Octopus taco hapjes met chimichurri

Octopus taco hapjes met chimichurri

Heerlijke taco hapjes met stukjes octopus en jalapeño ringetjes voor een pittige smaakbeleving.
Octopus taco hapjes met chimichurri

Er valt in Nederland nog best wat meer te leren over het eten van inktvis, of ook wel octopus genoemd. In de Mediterraanse landen een graag gezien stukje seafood op bord, hier wellicht nog te onbekend. En onbekend maakt onbemind toch? Bij een bestelling van Crisp zat dit recept voor octopus taco hapjes met chimichurri. Hoewel, het was eigenlijk bedoeld als één grote taco en niet als taco hapje. Ik heb het taco recept een beetje aangepast en er hele fijn kleine hapjes van gemaakt. Leuk om te serveren bij een borrel en ze happen lekker weg. Ze octopus is al gegaard en zit in een blikje op olie, we hoeven de stukjes alleen maar te verwarmen.

Octopus taco hapjes met chimichurri
Ga jij ze ook een keer maken?
Octopus taco hapjes met chimichurri

Octopus taco hapjes met chimichurri

Heerlijke taco hapjes met stukjes octopus en jalapeño ringetjes voor een pittige smaakbeleving.
5 van 1 stem
Afdrukken Pin Rate
Gang: Borrelhapje, tapas
Keuken: European
Trefwoord: jalapeño, octopus, radijs, wortel
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

koekenpan
Mandoline
citruspers

Ingrediënten: 

  • 2 blikjes octopus tentakels - ( 230 gram totaal ) van bijv het merk Pepus
  • 4 mais tortilla's
  • 1 limoen
  • 1 jalapeño peper
  • 6 radijsjes
  • 1 potje chimmichurri
  • 1 rode kool
  • 1 sinaasappel
  • 2 wortels

En zo maak je het:

  • Rasp de wortels schoon en snijd met de mandoline in dunne reepjes. Ook de radijsjes schaaf je voorzichtig in dunne plakjes.
  • Haal de buitenste bladeren van de rode kool en snijd met een mes wat fijne reepjes van de kool.
  • Pak je koekenpan erbij en maak de blikjes octopus open. Voeg deze met de olie uit het blikje toe aan de koekenpan. Bak de octopus op laag vuur voor een aantal minuutjes.
  • Pers de sinaasappel uit en giet het sap bij de octopus en breng op smaak met een beetje peper en zout.
  • Met een ronde uitsteker steek je uit de mais tortilla's kleine rondjes. Ik haalde 4 rondjes uit één tortilla.
  • In een andere droge koekenpan verwarm je de kleine tortilla's kort aan beide zijdes. Besmeer ze daarna met de chimmichurri.
  • Verdeel de stukjes octopus over de kleine taco's en maak af met de verse groenten en wat vers gesneden ringetjes jalapeño. Serveer met wat schijfjes limoen voor een frisse touch aan het octopusvlees.
  • Heerlijk Happen!
Je gebruikt van de hele rode kool maar een heel klein beetje, snijd de rest fijn en maak er lekkere rode kool met appeltjes mee. Of een fijne koolsalade. 
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
taco hapje
Kleurrijk! Een feestje om naar te kijken èn op te eten.

Octopus taco hapjes met chimichurri

Octopus is eigenlijk te taai om te eten. Om dat wel te kunnen doen worden ze ingevroren. We eten vaak de tentakels en die zuignapjes zie je meestal nog wel zitten. In Mediterraanse landen ook bekend als pulpo, en zien als een echte delicatesse. Het is dus ook vrij kostbaar. Dit taco hapje is heel eenvoudig te maken. Door wat jalapeño toe te voegen geven we een lekker pittig accent aan dit taco recept. Je kunt deze producten allemaal bestellen bij de boodschappen app Crisp.

Koken! Ik ben fan van lekker kokkerellen en zet de fijnste gerechtjes op tafel. Wil jij nog wat andere recepten proberen? Duik dan je keuken in voor deze toppers:

Heerlijke Happen is een multi-media bedrijf en je kunt mij ook vinden op Pinterest, Facebook en Instagram. Op dat laatste kanaal kun je dagelijks meekijken in mijn stories. Volg @heerlijkehappen en tag me met #heerlijkehappen. Dan kan ik jullie creaties zien en je reposten.

taco recept
Steel de show bij een lekkere borrel met deze taco hapjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept