Geschatte leestijd: 3 minuten
Veelal heb ik een pot met gegrilde paprika’s in de voorraadkast staan. Deze keer echter niet en toen dacht ik “dat maak ik gewoon zelf”! En dat is uiterst eenvoudig. Je zou dus ook een grotere hoeveelheid kunnen maken en zelf een voorraadje aanleggen. Deze gegrilde paprika salade met burrata is een fantastisch bijgerecht bij een fijne pasta bijvoorbeeld.
Gegrilde paprika salade met burrata
Waarom burrata en geen mozzarella? Ik vind burrata veel lekkerder omdat de binnenkant veel zachter is. Je kunt de kaas lekker over de salade uitspreiden. Zelf hield ik wat over van deze salade en daarmee heb ik een fijne pastasaus gemaakt. Zo hoef je dus niets weg te gooien. Zoals je ziet kun je met gegrilde paprika’s veel kanten op. Het is een groente die je altijd in je koelkast wilt hebben als je houdt van makkelijk en lekker koken. Probeer het eens uit en laat me weten wat je ervan vindt!
Gegrilde paprika’s zijn een heerlijke groente die je op verschillende manieren kunt bereiden en gebruiken. Als je een grote hoeveelheid maakt, kun je ze in een pot met wat olie doen en bijvoorbeeld knoflook en andere kruiden toevoegen en in de koelkast bewaren. Je kunt ze toevoegen aan salades, op sandwiches doen, of als bijgerecht serveren.
Ook kun je ze verwerken in soepen of pastagerechten voor een extra smaakvolle touch. Ze zijn niet alleen lekker, maar ook gezond en voegen kleur en smaak toe aan elk gerecht.
Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!
Gegrilde paprika salade met burrata
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Zet je oven aan op grill-stand, de hoogste stand.
- Snijd de paprika's door het midden en haal de pitjes eruit. Leg ze met de snijkant naar beneden in de ovenschaal en giet wat olijfolie over de bovenkant. Zet de schaal in de oven onder de grill en laat ze net zo lang staan totdat het velletje zwart is.
- Haal de schaal uit de oven en laat de paprika's even afkoelen. Peuter het zwarte velletje er nu vanaf, dat moet heel gemakkelijk gaan!
- In een koekenpan bak je de plakjes pancetta uit en leg ze op een keukendoekje om uit te laten lekken.
- Leg de paprika's op een bord of schaal en breek de burrata open. Verdeel de kaas over het bord, kruimel de pancetta op de salade en maak af met verse peper, en de basilicum.
- Heerlijk Happen!
Salades! Ik ben er dol op en heb dan ook genoeg andere fijne salades die je echt eens moet proberen, bekijk onderstaande maar eens:
Tabouleh salade met feta: zelf maken
Caesar kipschnitzel asperge salade
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!