Knolselderijsoep met gamba

Knolselderijsoep met gamba

Dit soepje is niet helemaal mijn recept. Sterker nog: eigenlijk helemaal niet! Máár het is wel in mijn keuken en in mijn pannen bereid. En daarom kan hij ècht niet op mijn site ontbreken. Luuk van Luukskitchen kwam bij mij een kerstdiner eten en natuurlijk dook hij bij mij de keuken in om dit heerlijke tussengerecht te koken. Zoals jullie van mijn recepten gewend zijn, is ook deze knolselderijsoep met gamba niet ingewikkeld te bereiden en vol van smaak!

Knolselderijsoep met gamba
Prachtige soep om op te dienen op de kersttafel
  • 1 knolselderij
  • 400 ml amandelmelk
  • verse grote gamba’s
  • aantal takjes zeekraal
  • zout/peper
  • gezouten roomboter

En zo maak je de Ossobuco met gemolata:

-We beginnen eerst met de knolselderij, je haalt de buitenste laag er vanaf en snijdt er een stuk van ongeveer 50 gram vanaf. De rest van de knolselderij snij je in blokjes van ongeveer 2cm bij 2 cm.

-Neem een grote pan erbij en doe hier de amandelmelk in, breng deze aan de kook en doe er dan de blokjes bij. laat het geheel dan 30 minuutjes koken tot de blokjes helemaal zacht zijn.

-In de tussentijd nemen we het blok van 50 gram erbij en snij je deze in hele fijne blokjes. Neem een koekenpan erbij en doe hier een eetlepel roomboter in. Daarna bak je op midden tot laag vuur de blokjes tot ze mooi goudbruin zijn. Je kunt ze op smaak brengen met een beetje peper.

De gamba en de zeekraal

-In een andere koekenpan bak je de gamba’s tot ze mooi lichtroze en gaar zijn. Leg apart tot gebruik, daarna bak je de zeekraal ook een paar minuutjes aan.

-Wanneer de knolselderijblokjes in de pan helemaal zacht zijn pak je een staafmixer erbij en pureer je het geheel tot een gladde soep. Is de soep je nog te dik voeg dan wat water toe. Breng op smaak met peper en zout.

Knolselderijsoep met gamba
Luuk in actie om zelf de soep ook nog even op de foto te zetten!

Knolselderijsoep met gamba

Pak ten slotte de kommen erbij en schep hier eerst de soep in. Daarna garneer je de soep met de zeekraal, de gamba en wat versgemalen peper. Schep voorzichtig in elke kom nog wat van de smakelijke knolselderijblokjes in roomboter. En daarna kan ik alleen nog maar zeggen : Heerlijk Happen!

Knolselderijsoep met gamba
Een heerlijk tussengerecht

3 gedachten over “Knolselderijsoep met gamba”

  1. Pingback: Week 52 weekvlog Heerlijke Happen - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Gegrilde venkel paprika soep - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Klassieke Franse uiensoep - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.