Herfsttosti met geitenkaas en peer

Herfsttosti met geitenkaas en peer

Herfsttosti met geitenkaas en peer

Tosti’s. Hoe vaak eet jij ze eigenlijk? Sinds mijn dochter zelf het tosti-apparaat kan bedienen maakt ze zelf tegenwoordig regelmatig een tosti. En dan die geur van de gesmolten kaas en worst in de keuken. Het water loopt je zo in de mond als je eraan moet denken. Ook met even ergens snel lunchen of wat in de stad eten is de tosti een makkelijke keuze. Er zijn inmiddels genoeg leuke zaakjes te vinden die zich helemaal op dit broodje hebben toegespitst. Het weer op het moment is lekker zonnig maar af en toe een frisse zucht wind. Ideaal om beschut in je tuin te zitten en tijdens lunchtijd even een lekkere tosti voor jezelf te maken. Ik maakte deze herfsttosti met geitenkaas en peer en jeetje wat was hij lekker zeg!

Voor een lekkere tosti heb je nodig:Herfsttosti met geitenkaas en peer

  • 2 snedes brood ( naar keuze)
  • 1 peer
  • 2 plakjes uitgebakken spek
  • 2 plakjes jonge geitenkaas
  • roomboter

Als lekkere snack voor erbij gekarameliseerde nootjes

  • ongezouten notenmix
  • 2 el honing
  • 2 el olijfolie
  • zeezout

En zo maak je het:

-Besmeer eerst de twee snedes brood met een lekkere laag roomboter. ( aan de buitenkant dus hè deze zijdes gaan straks op de grill)

-Schil dan de peer en snij met een mandoline er plakken van , van ongeveer 2 tot 3 mm dik.Herfsttosti met geitenkaas en peer

-Beleg vervolgens de boterham eerst met een plak geitenkaas, dan met wat plakjes peer, hierop leg je de uitgebakken spek. Om het geheel af te maken doe je er nog wat peer op en weer een plakje geitenkaas en als laatste de boterham meet de roomboter naar boven erop!

-Grill even aanzetten en hopla grillen maar. Als je hem halverwege eventjes een kwartslag draait krijg je er ook nog zo’n leuk ruitjes patroon op.

De nootjes

Superlekker lekker om erbij te serveren zijn de gekarameliseerde nootjes. Ook dit is echt heel makkelijk hoor: neem een koekenpan erbij. Doe hierin de olie en de honing en meng dit goed door elkaar. Voeg de nootjes toe en zorg dat ze overal een laagje krijgen. Zet op niet te hoog vuur en laat ze langzaam bakken tot ze een mooie bruine kleur krijgen.

-Laat afkoelen op een stuk bakpapier, en stop er niet eentje in de mond want je verbrandt je tong…. Herfsttosti met geitenkaas en peer

Herfsttosti met geitenkaas en peer

Hou jij nou echt niet van geitenkaas neem dan gewoon lekker een stuk brie of een andere smeltkaas daar kan het ook prima mee. Serveer op een toffe plank en : Heerlijk Happen!

 

2 gedachten over “Herfsttosti met geitenkaas en peer”

  1. Pingback: Week 42 weekvlog Heerlijke Happen - Heerlijke Happen |Foodblog|

  2. Pingback: Krentenbrood tosti met mascarpone - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.