Estimated reading time: 4 minuten
Deze gekruide kip met gestoofde boontjes is één woord geweldig! Super easy om te maken, maar we boeten niet in op smaak. De kip kruiden we van te voren goed met diverse kruiden en specerijen. En de saus die we maken in de pan waar we de boontjes ook in stoven heeft ook zát smaak. Ben je alleen? Dan kun je nog steeds de portie-verhouding voor drie aanhouden. Dan “prep” je gewoon voor een aantal dagen je lunch! gestoofde boontjes recept
Gekruide kip met gestoofde boontjes
Baharat betekent letterlijk ‘specerij’ in het Arabisch. Het is een van de oudste Arabische kruidenmengsels en heeft een heerlijke hartige smaak. Baharat kruiden hebben een warm en zoet aroma en passen goed in bijvoorbeeld Arabische vleesgerecht zoals deze gekruide kip met gestoofde boontjes.
Maar je kunt Baharat ook gebruiken om diverse andere gerechten heerlijk op smaak te brengen. Denk aan vlees, groenten en zelfs stoofschotels. Geef je gerechten een exotische twist met deze veelzijdige kruidenmix. Experimenteer en varieer met Baharat om jouw smaakpapillen te verrassen. Probeer Baharat eens uit en ontdek een nieuwe wereld van smaken en aroma’s.
Wil je wat variatie? Je kunt de boontjes vervangen voor broccoli, groene asperges, bimi, aubergine enzovoorts! Zo kun je elke keer een andere groente proberen en zorgen voor een gevarieerd dieet. Ook met de kruiden en specerijen kun je helemaal naar eigen inzicht aan de slag.
Experimenteer met verschillende combinaties zoals oregano, tijm, komijn of paprika voor een nieuwe smaakbeleving. Vervang de kipfilet voor kippendij, of kalkoen. Deze soorten vlees hebben een andere textuur en smaak, wat zorgt voor een interessante twist. Ook daar kun je volop mee variëren. Probeer bijvoorbeeld eens varkensvlees of zelfs een vegetarisch alternatief zoals tofu of tempeh.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht. Heerlijke Happen!
Gekruide kip met gestoofde boontjes
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 450 gram kipfilet
- 400 gram sperziebonen
- 1 limoen
- 2 el kappertjes
- 3 el roomboter
- 2 el olijfolie
- 300 ml kippenbouillon
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Kruid de kipfilet met de baharat en wat zout, smeer beide zijdes er goed mee in.
- In een pannetje blancheer je de sperziebonen voor een 5 tot 8 minuten en giet ze daarna af.
- Verhit een stoofpan en doe hier de olijfolie en roomboter in en bak de kipfilets mooi goudbruin aan beide zijdes. ( Ze zullen nog niet helemaal gaar zijn, dat kom straks met het stoven goed.) Haal ze uit de pan en leg even apart op een bordje en dek ze af.
- Giet de kippenbouillon in de stoofpan, voeg de harissa, kappertjes en limoen toe en breng aan de kook en laat even wat inkoken.
- Schep de boontjes en kip in de pan en laat met een deksel op de pan nog eventjes stoven tot je kip gaar is.
Ik ben dol op kip! Sowieso vanwege het vele sporten ook een goede bron van eiwitten. Maar het is ook een lekker veelzijdig stukje vlees. Hier nog een aantal andere fijne gerechten die je ook eens moet proberen:
Kippendij in Mediterraanse roomsaus
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
gestoofde boontjes recept
Looks great !