Quiche met cantal en groene asperges

Quiche met cantal en groene asperges

Quiche met cantal en groene asperges

Dit recept heet quiche, maar eigenlijk is het niet echt een quiche. Wat het wél is volgens mijn man: Heel lekker! In deze quiche met Cantal en groene asperges heeft de kaas de hoofdrol. Cantal is een Franse harde kaas met een pittige smaak. Hij lijkt ook een beetje op gruyère qua smaak. Cantal is een departement in de Auvergne in Frankrijk. In heel vroeger tijden was het een goed product om ruilhandel mee te drijven. En nu dus in dit gerechtje beland, probeer het maar eens je zult zeker een tweede stukje pakken!

Voor een rechthoekige quiche heb je nodig:

  • 5 plakken balderdeeg
  • 12 groene asperges
  • 250 gram shiitakes
  • 100 gram Cantal ( Of gruyère)
  • olijfolie
  • 1 eigeel
  • 3 sjalotten
  • zout en peper

En zo maak je het:

-Begin met je oven voor te verwarmen op 200 graden.

-Maak de sjalotten en de shiitakes schoon en snij de champignons, snipper de uien. Hak van de asperges ongeveer twee centimeter van de konten af.

-Stoom of kook je groene asperges ongeveer voor 10 minuten, tot je in de stelen makkelijk een mespunt erin kunt steken. Spoel ze af met koud water en laat goed uitlekken.

-In een koekenpan met wat olijfolie bak je even de shiitakes aan en vervolgens voeg je de gesnipperde sjalotten toe. Bak dit nog even drie munten en zet dan het vuur uit.

-Neem je lange quiche vorm erbij en vet deze goed in, leg dan dakpansgewijs de plakken bladerdeeg erin. Druk de randjes goed aan. Als eerste doe je de shiitakes en sjalotten erin. Daarna leg je de groene asperges erin. Als laatste snij de je Cantal in plakken en leg je deze op de asperges. De randen smeer je in met het losgeklopte eigeel.

-Zet  ten slotte in de oven voor ongeveer 20 minuten tot de randen mooi goudbruin zijn en de kaas gesmolten is.

Quiche met Cantal en groene asperges

Neem de borden erbij en snij de quiche in stukken, serveer met een lekkere wijn: Heerlijk happen!

2 gedachten over “Quiche met cantal en groene asperges”

  1. Pingback: Spinazie omelet met champignons - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Wit goud in een krokant jasje - Heerlijke Happen

Reacties zijn gesloten.