Gegrilde paprika salade met burrata

Gegrilde Paprika Salade met Burrata: Mediterraans Recept

🕒 Bereidingstijd: 45 minuten  👨‍🍳 Moeilijkheid: ★★☆☆☆

Deze gegrilde paprika salade met burrata combineert de zoete, geroosterde smaak van zelfgemaakte paprika’s met de romige luxe van Italiaanse burrata. Veel lekkerder dan paprika’s uit een pot, deze zelfgemaakte variant heeft een intense smaak die perfect harmonieert met pancetta en verse basilicum. Een mediterrane salade die zowel als lunch als bijgerecht uitstekend is

Veelal heb ik een pot met gegrilde paprika’s in de voorraadkast staan. Deze keer echter niet en toen dacht ik “dat maak ik gewoon zelf”! En dat is uiterst eenvoudig. Je zou dus ook een grotere hoeveelheid kunnen maken en zelf een voorraadje aanleggen. Deze gegrilde paprika salade met burrata is een fantastisch bijgerecht bij een fijne pasta bijvoorbeeld.

Gegrilde paprika salade met burrata

Burrata vs Mozzarella: Waarom Burrata Beter is

Waarom burrata en geen mozzarella? Ik vind burrata veel lekkerder omdat de binnenkant veel zachter is. Je kunt de kaas lekker over de salade uitspreiden. Zelf hield ik wat over van deze salade en daarmee heb ik een fijne pastasaus gemaakt. Zo hoef je dus niets weg te gooien. Zoals je ziet kun je met gegrilde paprika’s veel kanten op. Het is een groente die je altijd in je koelkast wilt hebben als je houdt van makkelijk en lekker koken. Probeer het eens uit en laat me weten wat je ervan vindt!

Gegrilde paprika salade met burrata

Gegrilde paprika’s zijn een heerlijke groente die je op verschillende manieren kunt bereiden en gebruiken. Als je een grote hoeveelheid maakt, kun je ze in een pot met wat olie doen en bijvoorbeeld knoflook en andere kruiden toevoegen en in de koelkast bewaren. Je kunt ze toevoegen aan salades, op sandwiches doen, of als bijgerecht serveren.

Ook kun je ze verwerken in soepen of pastagerechten voor een extra smaakvolle touch. Ze zijn niet alleen lekker, maar ook gezond en voegen kleur en smaak toe aan elk gerecht.

Stap-voor-stap: Paprika’s Perfect Grillen in de Oven

Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!

Gegrilde paprika salade met burrata

Mediterrane Gegrilde Paprika Salade met Burrata en Pancetta

Warme mediterrane salade met zelfgemaakte gegrilde paprika’s, romige burrata en knapperige pancetta. Perfect als lunch, bijgerecht of antipasti. De zoete geroosterde paprika’s smaken veel beter dan uit een pot.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 64 reacties
Print Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht, lunch, voorgerecht
Keuken: European, Italiaans, Mediterraan
Trefwoord: basilicum, burrata, gegrilde paprika, pancetta, paprika
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Servings: 2 personen
Author: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

  • 3 paprika's
  • 250 gram burrata - ( 1 bol )
  • 100 gram pancetta
  • olijfolie
  • peper
  • 2 takjes gedroogde basilicum

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Zet je oven aan op grill-stand, de hoogste stand.
  • Snijd de paprika's door het midden en haal de pitjes eruit. Leg ze met de snijkant naar beneden in de ovenschaal en giet wat olijfolie over de bovenkant. Zet de schaal in de oven onder de grill en laat ze net zo lang staan totdat het velletje zwart is.
  • Haal de schaal uit de oven en laat de paprika's even afkoelen. Peuter het zwarte velletje er nu vanaf, dat moet heel gemakkelijk gaan!
  • In een koekenpan bak je de plakjes pancetta uit en leg ze op een keukendoekje om uit te laten lekken.
  • Leg de paprika's op een bord of schaal en breek de burrata open. Verdeel de kaas over het bord, kruimel de pancetta op de salade en maak af met verse peper, en de basilicum.
  • Heerlijk Happen!
Bewaar paprikavocht – gebruik in dressing voor extra smaak
Burrata op kamertemperatuur brengen voor beste smaak
Nutrition Facts
Mediterrane Gegrilde Paprika Salade met Burrata en Pancetta
Amount per Serving
Calories
568
% Daily Value*
Fat
 
52
g
80
%
Saturated Fat
 
24
g
150
%
Trans Fat
 
0.1
g
Polyunsaturated Fat
 
4
g
Monounsaturated Fat
 
9
g
Cholesterol
 
122
mg
41
%
Sodium
 
338
mg
15
%
Potassium
 
479
mg
14
%
Carbohydrates
 
11
g
4
%
Fiber
 
4
g
17
%
Sugar
 
8
g
9
%
Protein
 
29
g
58
%
Vitamin A
 
6535
IU
131
%
Vitamin C
 
229
mg
278
%
Calcium
 
679
mg
68
%
Iron
 
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Salades! Ik ben er dol op en heb dan ook genoeg andere fijne salades die je echt eens moet proberen, bekijk onderstaande maar eens:

Tabouleh salade met feta: zelf maken

Caesar kipschnitzel asperge salade

Kip salade met avocado

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Gegrilde Paprika Salade met Burrata: Mediterraans Recept

Eén gedachte over “Gegrilde Paprika Salade met Burrata: Mediterraans Recept”

4.94 from 64 votes (63 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept