Pittig gekruide Indiase tomatenstoof

Pittig gekruide Indiase tomatenstoof

Geschatte leestijd: 0 minuten

Koken en recepten bedenken is net als reizen, je proeft de smaken van verschillende landen zonder er ooit geweest te zijn. De Indiase keuken is hier een mooi voorbeeld van. Het land is zo immens groot, elke regio heeft wel een eigen kruidenmix en variatie van smaken. Zelf ben ik er dus nog nooit geweest maar mijn smaakpapillen zeer zeker wel! En in dit recept gaan we twee werelden met elkaar mixen. We gebruiken authentieke Italiaanse tomatenpolpa en een tomaten puree. Daarna kruiden het met Indiase kruiden.

We maken een heerlijke pittig gekruide Indiase tomatenstoof. Zo combineren we dus de smaak van Italiaanse tomaten met de specerijen uit India. Een waar feestje voor je mond! We kunnen het ook een paneer curry noemen. Door het gebruik van paneer is het een 100% vegetarische maaltijd.

Pittig gekruide Indiase tomatenstoof

De tomaten

De tomatenoogst is afgelopen, voor de lekkerste tomatenrecepten en sauzen gebruik ik Italiaanse producten. Je kent wel in die mooie blikjes en flessen, of de handige puree-tubes. Graag vertel ik je wat meer over de herkomst van het merk dat ik gebruik, Daar zit namelijk een heel mooi verhaal achter. Het bedrijf bestaat al ruim 120 jaar. Ontstaan in Basilicanova, een gehucht in de buurt van Parma. Inmiddels worden er tomaten gebruikt uit heel Italië en ze werken samen met ruim 400 telers.

paneer curry

Pittig gekruide Indiase tomatenstoof: De diverse producten

Eigenlijk is er voor elke maaltijd wel een product te vinden. Zo ken je waarschijnlijk al de blikjes polpa, de flessen passata, de tubes dubbelconcentraat en de pelati ( gepelde tomaten ). We gebruiken een aantal van deze producten in deze pittig gekruide Indiase tomatenstoof.

Je zou het ook een curry kunnen noemen. Ook voor je pizza hoef je niet verder te kijken, hier hebben ze diverse sauzen voor, en één van de laatst toegevoegde producten is de tomatenpesto. Daar maakte ik eerder al een fijn breekbrood mee.

Mutti

Pittig gekruide Indiase tomatenstoof

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Pittig gekruide Indiase tomatenstoof

Pittig gekruide Indiase tomatenstoof

Twee werelden die samenkomen, Italiaanse tomaten gekruid met pittige Indiase kruiden. Samen een perfecte match.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 19 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas, Italiaans
Trefwoord: knoflook, paneer, tomatenpuree
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 3 personen
calorieën: 634kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 400 gram polpa - ( 1 blikje Mutti polpa )
  • 2 el tomatenpuree - ( dubbelconcentraat tube van Mutti )
  • 3 tenen knoflook
  • 1 witte ui
  • 1 aubergine
  • 200 gr paneer - ( een soort kaas )
  • 6 el kokosmelk
  • 300 gr witte rijst
  • 3 el olijfolie

Kruiden en specerijen:

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Hak de knoflooktenen fijn, snipper de ui, en snijd de aubergine in blokjes.
  • Pak je koekenpan erbij en schenk de olijfolie erin. Bak de ui glazig en voeg de knoflook toe.
  • Strooi de kruiden en specerijen erbij en voeg de tomatenpuree toe. Bak voor een minuutje of twee tot je keuken lekker geurt.
  • Voeg de blokjes aubergine toe en schenk de polpa erbij en met het deksel op de pan laat je dit een 20-25 minuutjes stoven.
  • Kook de rijst gaar volgens de verpakking.
  • Snijd de paneer in blokjes en voeg deze als laatste toe en verwarm ze mee in de pan.
  • Serveer met de rijst en schenk er een beetje kokosmelk bij, maak af met wat verse basilicum.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Ben jij fan van tomaten? Dan wil je vast ook wel deze recepten proberen:

Dit heerlijke breekbrood met Mutti tomatenpesto.

Italiaans gevulde aubergine rolletjes met Mutti pulpo.

Of deze rivierkreeftjes ratatouille met zeekraal en Mutti passata.

Deze blog pittig gekruide Indiase tomatenstoof is geschreven in samenwerking met Mutti.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Pittig gekruide Indiase tomatenstoof

2 gedachten over “Pittig gekruide Indiase tomatenstoof”

  1. Pingback: Drie kleuren tomatenpesto mozzarella breekbrood - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept