Gegrilde aubergine met bacon-kip

Deze gegrilde aubergine met bacon-kip is zéér smaakvol. Aubergine is van zichzelf immers een beetje weeïg van smaak. Maar door de toevoeging van de zwarte bonensaus krijgt hij een heerlijke volle smaak.
Gegrilde aubergine met bacon-kip

Gegrilde aubergine met bacon-kip

Deze gegrilde aubergine met bacon-kip is zéér smaakvol. Aubergine is van zichzelf immers een beetje weeïg van smaak. Maar door de toevoeging van de zwarte bonensaus krijgt hij een heerlijke volle smaak. Als je dit gerecht vegetarisch wilt eten laat je het vlees weg en heb je ook een fantastisch gerecht. Lust je wel graag een stukje kip dan zal deze je verrassen door de saus die we erbij doen, lekker zoet met honing. Snel de keuken in dus en aan de slag.

Voor 4 personen Gegrilde aubergine met bacon-kip heb je nodig:

Gegrilde aubergine met bacon-kip
  • 4 aubergines
  • 1 pot Lee Kum Kee zwarte bonensaus  ( Bij de AH te koop)
  • 4 kipfilets
  • 1 pak omwikkelspek
  • paar roma tomaatjes
  • 1 mozzarella
  • parmezaanse kaas
  • grote kappertjes
  • verse tijm takjes
  •  3 eetlepels honing
  • 1 eetlepel dijon mosterd
  • 1 citroen

En zo maak je de Gegrilde aubergine met bacon-kip:

-Verwarm je oven voor op 225 graden

-Maak de kipfilets schoon en snij ze in repen, daarna snij je ze in reepjes van ongveer drie centimeter. Neem de omwikkelspek erbij en rol elk stukje kip in een half plakje spek.

-In een ovenschaal mix je de honing met de mosterd en het sap van de citroen, daarna leg je de bacon-kip erop en rol je ze even door de saus zodat ze goed gemarineerd zijn. Zet ze in de oven voor ongeveer een kwartier/ twintig minuten tot ze goed gaar zijn en het spek ook mooi bruin is.

-De aubergines snij je door het midden en met een mes snij je voorzichtig het vruchtvlees in ruitpatroon in. Besmeer ze daarna rijkelijk met de zwarte bonensaus en leg ze in een andere ovenschaal. Zet ze in de oven erbij en gril ze voor ongeveer 20 minuten op 190 graden.

-In de tussentijd snij je de tomaatjes en ook de grote kappertjes in plakjes.

-Haal als laatste de aubergines uit de oven en leg hierop wat stukjes mozzarella en parmezaanse kaas. garneer met de tomaatplakjes en kappertjes en zet terug in de oven voor nog eens tien minuten tot de kaas mooi is gesmolten. Je kunt ze nog even grillen voor een mooi effect.

Gegrilde aubergine met bacon-kip

Gegrilde aubergine met bacon-kip

Deze gegrilde aubergine met bacon-kip is zéér smaakvol. Aubergine is van zichzelf immers een beetje weeïg van smaak. Maar door de toevoeging van de zwarte bonensaus krijgt hij een heerlijke volle smaak.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Bijgerecht
Keuken: European
Trefwoord: aubergine
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Francine
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 4 aubergines
  • 1 pot Lee Kum Kee zwarte bonensaus Bij de AH te koop
  • 4 kipfilets
  • 1 pak omwikkelspek
  • 5 roma tomaatjes
  • 1 mozzarella
  • parmezaanse kaas
  • grote kappertjes
  • verse tijm takjes
  • 3 eetlepels honing
  • 1 eetlepel dijon mosterd
  • 1 citroen

En zo maak je het:

  • Verwarm je oven voor op 225 graden
  • Maak de kipfilets schoon en snij ze in repen, daarna snij je ze in reepjes van ongveer drie centimeter. Neem de omwikkelspek erbij en rol elk stukje kip in een half plakje spek.
  • In een ovenschaal mix je de honing met de mosterd en het sap van de citroen, daarna leg je de bacon-kip erop en rol je ze even door de saus zodat ze goed gemarineerd zijn. Zet ze in de oven voor ongeveer een kwartier/ twintig minuten tot ze goed gaar zijn en het spek ook mooi bruin is.
  • De aubergines snij je door het midden en met een mes snij je voorzichtig het vruchtvlees in ruitpatroon in. Besmeer ze daarna rijkelijk met de zwarte bonensaus en leg ze in een andere ovenschaal. Zet ze in de oven erbij en gril ze voor ongeveer 20 minuten op 190 graden.
  • In de tussentijd snij je de tomaatjes en ook de grote kappertjes in plakjes.
  • Haal als laatste de aubergines uit de oven en leg hierop wat stukjes mozzarella en parmezaanse kaas. garneer met de tomaatplakjes en kappertjes en zet terug in de oven voor nog eens tien minuten tot de kaas mooi is gesmolten. Je kunt ze nog even grillen voor een mooi effect.
Wat vind je van dit recept?

Gegrilde aubergine met bacon-kip

Neem je borden erbij en leg voorzichtig de aubergines erop en garneer met de bacon-kip stukjes, sprenkel wat saus uit die ovenschaal erbij en drinken er een lekkere chardonnay bij : Heerlijk happen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals de Gegrilde aubergine met bacon-kip? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

7 gedachten over “Gegrilde aubergine met bacon-kip”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept