Knolselderijsoep met gamba en zeekraal

Geschatte leestijd: 4 minuten

Dit soepje is niet helemaal mijn recept. Sterker nog: eigenlijk helemaal niet! Máár het is wel in mijn keuken en in mijn pannen bereid. En daarom kan hij ècht niet op mijn site ontbreken. Luuk van Luukskitchen kwam bij mij een kerstdiner eten en natuurlijk dook hij bij mij de keuken in om dit heerlijke tussengerecht te koken. Zoals jullie van mijn recepten gewend zijn, is ook deze knolselderijsoep met gamba niet ingewikkeld te bereiden en vol van smaak! knolselderijsoep recept

Knolselderijsoep met gamba
Prachtige soep om op te dienen op de kersttafel

En zo maak je de Knolselderijsoep met gamba:

-We beginnen eerst met de knolselderij, je haalt de buitenste laag er vanaf en snijdt er een stuk van ongeveer 50 gram vanaf. De rest van de knolselderij snij je in blokjes van ongeveer 2cm bij 2 cm.

-Neem een grote pan erbij en doe hier de amandelmelk in, breng deze aan de kook en doe er dan de blokjes bij. laat het geheel dan 30 minuutjes koken tot de blokjes helemaal zacht zijn.

-In de tussentijd nemen we het blok van 50 gram erbij en snij je deze in hele fijne blokjes. Neem een koekenpan erbij en doe hier een eetlepel roomboter in. Daarna bak je op midden tot laag vuur de blokjes tot ze mooi goudbruin zijn. Je kunt ze op smaak brengen met een beetje peper.

De gamba en de zeekraal
Knolselderijsoep met gamba
Luuk in actie om zelf de soep ook nog even op de foto te zetten!

-In een andere koekenpan bak je de gamba’s tot ze mooi lichtroze en gaar zijn. Leg apart tot gebruik, daarna bak je de zeekraal ook een paar minuutjes aan.

-Wanneer de knolselderijblokjes in de pan helemaal zacht zijn pak je een staafmixer erbij en pureer je het geheel tot een gladde soep. Is de soep je nog te dik voeg dan wat water toe. Breng op smaak met peper en zout.

Knolselderijsoep met gamba

Pak ten slotte de kommen erbij en schep hier eerst de soep in. Daarna garneer je de soep met de zeekraal, de gamba en wat versgemalen peper. Schep voorzichtig in elke kom nog wat van de smakelijke knolselderijblokjes in roomboter. En daarna kan ik alleen nog maar zeggen : Heerlijk Happen!

Knolselderijsoep met gamba
Een heerlijk tussengerecht

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Knolselderijsoep met gamba

Knolselderijsoep met gamba

Dit soepje is niet helemaal mijn recept. Sterker nog: eigenlijk helemaal niet! Máár het is wel in mijn keuken en in mijn pannen bereid. En daarom kan hij ècht niet op mijn site ontbreken.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 22 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: tussengerecht
Keuken: European
Trefwoord: knolselderij
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 84kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

 • 1 knolselderij
 • 400 ml amandelmelk
 • 4 gamba’s - verse grote
 • 4 takjes zeekraal
 • zout
 • peper
 • gezouten roomboter

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

 • We beginnen eerst met de knolselderij, je haalt de buitenste laag er vanaf en snijdt er een stuk van ongeveer 50 gram vanaf. De rest van de knolselderij snij je in blokjes van ongeveer 2cm bij 2 cm.
 • Neem een grote pan erbij en doe hier de amandelmelk in, breng deze aan de kook en doe er dan de blokjes bij. laat het geheel dan 30 minuutjes koken tot de blokjes helemaal zacht zijn.
 • In de tussentijd nemen we het blok van 50 gram erbij en snij je deze in hele fijne blokjes. Neem een koekenpan erbij en doe hier een eetlepel roomboter in. Daarna bak je op midden tot laag vuur de blokjes tot ze mooi goudbruin zijn. Je kunt ze op smaak brengen met een beetje peper.
 • In een andere koekenpan bak je de gamba’s tot ze mooi lichtroze en gaar zijn. Leg apart tot gebruik, daarna bak je de zeekraal ook een paar minuutjes aan.
 • Wanneer de knolselderijblokjes in de pan helemaal zacht zijn pak je een staafmixer erbij en pureer je het geheel tot een gladde soep. Is de soep je nog te dik voeg dan wat water toe. Breng op smaak met peper en zout.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Knolselderijsoep met gamba? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Soep » Knolselderijsoep met gamba en zeekraal

knolselderijsoep recept

3 gedachten over “Knolselderijsoep met gamba en zeekraal”

 1. Pingback: Romige champignonsaus met verse pasta - Heerlijke Happen

 2. Pingback: Goed gevulde zoete kiptajine met mango - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept