Herfsttosti met geitenkaas en peer

Herfsttosti met geitenkaas en peer

Geschatte leestijd: 3 minuten

Tosti’s. Hoe vaak eet jij ze eigenlijk? Sinds mijn dochter zelf het tosti-apparaat kan bedienen maakt ze zelf tegenwoordig regelmatig een tosti. En dan die geur van de gesmolten kaas en worst in de keuken. Het water loopt je zo in de mond als je eraan moet denken. Ook met even ergens snel lunchen of wat in de stad eten is de tosti een makkelijke keuze. Tosti geitenkaas recepten

Er zijn inmiddels genoeg leuke zaakjes te vinden die zich helemaal op dit broodje hebben toegespitst. Het weer op het moment is lekker zonnig maar af en toe een frisse zucht wind. Ideaal om beschut in je tuin te zitten en tijdens lunchtijd even een lekkere tosti voor jezelf te maken. Ik maakte deze herfsttosti met geitenkaas en peer en jeetje wat was hij lekker zeg!

Herfsttosti met geitenkaas en peer

En zo maak je de Herfsttosti met geitenkaas en peer:

-Besmeer eerst de twee snedes brood met een lekkere laag roomboter. ( aan de buitenkant dus hè deze zijdes gaan straks op de grill)

Herfsttosti met geitenkaas en peer

-Schil dan de peer en snij met een mandoline er plakken van , van ongeveer 2 tot 3 mm dik.

-Beleg vervolgens de boterham eerst met een plak geitenkaas, dan met wat plakjes peer, hierop leg je de uitgebakken spek. Om het geheel af te maken doe je er nog wat peer op en weer een plakje geitenkaas en als laatste de boterham meet de roomboter naar boven erop!

-Grill even aanzetten en hopla grillen maar. Als je hem halverwege eventjes een kwartslag draait krijg je er ook nog zo’n leuk ruitjes patroon op.

De nootjes

Superlekker lekker om erbij te serveren zijn de gekarameliseerde nootjes. Ook dit is echt heel makkelijk hoor: neem een koekenpan erbij. Doe hierin de olie en de honing en meng dit goed door elkaar. Voeg de nootjes toe en zorg dat ze overal een laagje krijgen. Zet op niet te hoog vuur en laat ze langzaam bakken tot ze een mooie bruine kleur krijgen.

-Laat afkoelen op een stuk bakpapier, en stop er niet eentje in de mond want je verbrandt je tong…. 

Herfsttosti met geitenkaas en peer

Herfsttosti met geitenkaas en peer

Hou jij nou echt niet van geitenkaas neem dan gewoon lekker een stuk brie of een andere smeltkaas daar kan het ook prima mee. Serveer op een toffe plank.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Herfsttosti met geitenkaas en peer

Herfsttosti met geitenkaas en peer

Tosti’s. Hoe vaak eet jij ze eigenlijk? Sinds mijn dochter zelf het tosti-apparaat kan bedienen maakt ze zelf tegenwoordig regelmatig een tosti.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 22 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: lunch
Keuken: European
Trefwoord: tosti
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 1 persoon
calorieën: 331kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 2 snedes brood - naar keuze
  • 1 peer
  • 2 plakjes uitgebakken spek
  • 2 plakjes jonge geitenkaas
  • roomboter

Als lekkere snack voor erbij gekarameliseerde nootjes

  • ongezouten notenmix
  • 2 el honing
  • 2 el olijfolie
  • zeezout

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Besmeer eerst de twee snedes brood met een lekkere laag roomboter. ( aan de buitenkant dus hè deze zijdes gaan straks op de grill)
  • Schil dan de peer en snij met een mandoline er plakken van , van ongeveer 2 tot 3 mm dik.Herfsttosti met geitenkaas en peer
  • Beleg vervolgens de boterham eerst met een plak geitenkaas, dan met wat plakjes peer, hierop leg je de uitgebakken spek. Om het geheel af te maken doe je er nog wat peer op en weer een plakje geitenkaas en als laatste de boterham meet de roomboter naar boven erop!
  • Grill even aanzetten en hopla grillen maar. Als je hem halverwege eventjes een kwartslag draait krijg je er ook nog zo’n leuk ruitjes patroon op.

De nootjes

  • Superlekker lekker om erbij te serveren zijn de gekarameliseerde nootjes. Ook dit is echt heel makkelijk hoor: neem een koekenpan erbij. Doe hierin de olie en de honing en meng dit goed door elkaar. Voeg de nootjes toe en zorg dat ze overal een laagje krijgen. Zet op niet te hoog vuur en laat ze langzaam bakken tot ze een mooie bruine kleur krijgen.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Deze ook eens proberen?

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Tosti geitenkaas recepten

Start » Recepten » Lunchgerechten » Herfsttosti met geitenkaas en peer

5 gedachten over “Herfsttosti met geitenkaas en peer”

  1. Pingback: Een heel dagmenu met één apparaat - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Geitenkaas paddestoelen fondue met knoflookbrood - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept