Gekruide gamba's met dipsaus

Gekruide gamba’s met dipsaus

Geschatte leestijd: 1 minuut

Dipsausjes zijn meestal koud toch? Denk aan fetadip, guacamole, of labneh. Allemaal super lekker maar deze keer maakte ik een warme saus. Eigenlijk niets meer of minder dan een dikke roux met chili vlokken op smaak gemaakt. Je zou in principe ook een pasta erbij kunnen koken en het gewoon als maaltijd serveren. Maar we doen nu dus de saus in een fondue pannetje om hem warm te houden. Zo serveren we hem bij de gebakken gamba’s en heb je dan heerlijk gekruide gamba’s met dipsaus. Lekker dippen en genieten van het moment met het recept met Gekruide gamba’s met dipsaus!

Gekruide gamba's met dipsaus

Gekruide gamba’s met dipsaus

Deze keer heb ik er geen kaas doorheen gedaan want ik vind kaas en gamba’s niet echt een goede combinatie. Je kunt een beetje met het vocht in de saus spelen voor de gewenste dikte. We willen geen saus die heel erg druppelt als je je gamba erin dipt. Oh en extra feestelijk we maken de saus met wat Cava. Dat maakt het wel een fijn Oudejaarshapje die je met de rest van de Cava kunt serveren voordat de klok 00:00 slaat.

Gekruide gamba's met dipsaus

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht. Heerlijke Happen!

Gekruide gamba's met dipsaus

Gekruide gamba’s met dipsaus

Lekkere gamba snack met een pittige warme dipsaus.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 69 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Borrelhapje
Keuken: European
Trefwoord: bloem, bouillon, cava, gamba
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 6 personen
calorieën: 92kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

Voor de saus heb je nodig:

  • 20 gram roomboter
  • 20 gram bloem
  • 100 ml cava
  • 350 ml bouillon
  • ½ tl chilivlokken

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Bak de gamba's in wat olijfolie met de persillade. Laat ze iets afkoelen voordat je ze op de prikkers steekt.
  • Om de suas te maken smelt je eerst de boter in een pannetje en voeg je dan de bloem toe. Bak deze kort en giet dan al roerend de Cava erbij gevolgd door de bouillon. Strooi de chilivlokken erbij en roer goed door.
  • Schenk de saus in bijvoorbeeld een fondue pannetje en serveer bij de gamba's.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Oh gamba’s, ik ben er dol op. Ik koop vaak grote zakken bij de groothandel zodat ik thuis altijd wat in huis heb. Om je nog wat meer inspiratie te geven bekijk je onderstaande recepten eens:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

recept met Gekruide gamba’s met dipsaus

Start » Recepten » Hapjes » Gekruide gamba’s met dipsaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept