Geschatte leestijd: 3 minuten
In mijn culinaire zoektocht stuitte ik op een werkelijk fantastisch recept, afkomstig van Rebeca Hernández, een chef-kok die haar sporen ruimschoots heeft verdiend in de heerlijke Spaanse gastronomie. Geïnspireerd door haar recept uit het ‘Blauwe kookboek’ – een heek met een glanzend Kantonees glazuur – besloot ik mijn eigen draai aan dit gerecht te geven, zoals ik dat altijd doe op Heerlijke Happen. Dit resulteerde in een recept voor heekfilet, waarbij ik de subtiele smaken van de heek laat samensmelten met het zoetige en toch kruidige glazuur. Een recept dat je absoluut eens moet proberen als je van vis houdt.
Heek met Kantonees glazuur
Heek, een lid van de snoekenfamilie, is niet alleen een populaire vis onder fijnproevers, maar ook een echte delicatesse voor wie van een lekker visje houdt. . De veelzijdigheid van heek is ongekend; je kunt ‘m bakken, grillen voor die rokerige touch, of langzaam laten stoven in hartige sauzen. Hij is heerlijk in je vissoepen en ‘sauzen door z’n mooie structuur. Heek is een vis die je zowel verrukkelijk als verantwoord mag noemen. Ga lekker experimenteren met heek en ontdek wat voor smakelijke creaties jij op tafel kunt toveren!
Hier vind je het complete recept voor h eek met Kantonees glazuur met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht. Gegarneerd met lekkere takjes zeekraal om het helemaal af te maken.
Heek met Kantonees glazuur
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 2 heek filets met huid
- 10 takjes zeekraal
- 1 eetlepel zwart sesamzaad
- olijfolie
- 2 eetlepels bloem
Voor het glazuur heb je nodig:
- 200 ml saké
- 200 ml mirin - zoete rijstwijn
- 100 ml sojasaus
- 50 ml oestersaus
- 1 eetlepel maizena
- 2 eetlepels visbouillon
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- We maken eerst het glazuur. Neem je sauspan erbij en doe hierin de saké,mirin, sojasaus, en oestersaus en roer goed door. Breng aan de kook en laat een 10 tot 15 minuutjes inkoken.
- Dep de vis droog en strooi de bloem op de huid van de heek strooi hier ook de sesamzaadjes op.
- Verhit de koekenpan en doe er olijfolie in, bak de heek eerst op de huid en draai na een minuut of twee om, om hem dan nog een minuutje op de andere kant te bakken.
- Het glazuur in de sauspan is nu nog redelijk vloeibaar. Meng de maizena met de bouillon en voeg dit al roerend toe. De saus zal nu binden tot een licht stroperige saus.
- Bak heel kort de zeekraal in een koekenpan met wat olijfolie.
- Neem de schalen erbij en leg de heek er in. Schenk de Kantonese saus erbij en decoreer het geheel met een eetbaar viooltje. (* zie notities)
- Heerlijk Happen!
Vindt je bovenstaand recept lekker? Probeer dan ook eens onderstaande recepten:
Geniet van deze lekkere Kantonese rijst met omelet en bosuitjes eenvoudig en snel klaar.
Altijd lekker deze Gevulde eitjes kruidige eiersalade. Heerlijk voor je lunch.
Een lkker soepje gaat er altijd wel in, probeer deze super lekkere Kruidige gegrilde aubergine paprikasoep
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Heek met Kantonees glazuur