Gebakken burrata en gegrilde fruitsalade

Mijn liefde voor koken, thuis aan de slag met lekker eten en mooie gerechtjes maken dat is geen geheim meer. Inmiddels heb ik dit blog al weten te vullen met heel veel prachtige gerechten, heerlijke hapjes, fijne salades en nog heel veel meer. Ik neem jullie als het ware mee in mijn culinaire ontwikkeling en deel graag mijn passie. Deze gebakken burrata en gegrilde fruitsalade was een soort geluk bij een ongeluk. Echt een zomerse Burrata salade fruitsalade recept. Een aantal ingrediënten lagen namelijk in de koelkast te wachten tot ze gebruikt werden en de burrata was bíjna over de datum… Goed checken als je iets koopt dus, maar daardoor kreeg ik wel het idee voor een burrata recept. Burrata, gegrilde groenten, gegrild fruit en dat alles lekker bij elkaar op één schaal!

Gebakken burrata en gegrilde fruitsalade
Wat een fantastische combinatie bij elkaar!

Burrata is een Italiaanse verse kaas die gemaakt wordt van mozzarella en room. Het heeft een zachte, romige textuur en een milde, frisse smaak. Je kunt burrata koud eten, maar ik vind het nog lekkerder om het even te bakken in een koekenpan met wat olijfolie, zout en peper. Zo krijgt het een lichtbruin korstje en wordt het van binnen nog smeuïger. Je kunt ook wat kruiden toevoegen, zoals basilicum of oregano, voor extra smaak.

Gebakken burrata en gegrilde fruitsalade

Voor de gegrilde groenten en fruit kun je verschillende soorten gebruiken, afhankelijk van wat je in huis hebt of wat je lekker vindt. Ik heb gekozen voor courgette, paprika, aubergine, watermeloen, perzik en nectarine. Je kunt ook andere groenten of fruit gebruiken, zoals tomaat, ananas, mango of abrikoos. Het belangrijkste is dat je ze in plakken snijdt en goed insmeert met olijfolie, zout en peper voordat je ze op een hete grillpan legt. Laat ze een paar minuten per kant grillen tot ze mooie strepen hebben en zacht zijn.

burrata gegrilde groenten
De watermeloen grillen geeft hem extra smaak!

In deze gebakken burrata en gegrilde fruitsalade grillen we dus het fruit. Zeker de watermeloen verliest hierdoor zijn vocht. Maar daardoor wordt het vruchtvlees heel zacht en heeft zelfs wel een beetje wat weg van vlees. Terwijl deze salade toch helemaal vegetarisch is! En naast de burrata, gegrilde groenten voegen we ook nog wat pijnboompitjes en sla toe. Super gezond en volop smaak.

Bak hem niet te lang de burrata anders dan spat hij helemaal open en dat wil je niet!

Om deze salade af te maken kun je er nog wat balsamicoazijn of honing over druppelen voor een zoetzuur contrast. Of je kunt er wat verse munt of basilicum over strooien voor een fris accent. Serveer deze salade als voorgerecht of als hoofdgerecht met wat brood erbij om te dippen in de kaas en de sappen van het fruit. Je zult versteld staan van de heerlijke combinatie van smaken en texturen in deze gebakken burrata en gegrilde fruitsalade!

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Gebakken burrata en gegrilde fruitsalade

Gebakken burrata en gegrilde fruitsalade

Zachte burrata, gegrilde fruit en groenten, dit is op en top zomers!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 14 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: aubergine, burrata, meloen, perzik
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 90kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Grillplaat / BBQ

Ingrediënten:

  • 1 burrata bol
  • 1 plak watermeloen
  • 3 wilde perziken
  • 1 zakje gemengde salade
  • 1 aubergine
  • granaatappelpitjes
  • pijnboompitjes

Uit de voorraadkast:

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Verwarm je grill, of je BBQ.
  • Snijd de aubergine in plakken en besmeer met olijfolie, bestrooi met kruiden naar smaak en grill deze als eerste. Bewaar daarna tot gebruik.
  • Snijd de meloen in partjes en de perziken in plakken. Ook deze grill je op de grillplaat of bbq tot ze mooie streepjes hebben en zacht zijn.
  • De bol burrata halen we erst door een bakje met bloem, dan ei en daarna gekruid paneermeel. Doe dit met beleid want je wilt niet dat hij openscheurt. Daarna voorzichtig in de frituur. Hij kan openscheuren dus wees voorzichtig, blijf erbij en haal gelijk eruit als hij begint te lekken!
  • Maak een schaal op met de sla, de gegrilde aubergine en leg er het gegrilde fruit bij. De gefrituurde bol in het midden en maak af met de pitjes.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Net als ik ook dol op de toevoeging van fruit in je fruitsalade recept gerechten? Probeer dan eens de onderstaande recepten:

Deze lauwwarme salade met krieltjes en gegrilde perzik.

Of een heerlijke kippenstoof met gedroogde pruimen.

Dit vrolijke molentje met gerookte zalm en mango.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Gebakken burrata en gegrilde fruitsalade

fruitsalade recept

6 gedachten over “Gebakken burrata en gegrilde fruitsalade”

  1. Pingback: Luxe salade met burrata en balsamico dressing - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Burrata pasta met verse groenten - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Watermeloen met burrata en nootjes - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept