Pittig gekruide Indiase tomatenstoof

Pittig gekruide Indiase tomatenstoof

Twee werelden die samenkomen, Italiaanse tomaten gekruid met pittige Indiase kruiden. Samen een perfecte match.
Pittig gekruide Indiase tomatenstoof

Koken en recepten bedenken is net als reizen, je proeft de smaken van verschillende landen zonder er ooit geweest te zijn. De Indiase keuken is hier een mooi voorbeeld van. Het land is zo inmens groot, elke regio heeft wel een eigen kruidenmix en variatie van smaken. Zelf ben ik er dus nog nooit geweest maar mijn smaakpapillen zeer zeker wel! En in dit recept gaan we twee werelden met elkaar mixen. We gebruiken authentieke Italiaanse tomatenpolpa en puree van Mutti. Daarna kruiden het met Indiase kruiden. We maken een heerlijke pittig gekruide Indiase tomatenstoof. Zo combineren we dus de smaak van Italiaanse tomaten met de specerijen uit India. Een waar feestje voor je mond! We kunnen het ook een paneer curry noemen. Door het gebruik van paneer is het een 100% vegetarische maaltijd.

Pittig gekruide Indiase tomatenstoof

De tomaten van Mutti

De tomatenoogst is afgelopen, voor de lekkerste tomatenrecepten en sauzen gebruik ik dan de producten van Mutti. Wellicht ken je ze al, in die mooie blikjes en flessen, of de handige puree-tubes. Graag vertel ik je wat meer over de herkomst van deze producten. Daar zit namelijk een heel mooi verhaal achter. Het bedrijf bestaat al ruim 120 jaar. Ontstaan in Basilicanova, een gehucht in de buurt van Parma. Inmiddels worden er tomaten gebruikt uit heel Italië en werkt Mutti samen met ruim 400 telers. Het bedrijf loopt voorop met allerlei innovatieve technieken om de beste tomaten te verbouwen. Maar ook het verwerken en het verpakken van de producten. Wist je dat puree in een tube bij Mutti vandaan komt? Het rode dopje werd ook gebruikt als vingerhoedje, en de puree is langer houdbaar dan in zo’n klein blikje.

Pittig gekruide Indiase tomatenstoof: De diverse producten

Eigenlijk is er voor elke maaltijd wel een product te vinden. Zo ken je waarschijnlijk al de blikjes polpa, de flessen passata, de tubes dubbelconcentraat en de pelati ( gepelde tomaten ). We gebruiken een aantal van deze producten in deze pittig gekruide Indiase tomatenstoof. Je zou het ook een curry kunnen noemen. Ook voor je pizza hoef je niet verder te kijken, hier hebben ze diverse sauzen voor, en één van de laatst toegevoegde producten is de tomatenpesto. Daar maakte ik eerder al een fijn breekbrood mee.

paneer curry

Pittig gekruide Indiase tomatenstoof

Pittig gekruide Indiase tomatenstoof

Pittig gekruide Indiase tomatenstoof

Twee werelden die samenkomen, Italiaanse tomaten gekruid met pittige Indiase kruiden. Samen een perfecte match.
5 van 5 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas, Italiaans
Trefwoord: knoflook, paneer, tomatenpuree
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 3 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

stoofpan
koekenpan

Ingrediënten: 

  • 400 gram polpa - ( 1 blikje Mutti polpa )
  • 2 el tomatenpuree - ( dubbelconcentraat tube van Mutti )
  • 3 tenen knoflook
  • 1 witte ui
  • 1 aubergine
  • 200 gr paneer - ( een soort kaas )
  • 6 el kokosmelk
  • 300 gr witte rijst
  • 3 el olijfolie

Kruiden en specerijen:

  • zout / peper
  • 1 tl cayennepeper
  • ½ tl gemalen foelie
  • 1 tl currypoeder
  • ½ tl komijnzaad
  • 1 el masala poeder

En zo maak je het:

  • Hak de knoflooktenen fijn, snipper de ui, en snijd de aubergine in blokjes.
  • Pak je koekenpan erbij en schenk de olijfolie erin. Bak de ui glazig en voeg de knoflook toe.
  • Strooi de kruiden en specerijen erbij en voeg de tomatenpuree toe. Bak voor een minuutje of twee tot je keuken lekker geurt.
  • Voeg de blokjes aubergine toe en schenk de polpa erbij en met het deksel op de pan laat je dit een 20-25 minuutjes stoven.
  • Kook de rijst gaar volgens de verpakking.
  • Snijd de paneer in blokjes en voeg deze als laatste toe en verwarm ze mee in de pan.
  • Serveer met de rijst en schenk er een beetje kokosmelk bij, maak af met wat verse basilicum.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Ben jij fan van tomaten? Dan wil je vast ook wel deze recepten proberen:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Mutti
Deze blog pittig gekruide Indiase tomatenstoof is geschreven in samenwerking met Mutti.

1 gedachte over “Pittig gekruide Indiase tomatenstoof”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept