Geschatte leestijd: 4 minuten
Als een kind zo blij kan ik worden van mooie websites met allerhande fijne producten. Lekker je mandje volgooien en met van alles om nieuwe recepten te maken en gerechtjes mee te bedenken. Quinoa eten wij hier niet heel vaak. Als we het doen dan vaak in een salade verwerkt bijvoorbeeld. Maar je kunt ook gepofte quinoa kopen. Dit zie je vaak op mooie ontbijtschaaltjes voorbijkomen. Of als topping op een smoothiebowl. Maar je kunt er dus ook heel goed deze gepofte quinoa chocolade Madeleines mee maken. Een heerlijke choco snackje dat als je het eenmaal gemaakt hebt gewoon in de koelkast kunt bewaren. Overigens denk ik niet dat ze heel lang blijven liggen…. Want daar zijn ze veel te lekker voor! quinoa recept
Quinoa (uitgesproken als ‘kien-wah’) is een graanachtig gewas dat afkomstig is uit de Andes-regio in Zuid-Amerika. Het is een soort pseudograan, wat betekent dat het geen echt graan is zoals tarwe of rijst, maar wel op dezelfde manier gebruikt wordt. Quinoa is zeer voedzaam en is een goede bron van eiwitten, vezels en essentiële vitaminen en mineralen. Bovendien is het glutenvrij, waardoor het geschikt is voor mensen met een glutenvrij dieet. Quinoa heeft een nootachtige smaak en is veelzijdig in gebruik, bijvoorbeeld als basis voor salades, als vervanging voor rijst of als toevoeging aan soepen en stoofschotels.
Gepofte quinoa chocolade Madeleines
Dit Madeleine recept van gepofte quinoa chocolade Madeleines is een mooi basisrecept. Want als je even in je keukenkastjes kijkt kun je hier eindeloos mee variëren. Wat denk je van nootjes, gepofte rijst, roze of witte chocolade en bijvoorbeeld gedroogde vruchtjes? Zomaar een paar ingrediënten die je al in je kasten hebt liggen. Of smelt bijvoorbeeld wat fudge! Je vult dan eerst de Madeleine vorm met een beetje van deze gepofte quinoa mix.
En dan een laagje gesmolten fudge, om deze dan weer af te dekken met een laagje quinoa-mix. Zoals je leest, gewoon een heel fijn receptje waar je echt alle kant mee uit kunt. Of dip de Madeleines nadat ze gestold zijn in bijvoorbeeld witte chocolade. Laat dat dan weer opstijven.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Gepofte quinoa chocolade Madeleines
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 40 gram gepofte quinoa
- 100 gram melkchocolade
- 100 gram pure chocolade
- 2 eetlepels pindakaas
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Neem een kom erbij die in een pan past. Breek de chocolade in blokjes en voeg samen met de pindakaas in de kom. Roer "au bain marie" tot de chocolade helemaal is gesmolten.
- Schep de gepofte quinoa in de kom erbij en roer helemaal door de gesmolten chocolade.
- Met een eetlepel schep je de choco-mix in de Madeleine vormpjes en zet dan in de koelkast om op te laten stijven.
- Heerlijk Happen!
Andere lekkere recepten met chocolade? Probeer dan deze maar eens:
Deze heerlijke zoete smeltmeel havermout chocolade koeken.
Of deze yummie no-bake cashew chocolade brownies.
Maar ook deze no-bake chocolade mascarpone taart.
Andere (hartige) inspiratie met quinoa:
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
quinoa recept
Dit is echt een aanrader!