Lima bonen in kruidige tomatensaus

Lima bonen in kruidige tomatensaus

Witte bonen in tomatensaus, vroeger at ik het vaak. Nu kom ik terug met een hernieuwde en lekkere versie, een echte "one-pot-wonder"!
Lima bonen in kruidige tomatensaus

Heb jij dat ook? Eten wat je vroeger heel vaak hebt gegeten en nu eigenlijk nooit meer? Ik kan me nog goed herinneren dat ik vroeg regelmatig vissticks met witte bonen in tomatensaus at. Beetje gekke combinatie hè? Jarenlang heb ik het niet meer gegeten en ik bedacht ik maak er gewoon een nieuwe versie van. Eentje met wel wat meer smaak en toevoegingen. En daarmee doel ik op groenten en wat biologisch gehakt. Natuurlijk vergeten we ook niet gedroogde en verse kruiden èn wat buffelmozzarella. Daarmee zijn deze lima bonen in kruidige tomatensaus een soort bonen-bolognese. In ieder geval was het heel lekker en hoef je maar één hapjes pan te gebruiken. Dat schelt een hoop afwas en is het een ideale maaltijd voor een werkdag.

witte bonen in tomatensaus geserveerd met buffelmozzarella.
Een heerlijke schaal vol.
Lima bonen in kruidige tomatensaus

Lima bonen in kruidige tomatensaus

Witte bonen in tomatensaus, vroeger at ik het vaak. Nu kom ik terug met een hernieuwde en lekkere versie, een echte "one-pot-wonder"!
5 van 5 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: bonen, persillade, tomatensaus, ui, witte bonen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

diepe hapjespan

Ingrediënten: 

  • 800 gram lima bonen - ( 2 blikken )
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 witte ui
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 400 gram tomaten pulp - ( mutti )
  • 100 ml passata
  • 250 gram spinazie
  • 1 bol buffelmozzarella

Kruiden en specerijen:

  • 2 eetlepels persillade
  • 2 tenen knoflook
  • peper / zout
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 10 blaadjes verse basilicum

En zo maak je het:

  • Snipper de ui en knoflooktenen.
  • Neem je hapjespan erbij en doe hierin een scheutje olijfolie. Bak de ui tot hij glazig is en voeg dan de knoflook toe. Schep de tomatenpuree erbij en bak deze even mee. Voeg het gehakt toe en rul het gehakt een aantal minuten.
  • Leg de spinazie erop en al roerend laat je deze slinken. Hak de verse basilicum blaadjes fijn en voeg deze erbij.
  • Breng het geheel op smaak met de persillade, paprikapoeder, peper, zout, en schenk dan de tomatenpulp en passata erbij. Roer het geheel goed door elkaar.
  • Doe de limabonen in een vergiet en spoel ze schoon, voeg toe aan de pan en schep ze voorzichtig in de saus. Verwarm de bonen mee, ze hoeven niet te koken. Laat dus even rustig pruttelen.
  • Serveer met de buffelmozzarella, heerlijk happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
Lima bonen in kruidige tomatensaus

Lima bonen in kruidige tomatensaus

Receptontwikkelaar, zo noem ik mezelf ook wel, want iets maken en zorgen dat het ook nog lekker is dat is het leukste wat er is. Natuurlijk ben ik geen sterrenchef, maar er zijn maar weinig mensen thuis die dat wel zijn. Recepten voor de massa eigenlijk dus, maar daar ben ik super trots op. Mensen herkennen zich in verhalen die bij de recepten horen, of aten vroeger ook dat soort gekke combinaties. Wie eet er nou witte bonen in tomatensaus met vissticks haha… Deze lima bonen in kruidige tomatensaus kun je gemakkelijk ook van te voren bereiden. Je hoeft het alleen maar even zachtjes op te warmen. De Lima bonen zijn kwetsbaar dus niet als een malle roeren in de pan, maar gewoon voorzichtig mengen en dan verwarmen. Dat is alles, daarna: Heerlijk Happen!

Ik heb hier nog wat ideetjes voor recepten met tomatensaus voor je:

Lima bonen in kruidige tomatensaus

1 gedachte over “Lima bonen in kruidige tomatensaus”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept