Estimated reading time: 3 minuten
We gaan weer richting de feestdagen dus gaf het diner van gisteravond mij mooi de kans weer eens wat kleine receptjes uit te proberen. En deze ook te testen bij mijn gasten. Voor een leuk en feestelijk bordje kun je deze geitenkaas balletjes met parmaham maken. In dit recept gebruikte ik cresson. Dit is een soort bladgroente die vaak als garnering gebruikt wordt. De heerlijke verse geitenkaas past goed bij de ham en de balsamicocrème. Een geitenkaas recept.
En zo maak je de Geitenkaas balletjes met parmaham:
-Neem je keukenmachine erbij een maal hierin de pistachenoten fijn. Je kunt er nog wat zout en peper bij doen voor de smaak. Daarna doe je dit ook met de amandelen en voeg hier wat Provençaalse kruiden aan toe. Zet apart in twee ondiepe bakjes.
-Pak de cresson erbij, als je dit niet kunt vinden kun je ook veldsla gebruiken. Maak kleine bosjes en rol deze daarna strak in een plakje parmaham. Ik heb het plakje dubbelgevouwen zo blijft het wat steviger staan.
-De verse geitenkaas is makkelijk te vormen tot balletjes, deze rol je vervolgens door de gemalen nootjes. Één bolletje door de pistache en de andere door de amandelen.
-Neem je bordjes erbij en doe wat balsamicocrème op de bordjes, daarna zet je op elk bordje de twee balletjes geitenkaas erbij. Sprenkel wat olijfolie over de waterkers blaadjes,ze gaan zo mooi glimmen.
Geitenkaas balletjes met parmaham:
En zo heb je een superleuk voorgerechtje, maar los van elkaar kun je deze geitenkaas balletjes en waterkersboeketjes ook gebruiken als amuse. Als wijn schonk ik er een heerlijke Italiaanse frizzante bij. Dit is een zeer licht mousserende Italiaanse wijn die prima past bij dit gerechtje: Heerlijk happen!
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Geitenkaas balletjes met parmaham
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 3 zachte geitenkaasjes - verse
- 1 zak cresson - waterkers
- balsamicocrème
- 1 pak parmaham
- 1 zakje pistachenoten - gepelde
- 1 zakje amandelen
- zout
- olijfolie
- provencaalse kruiden
- peper
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Neem je keukenmachine erbij een maal hierin de pistachenoten fijn. Je kunt er nog wat zout en peper bij doen voor de smaak. Daarna doe je dit ook met de amandelen en voeg hier wat Provençaalse kruiden aan toe. Zet apart in twee ondiepe bakjes.
- Pak de cresson erbij, als je dit niet kunt vinden kun je ook veldsla gebruiken. Maak kleine bosjes en rol deze daarna strak in een plakje parmaham. Ik heb het plakje dubbelgevouwen zo blijft het wat steviger staan.
- De verse geitenkaas is makkelijk te vormen tot balletjes, deze rol je vervolgens door de gemalen nootjes. Één bolletje door de pistache en de andere door de amandelen.
- Neem je bordjes erbij en doe wat balsamicocrème op de bordjes, daarna zet je op elk bordje de twee balletjes geitenkaas erbij. Sprenkel wat olijfolie over de waterkers blaadjes,ze gaan zo mooi glimmen.
Wil je meer recepten uitproberen zoals Geitenkaas balletjes met parmaham? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Gegrilde aubergine met geitenkaas mousse
Francine bij: Keuken Kampioen Pompoensoep
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
geitenkaas recept
Verassend lekker
Dit is echt super