Stoofpot sukadelappen met kastanjechampignons

Stoofpot sukadelappen met kastanjechampignons

Een heerlijk Hollands stoofpotje.
5 van 7 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: kastanje champignons, stoofpot, sukade
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 4 uur
Totale tijd: 4 uur 15 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

  • stoofpan

Ingrediënten:

  • kilo sukadelappen
  • 500 gram kastanjechampignons
  • 1 grote witte ui
  • verse basilicum

Uit de voorraadkast:

  • 100 ml rode wijn
  • 1 blokje runderbouillon
  • peper / zout
  • 8 jenever bessen
  • bakvet ( croma/ huismerk)

En zo maak je het:

  • Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is. Snipper de ui.
  • Neem je braadpan/ stoofpan erbij en verhit deze giet er dan een beetje croma of ander bakvet in en braad de sukade lappen aan beide zijdes mooi bruin.
  • Giet de wijn erbij en verkruimel het bouillonblokje in de pan. Vul aan met lauw warm water tot de sukadelappen onder staan.
  • Breng op smaak meet peper, zout en doe de jeneverbessen erbij. Voeg de ui en de kastanjechampignons toe. Deze kun je gewoon in zijn geheel erbij doen. Ze slinken vanzelf tijdens het stoven.
  • Laat op een sudderplaatje nu rustig vier uur stoven tot het vlees helemaal zacht is.
  • Voeg tijdens het laatste half uurtje wat verse basilicumblaadjes toe.
  • Heerlijk Happen!

Notities

Serveer met een gekookt aardappeltje. 
Je kunt de inhoud van de pan goed zeven door een fijne zeef en dit laten inkoken en gebruiken als jus bij een ander gerecht. 
Wat vind je van dit recept?
stoofpot recept
Lekker met gestoofde kastanjechampignons erbij, dat zijn net smaakbommetjes na uren van stoven.

Stoofpot sukadelappen met kastanjechampignons

De kastanjechampignon in dit stoofpot recept is een wat stevigere champignon. Hij heeft een licht nootachtige smaak en past dus perfect bij het herfstige weer. Deze champignons groeien bij een lagere temperatuur dan de witte champignon. Ze worden volop in Nederland gekweekt en zijn het jaar rond te verkrijgen. In deze stoofpot sukadelappen met kastanjechampignons laten we ze gewoon met rust, we doen ze ongesneden in de pan. Na uren en uren stoven hebben ze de smaak van het gerecht in zich opgenomen en zijn het kleine smaakbommetjes bij je stoofvlees. Zoals ik al schreef, giet het vocht door een fijne zeef en maak daar een heerlijke kruidige jus van. Deze kun je in delen invriezen zodat je altijd huisgemaakte jus op voorraad hebt in je vriezer.

Nog meer lekkere stoofpotjes maken? Dat kan ik heb er zát:

Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!
stoofpotje maken
Met maar een paar ingrediënten een fantastische stoofpot.

Wil jij nog meer stoof ideetjes hebben? Maak dan deze eens:

3 gedachten over “Stoofpot sukadelappen met kastanjechampignons”

  1. Pingback: Vegetarische kikkererwt stoofpot met feta - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Tafeltje-dekje stoofpot - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept