Estimated reading time: 3 minuten
Die Italianen, die weten wel wat lekker is! Dat vind ik zo fijn aan die keuken. Vaak zijn de gerechten heel simpel, maar hebben héél veel smaak. Ook deze huisgemaakte tonijn pizza met tomatensaus bewijst dat maar weer. Met een basis van zelfgemaakt deeg, die lekkere Aromatica Pizzasaus en een paar toppings op de pizza. Zou er een regel zijn dat je die niet èlke dag mag eten? Dit pizza recept is helemaal niet ingewikkeld. Je hebt alleen een beetje tijd nodig om het deeg te laten rijzen. Het zal je vast niet verbazen dat in mijn voorraadkast een flinke hoeveelheid pizzasaus staat….. pizzadeeg maken
Mutti tomatensaus producten
Zoals ik al eerder aangaf heb ik een voorraadkast vol met Tomatenpuree, Polpo, Passata, en blikjes Pizzasaus van Mutti. Zij hebben hier twee versies van. De Classica, en de Aromatica met kruiden. De laatste vind ik het lekkerst omdat er ook oregano en basilicum in is verwerkt.
Voor een extra lekkere pizza dus. Maar wist je dat je ook gewoon de pastasauzen of zelfs tomatenpesto’s kunt gebruiken?! Daarmee kun je dus lekker variëren en elke keer een andere pizza op tafel zetten. Het water loopt me nu alweer in de mond…. pizzadeeg maken
Huisgemaakte tonijn pizza met tomatensaus
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Huisgemaakte tonijn pizza met tomatensaus
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 500 gram bloem - type 00
- 7 gram gedroogde gist - ( 1 zakje instant gist )
- 10 gram zout
- 300 ml water - lauwwarm
- 2 el olijfolie
Voor de topping van de pizza
- 1 blikje Mutti Pizza saus - Aromatica of Classica
- 2 blikjes tonijn
- 200 gram mozzarella - geraspte
- 1 groene paprika - in dunne reepjes gesneden
- 1 burrata
- 40 groene olijven
- verse basilicum
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Neem je keukenmixer met deeghaak erbij en doe alle ingrediënten voor het deeg in de kom. Mix het deeg 10 minuutjes. Haal de bal uit de schaal en leg hem op een stuk bakpapier bestrooid met wat bloem en laat 15 minuten rusten.
- Snijd de bal in 4 gelijke delen en rol er mooie strakke bolletjes van. Leg ze weer op het bakpapier bekleed met bloem en leg er een vochtige theedoek overheen. Laat de bollen een uur bij kamertemperatuur rijzen.
- Verwarm je oven voor op 250 graden, ook je pizzasteen! ( Heb je en pizzaoven op hout buiten, een Bbq, of een kleine pizzaoven verhit deze dan op de passende manier voor deze apparaten).
- Strooi wat semolina op je aanrecht en vorm met je handen een mooie platte pizza van één pizzabol. Besmeer met de Mutti pizzasaus en strooi er wat geraspte mozzarella, tonijn, paprika en olijven op.
- Gebruik een pizzaschep om de pizza van het aanrecht te scheppen, en schuif hem snel in de oven. Bak in de oven voor 12-15 minuten.
- Haal de pizza uit de oven en bekleed hem met nog wat in stukken gescheurde burrata en wat verse basilicum blaadjes.
- Heerlijk Happen!
Ben jij ook fan van gerechten met tomaten daarin verwerkt? Snap ik helemaal! Laat me je dan nog eens inspireren met wat andere lekkere recepten:
Dit heerlijke breekbrood met tomatenpesto’s erin verwerkt.
En wat dacht je van deze pittige Indiase tomatenstoof ?
Of deze gevulde aubergine rolletjes met polpo.
Zo zie je maar weer eens, variatie en inspiratie mogelijkheden zat! Duik lekker je keuken in en ga aan de slag met deze fijne Italiaanse producten.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
pizzadeeg maken
Pizza, Niets leuker dan zelf maken
Voor een lekkere pizza hoef je de deur niet uit.
Te lekker deze.
Fabulous pizza recipe !