Empanadas gevuld met gekruid gehakt

Empanadas gevuld met gekruid gehakt

Deze fijne hapjes kosten alleen maar een beetje tijd maar verder geen moeite! Vul ze zoals in dit recept met gehakt, maar laat je fantasie gaan en vul ze met alles wat jij lekker vindt!
Empanadas gevuld met gekruid gehakt

Tapas, ik ben er dol op! Lekkere kleine hapjes met volop smaak. Deze empanadas gevuld met gekruid gehakt kun je eigenlijk aanpassen naar hoe jij ze lekker vindt. Wil je ze wat pittiger, wil je ze wat groter of kleiner? Dit is eigenlijk een mooi basis empanadas recept. Het woord komt van het werkwoord “empanar” wat letterlijk inpakken betekent. We pakken dus lekker gehakt in met een fijn gekruid deegje. Je kunt ze zowel frituren als bakken. Op de foto zie je een oranje dipsaus die ik wel vaker maak bij bijvoorbeeld een bbq of een tapas-avondje. Ook hier kun je volop mee variëren.

empanadas recept
Lekker met wat verse peterselie erbij serveren.
Empanadas gevuld met gekruid gehakt

Empanadas gevuld met gekruid gehakt

Deze fijne hapjes kosten alleen maar een beetje tijd maar verder geen moeite! Vul ze zoals in dit recept met gehakt, maar laat je fantasie gaan en vul ze met alles wat jij lekker vindt!
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Borrelhapje, snack, tapas
Keuken: spaanse
Trefwoord: bloem, gehakt, persillade, tapas
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Porties: 4 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

Ingrediënten: 

  • 300 gram tarwebloem
  • 180 gram roomboter
  • 125 ml zure room
  • 1 ei
  • 1 tl zout
  • 1 el persillade kruidenmix
  • 3 el extra bloem voor bestuiven werkblad
  • 3 el melk om de empanadas mee te bestrijken

Voor de vulling:

  • 250 gram rundergehakt
  • 2 el persillade kruiden mix
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 ui
  • ½ rode paprika

En zo maak je het:

  • Neem de mengkom erbij en doe hierin de bloem en de boter. Meng met je vingers het deeg tot het broodkruimels lijken meng daarna de persillade, de zure room het ei en het zout erdoor en kneed het tot een deeg. Verpak in vershoudfolie en leg voor een half uur in de koelkast.
  • Snipper de ui, snijd de paprika in kleine blokjes en pak een koekenpan erbij.
  • Rul het gehakt met de persillade, chilipoeder en voeg na enkele minuten de ui en de paprika toe en bak mee tot het gehakt helemaal geruld is.
  • Haal het deeg uit de koelkast en rol het tussen twee vellen bakpapier met een deegroller uit tot ongeveer een halve cm dikte.
  • Steek met een glas rondjes uit het deeg, let op het is een beetje een plakkerig deeg, je kunt eventueel een klein beetje bloem erop strooien.
  • Leg een bakplaat met bakpapier bekleed klaar, neem één rondje erbij en schep een halve eetlepel gehaktmix in het deeg en vouw het dicht. Leg op de plaat en duw met een vork de empanadas dicht. Herhaal tot al het deeg op is.
  • Bestrijk met melk en zet in een voorverwarmde oven op 200 graden. Bak voor ongeveer 20 minuutjes tot het mooi goudbruin is. Je kunt ze zowel koud als warm eten.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
Empanadas gevuld met gekruid gehakt
Laat je fantasie de vrije loop, vul ze met wat jij het lekkerst vindt.

Empanadas gevuld met gekruid gehakt

Bij dit empanadas recept serveerde ik een fijn dipsausje. Misschien moet ik die ook maar eens een keer uitschrijven, maar tot die tijd geef ik je hier alvast de ingrediënten:

  • 4 el mayonaise
  • 5 el yoghurt
  • 1 el currysaus
  • zout / peper
  • paprikapoeder
  • knoflookpoeder

En natuurlijk ook wat persillade mix , nu is dit wel een “ongeveer schatting” want meestal doe ik maar wat. Zo smaakt hij dus nooit echt hetzelfde… niet erg hoor, de basis blijft hetzelfde. En hij past dus perfect bij deze empanadas gevuld met gekruid gehakt. Ben jij ook zo dol op deze happen? Laat me dat dan vooral weten in de reacties hieronder de blog.

Deze hapjes zijn natuurlijk heerlijk! Maar ik heb er nog veel meer hoor, bekijk deze maar eens:

De foto’s van deze hapjes kun je vinden onderaan deze blog met een klikbare link. of klik hierboven op de linkjes.

Empanadas gevuld met gekruid gehakt
Deze empanadas zijn lekker brossig en kunnen warm en koud gegeten worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept